معرفی سیمون دوبووار

معرفی سیمون دوبووار

پست معرفی سیمون دوبووار ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. سیمون دوبووار نویسنده، فعال فمینیست و فیلسوف وجودگرای فرانسوی بود. او در سال ۱۹۵۴ جایزه‌ی ادبی گنکور را از آن خود کرد. از جمله مشهورترین آثار سیمون دوبووار می‌توان به کتاب‌های «جنس دوم»، «ماندارن‌ها» و «مرگ آرام» اشاره کرد.

زندگینامه سیمون دوبووار

زندگینامه سیمون دوبووار

سیمون دوبووار (Simone de Beauvoir)، با نام کامل سیمون لوسی ارنستین ماری برتراند دوبووار، در تاریخ 9 ژانویه‌ی سال 1908 در شهر پاریس به دنیا آمد. خانواده‌ی او خانواده‌ای متمول و کاتولیک بودند. سیمون دوبووار در دوران ابتدایی، تحصیل خود را زیر نظر بهترین معلمان گذراند و پس از شرکت در رشته‌های ریاضیات و زبان و ادبیات، برای تحصیل فلسفه راهی دانشگاه سوربن پاریس شد. او در حلقه‌های فلسفی آن زمان که با حضور دانشجویان شکل می‌گرفت عضویت داشت و در یکی از همین حلقه‌ها بود که برای نخستین بار با ژان پل سارتر آشنا شد.

سیمون دوبووار هر روز بیش از پیش علاقه‌ی خود به فلسفه را درمی‌یافت و به همین دلیل تصمیم گرفت به تدریس فلسفه بپردازد. او در سال 1929 همراه ژان پل سارتر در آزمونی برای تدریس فلسفه شرکت کرد که سارتر در این آزمون رتبه‌ی اول و سیمون دوبووار رتبه‌ی دوم را کسب کرد.

در سال 1949، سیمون دوبووار متنی را با عنوان «جنس دوم» به رشته‌ی تحریر درآورد. او در این بیانیه به آسیب‌شناسی تاریخی و اجتماعی جایگاه زنان در جامعه می‌پردازد. بسیاری از منتقدانْ این کتاب را معروف‌ترین کتاب سیمون دوبووار و مانیفست فمینیسم می‌دانند. این کتاب، چند سال پس از چاپ به زبان فرانسه، به انگلیسی ترجمه و در آمریکا نیز منتشر شد. سیمون دوبووار پس از انتشار این کتاب، شهرت فراوانی پیدا کرد و سایر آثار او نیز با استقبال بالایی از سوی مخاطبان روبه‌رو شدند.

زندگینامه و دانلود بهترین‌ کتاب‌های سیمون دوبووار

رابطه‌ی سیمون دوبووار با ژان پل سارتر تا پایان عمر یک رابطه‌ی عاطفی عمیق اما ناپایدار باقی ماند. سرانجام، سیمون دو بووار در تاریخ 14 آوریل 1986 در 78سالگی بر اثر بیماری ذات‌الریه چشم از جهان فرو بست و او را در کنار ژان پل سارتر در گورستان مون‌پارناس پاریس به خاک سپردند.

بهترین کتاب‌های سیمون دوبووار

بهترین کتاب‌های سیمون دوبووار

سیمون دوبووار نویسنده‌ای‌ است که قلمی عمیق و تحسین‌برانگیز دارد و هر یک از آثار او از جهتی ممتاز و منحصربه‌فردند. به همین جهت، انتخاب یک کتاب و معرفی آن به‌عنوان بهترین کتاب سیمون دوبووار غیرممکن است. با این حال، در ادامه به معرفی فهرستی از بهترین آثار سیمون دوبووار پرداخته‌ایم:

کتاب جنس دوم (The Second Sex) را می‌توان شناخته‌شده‌ترین اثر سیمون دوبووار دانست. سیمون دو بووار در این کتاب نگاهی به مفهوم زن در جوامع غربی می‌اندازد و به مخاطب خود اثبات می‌کند که زن در این جوامع جایگاهی دست‌چندم و پس از مردان دارد. او پس از آسیب‌شناسیِ دلیل این مسئله، راه‌های برون‌رفت از این بحران را پیش روی مخاطب خود می‌گذارد.

او در این کتاب به ما یادآوری می‌کند که چطور در ادبیات، هنر، جامعه‌شناسی و حتی سیاست، مردان را در رأس امور و مبنا قرار داده‌ایم و زن را به‌عنوان موجودی دیده‌ایم که همواره باید در ارتباط با مردان تعریف شود.

در ادامه، سیمون دوبووار راه برون‌رفت زنان از این شرایط را افزایش آگاهی نسبت به حقوق خود و تلاش برای بازپس‌گیری این حقوق می‌داند. این کتاب به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین بیانیه‌های فمینیسم و حقوق زنان در سرتاسر جهان شناخته می‌شود.

کتاب ماندارن‌ها (The Mandarins) که با نام ماندارین‌ها نیز شناخته می‌شود، یکی از آثار محبوب سیمون دوبووار است که اولین بار در سال 1954 منتشر شد. سیمون دوبووار در این اثر به‌سراغ یک موضوع جنجال‌برانگیز دیگر رفته و زندگی روشنفکران پاریسی را در سال‌های پایانی جنگ جهانی دوم روایت کرده است.

او در این کتاب، با نگاهی قاطع و بدون تعارف، بسیاری از دوستان روشنفکر خود را که تا آن زمان با او در ارتباط بوده‌اند مورد نقد قرار داده است و این مسئله باعث شد تا انتقادات بسیاری به سیمون دوبووار شود. با مطالعه‌ی این کتاب می‌توان به کارنامه‌ی تاریخی و اجتماعی آن زمان فرانسه دست یافت.

کتاب تصاویر زیبا (Les Belles Images) اثر شاخص دیگری از سیمون دوبووار است که در سال 1966 و درحالی‌که سیمون دوبووار پیش از آن مدت دوازده سال از نویسندگی فاصله گرفته بود منتشر شد. تصاویر زیبا در واقع عنوان طعنه‌آمیزی‌ است که سیمون دوبووار برای توصیف جامعه‌ی آن زمان فرانسه و به‌ویژه جامعه‌ی تکنوکرات به کار برده است. جامعه‌ای که از دور تصویری زیبا از خود ارائه می‌کند، اما اگر کمی دقیق‌تر به آن بنگریم، درمی‌یابیم که برخلاف این ظاهر زیبا، عمیقاً درگیر آشوب و فروپاشی است.

کتاب مرگ آرام (A Very Easy Death) را می‌توان یکی از مشهورترین کتاب‌های سیمون دوبووار دانست. این کتاب در سال 1964 برای نخستین بار منتشر شد. سیمون دوبووار در این کتاب روایت شخصی خود را از حضور بر بالین مادر بیمار خود روایت می‌کند و با نگاهی تیزبینانه و فلسفی، بیان می‌کند که او چگونه روزهای پایانی زندگی خود را گذرانده است. در واقع این کتاب را می‌توان یک اثر فلسفی اگزیستانسیال در خصوص مرگ دانست.

سبک نگارش و دیدگاه‌های سیمون دوبووار

سبک نگارش و دیدگاه‌های سیمون دوبووار

سیمون دوبووار در طول عمر پربار خود، بیش از هر چیز برای آزادی و برابری زنان تلاش کرد. از جمله‌ی این تلاش‌ها می‌توان به نگارش مانیفست 343 در سال 1971 میلادی اشاره کرد که در آن 343 زن فرانسوی خواهان حق آزادانه‌ی سقط جنین شدند. سیمون دوبووار همچنین یک فیلسوف اگزیستانسیال (وجودگرا) بود که باور داشت وجود انسان بر ماهیت و چیستی او مقدم است.

اگر به این گزاره نگاهی فمینیستی داشته باشیم، به این نتیجه می‌رسیم که انسان‌ها در ابتدا تنها انسان زاده می‌شوند و سپس، شرایط از آن‌ها یک زن می‌سازد. این مسئله ایده‌ی اصلی سیمون دوبووار برای نگارش کتاب‌هایش، به‌خصوص کتاب جنس دوم، است.

سیمون دوبووار را از بسیاری جهات می‌توان یک نویسنده‌ و پیش از آن، یک انسان هنجارشکن دانست. او نخستین زنی بود که در آزمون تدریس فلسفه پذیرفته شد. همچنین دوبووار در سایر مراحل زندگی نیز در بیان اعتقادات و نظرات خود پیشگام بود و همین پیشگام بودن گاهی باعث طرد شدن او توسط سایر روشنفکران می‌شد.

اقتباس‌های سینمایی از آثار سیمون دوبووار
بر اساس کتاب همه می‌میرند (All Men Are Mortal) اثر سیمون دوبووار یک فیلم سینمایی به همین نام در سال 1995 منتشر شد. بازیگرانی همچون ایرن ژاکوب، استیون ری، و ماریانه زگبرشت در این فیلم به ایفای نقش پرداختند. همچنین در سال 1946 یک فیلم سینمایی دیگر با همین عنوان و با اقتباس از این کتاب ساخته شده بود. کتاب همه می‌میرند یکی از مشهورترین رمان‌های سیمون دوبووار است که داستان عجیب یک نجیب‌زاده‌ی ایتالیایی را روایت می‌کند که به زندگی جاودان محکوم شده است.

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس