معرفی آیزایا برلین
پست معرفی آیزایا برلین ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. آیزایا برلین نویسندهی کتاب برجستهی «ویکو و هردر»، در میان نظریهپردازان سیاسی و اندیشمندان جهان فلسفه، نام آشنایی محسوب میشود.
این نویسنده و استاد دانشگاه روس – بریتانیایی، ازجمله مهمترین مدافعان لیبرالیسم و درعینحال از منتقدان غلطاندیشیها در باب روشنگری و آزادی است، و بیش از هر چیز بابت نظریات بحثبرانگیزش در دو وادی فلسفه و سیاست شناخته میشود. خالق کتابهای «قدرت اندیشه» و «آزادی و خیانت به آزادی»، در دنیای هنر، موسیقی و ادبیات نیز نقطهنظرات درخشانی برای طرح کردن دارد.
زندگینامه آیزایا برلین
آیزایا برلین (Isaiah Berlin) زادهی ششم ژوئن سال 1909 میلادی، از برجستهترین شخصیتهای دنیای فلسفهی سیاسی در دو قرن اخیر است. این فیلسوف در شهر ریگا، پایتخت لتونی که آن زمان متعلق به امپراتوری روسیه بود و در خانوادهای اهل تجارت و یهودیتبار به دنیا آمد. زمانی که هفت سال بیشتر نداشت، از نزدیک شاهد یکی از بزرگترین اتفاقات سیاسی قرن، یعنی انقلاب کمونیستی و تبدیل روسیهی تزاری به اتحاد جماهیر شوروی بود.
خانوادهی برلین که از طبقهی سرمایهدار و قشر متمول زمانهی خود بهشمار میرفتند، در جریان این تحولات سیاسی از تهدیدهای انقلابیون در امان نبودند. همین موضوع، مقدمهی سفر طولانی آیزایا برلین از دیار مادری را فراهم کرد و موجب شد که او برای همیشه روسیه را به مقصد انگلستان ترک کند.
عشق و علاقهی آیسایا برلین به کسب دانش، با ورود او به جامعهی علمی بریتانیا روزبهروز شکوفاتر میشد و علاقهی او به تاریخ، اقتصاد و البته جهان فلسفه و سیاست، بیشازپیش بر همگان روشن میگشت.
آیزایا با ورود به دانشگاه آکسفورد، مطالعات جدی خود در دنیای فلسفهی سیاسی را آغاز کرد و در این عرصه درخشید. هرچند که در همان سالها بانگ شوم جنگهای جهانی دنیا را فراگرفت و اوضاع را برای همه و ازجمله خانوادهی برلین سختتر کرد، اما این به معنی پایان روند موفقیتهای این جوان دغدغهمند نبود.
آیزایا برلین با دانش سیاسی و مهارت سخنوری بالای خود، حالا به یکی از سیاسیون عالیرتبهی بریتانیا تبدیل شده و همراه با تیم دیپلماسی انگلستان، بارها برای مذاکره راهی روسیه شده بود. همین سفرهای سیاسی بود که مقدمهی ملاقات آیزایا برلین با روشناندیشان آن دیار و شنیدن حرف بزرگان علم و ادبیات روسیه را فراهم کرد و اندیشههای سیاسی او در دفاع از لیبرالیسم را مستحکمتر ساخت.
با پایان دورهی جنگ، آیزایا برلین فعالیت علمی و دانشگاهی خود را با جدیت بیشتری پی گرفت و با همکاری چند تن دیگر، یکی از مهمترین کالجهای دانشگاه آکسفورد، یعنی کالج ولفسون را راهاندازی کرد. در این دوره رونوشت سخنرانیهای او در میان اهالی علوم سیاسی دستبهدست میشد و کرسی درسش هرروز رونق بیشتری میگرفت.
شهرت و آوازهی این اندیشمند تا جایی گسترش پیدا کرد که نهایتاً بالاترین نماد سلطنتی کشور بریتانیا، یعنی نشان شوالیه را از دستان ملکهی وقت این کشور، نصیب او کرد.
با همهی اینها، تلاشها و خدمات ارزندهی آیزایا برلین، تنها در ارائهی نظریات سیاسی او خلاصه نمیشود. این نویسندهی روسیالاصل که بیشتر عمر خود را در انگلستان گذرانده بود، هیچگاه هویت و ملیت خود را فراموش نکرد و در همان سالها، بهعنوان یکی از مترجمان اصلی آثار ایوان تورگنیف، داستاننویس بزرگ روس به زبان انگلیسی، در راستای ترویج میراث فرهنگی کشورش گام برداشت.
نکتهی جالب در خصوص آیزایا برلین این است که او هیچگاه به نوشتن سخنان و اندیشههای خود علاقه نداشت و بهعوض، در سخنرانی و بداههگویی مهارت ویژهای را از خود نشان میداد. با این وجود به لطف منشیان و علاقهمندان به نظریات برلین که همواره در حال یادداشتبرداری از صحبتهای او بودند، در حال حاضر کتابها و آثار زیادی از او به جا مانده است.
کتابهای «ویکو و هردر»، «آزادی و خیانت به آزادی» و «سرشت تلخ بشر (The Crooked Timber of Humanity)»، سه نمونه از آثار مختلف آیزایا برلین هستند که برخی از آنها، حاصل جستارنویسی و برخی دیگر، متن سخرانیهای معروف او هستند.
این نظریهپرداز بزرگ روس که همیشه خود را وفادار به آزاداندیشی و رشد لیبرالیسم میدانست، سرانجام با گذشت هشتادوهشت سال از زندگی پربار خود و سالها خدمت در عرصهی سیاست و فلسفه، سرانجام در روز پنجم نوامبر سال 1997 میلادی از دنیا رفت و در گورستان والورکوت آکسفورد به خاک سپرده شد.
بهترین کتابهای آیزایا برلین
کتاب ویکو و هردر (Vico and Herder) یکی از آثار شاخص آیسایا برلین و از نمونه کتابهای درخشان موجود در معرفی فلاسفهی بزرگ است. جیووانی باتیستا ویکو و یوهان گوتفرید هردر، دو فیلسوف کمترشناختهشده، اما تأثیرگذار عصر روشنگری، سوژههای اصلی نویسنده در این اثر هستند. او در طی این کتاب با مقایسهی دیدگاه این دو نظریهپرداز و بررسی آرای آنها در دورههای مختلف، شرح مبسوطی از میراث فکری ویکو و هردر ارائه میدهد و ما را با روند رشد فکری فلسفه در چند قرن اخیر آشنا میسازد.
کتاب آزادی و خیانت به آزادی (Freedom and its Betrayal) یکی از شناختهشدهترین جستارهای آیزایا برلین در باب لیبرالیسم و تعریف آن است. نویسنده در این اثر نهتنها از تفکرات و نظریات خود در باب آزادی پردهبرداری میکند، بلکه نظر بزرگترین اندیشمندان قرن در این باب را نیز با ما در میان میگذارد و آرای موافقان و مخالفان سنت لیبرالیسم و نگاههای موجود در این نظام را در مقابل هم قرار میدهد.
کتاب قدرت اندیشه (The Power of Ideas) مجموعهای از مقالات گردآوریشده از آیزایا برلین است که نقطهنظرات این اندیشمند در باب مسائل گوناگون را بهخوبی برای مخاطب شفاف میکند. بررسی وضعیت یهودیان در جهان، ملیگرایی، تاریخگرایی، مارکسیسم و رئالیسم سیاسی، گوشهای از موضوعاتی هستند که برلین در این مجموعه مقاله به آنها توجه نشان داده است.
جوایز و افتخارات آیزایا برلین
دریافت نشان شایستگی از پادشاهی بریتانیا
عضویت در انجمن فلسفی آمریکا
ریاست آکادمی ملی بریتانیا
مدرک دکترای افتخاری حقوق از دانشگاه تورنتو
عضو افتخاری خارجی آکادمی هنر و علوم آمریکا
و …
آیزایا برلین از نگاه دیگران
روزنامه ایندیپندت بریتانیا: آیسایا برلین دارای قدرت فکری فوقالعادهای بود و استعداد نادری در درک طیف وسیعی از انگیزههای انسانی داشت.
نیویورک تایمز: موضوعی که در سرتاسر آثار برلین دیده میشود، توجه او به آزادی و کرامت انسان است.
جملات برگزیده آیزایا برلین
آزادی برای گرگها، اغلب به معنای مرگ گوسفندان است. (از سخنان)
ما محکوم به انتخاب هستیم و هر انتخابی ممکن است زیان جبرانناپذیری به دنبال داشته باشد. (از سخنان)
فهمیدن، یعنی درک الگوها. (از سخنان)
اولین افرادی که تمامیتخواهان نابود میکنند و یا آنها را به سکوت وامیدارند، صاحبان ایدهها و ذهنهای آزاد هستند. (از سخنان)