معرفی علیرضا تغابنی
پست معرفی علیرضا تغابنی ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. علیرضا تغابنی نویسنده، معمار و مترجم ایرانی است که توانسته در حوزهی معماری جوایز و افتخارات داخلی و جهانی گوناگونی کسب کند. تغابنی که در پژوهشهای مطالعاتی و همچنین اجرایی از معماران صاحبنام ایرانی است تا به اینجا در انتشار چند کتاب نقش داشته است. از آثار او میتوان به کتاب «مماس با اثر» اشاره کرد.
زندگینامه علیرضا تغابنی
علیرضا تغابنی (Alireza Taghaboni) دوازدهم مردادماه سال 1356 در تهران به دنیا آمد. او در دانشگاه شهر گیلان هشت سال در زمینهی معماری تحصیل نمود و با کسب رتبهی نخست در آزمون دکتری در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات به گذراندن دوران دکتری مشغول شد.
تغابنی پس از به پایان رساندن مقطع دکتری و دورهی دوازده سالهی تحصیلات دانشگاهی، طراحیهایی انجام داد.
اما زمانی که دفتر «دیگر» را در سال 1388 تأسیس کرد، حرفهاش وارد مرحلهی جدیدی شد. با دفتر «دیگر» علیرضا تغابنی تمام مراحل صعود و پیشرفت را طی کرد و با طراحی معماری چندین عمارت، ویلا و ساختمان توانست در عرصهی داخلی و جهانی به افتخارات متعددی دست یابد.
علیرضا تغابنی در زمینهی نوشتن و چاپ کتاب نیز فعالیتهایی داشته است. تا به امروز سه کتاب در باب معماری ترجمه کرده است که این کتابها نگاههای اجرایی، ساختاری و پژوهشی به نوع ساخت و پیشبرد معماری و ساختمانسازی دارند.
کتابهایی که او از نویسندگان خارجی در تشریح فضا و نظم در معماری گزینش و ترجمه کرده، در حیطهی علمی و عملی رشتهی معماری اطاعاتی اساسی و مهم به دانشجویان و معماران جوان ارائه میدهند. علیرضا تغابنی که تا به حال چندین بار موفق به بردن جوایز مختلف شده، با طرح پروژهی «خانهی شریفیها» توانست عنوان طرح برتر خاورمیانه را کسب کند.
تغابنی در پروژهی مجتمع مسکونی سدروس از روشهای نوین و ویژهای به منظور حل مشکل شهری استفاده کرد. او تراسها را به مثابهی فضای ملتهب داخلی و بیرونی طراحی کرد. گفتنی است که تغابنی تجربهی تدریس در دانشگاههای ایران را دارد و برای مدتی در دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز در زمینهی معماری تدریس کرده.
بهترین کتابهای علیرضا تغابنی
کتاب مماس با اثر: علیرضا تغابنی باور دارد که بحث بر سر نظریه در بررسی معماری ایرانی کاری عبث است، در نتیجه در این کتاب که از بهترین آثار علیرضا تغابنیست، بر آن است تا با بررسی موردی خود سازههای معماری در ایران و با تحلیلی که تعدادی نمونه را مورد بررسی قرار میدهد، بحثهای تازهای در باب معماری ایرانی طرح کند و پرسشهایی بیسابقه در ذهن شکل دهد. در کتاب مماس با اثر، این معمار برجستهی ایرانی که در عرصهی بینالمللی نیز نامی شناختهشده است، با نگاهی انتقادی مسائل را بررسی میکند.
کتاب معماری: فرم فضا و نظم (Arquitectura – Forma, Espacio y Orden): فرانسیس دی. کی. چینگ نویسندهی این کتاب است. این گرافیست تا به حال کتابهای گوناگونی در زمینهی معماری نوشته و سالها در دانشگاههای آمریکا تدریس کرده است. این کتاب مهمترین کتاب معماری در حوزهی دانشگاهی است که برای دانشجویان معماری همچون یک کتاب مقدس میماند.
در این کتاب، پژوهشگر بزرگ معماری مدرن، یعنی دی. کی. چینگ با تصاویر، پینوشتها و تشریحات خود مهمترین اطلاعات در حیطهی هنر معماری را با مخاطبان در میان میگذارد. این کتاب توسط علیرضا تغابنی به فارسی ترجمه شده است.
جوایز و افتخارات علیرضا تغابنی
برندهی جایزهی معمار برای پروژهی ویلایی برای یک دوست
برندهی جایزهی معمار برای پروژهی خانهی شریفیها
برندهی جایزهی معمار خاورمیانه برای پروژهی خانهی شریفیها
ویژگی های معماری تغابنی
تغابنی به ترکیب معماری سنتی و مدرن ایرانی علاقه مند است. بنابراین نحوه ورود نور به ساختمان برای او در اولویت طراحی قرار می گیرد. مخصوصا که در معماری ایرانی ورود نور از حیات مرکزی و انعکاس آب یا روزنه های ساختمان صورت می گیرد. در معماری «خانه نظام مهندسی قزوین» یا «خانه دوست» می توان رد این علاقهمندی را دنبال کرد. البته در طراحی های اولیه نحوه ورود نور موضوع مورد تمرکز بود و رفته رفته جای خود را به تایپلوژی و درون و برون گرایی داد.
او همچنین معتقد است فضا یک عامل فعال است که می تواند در زندگی آدم ها نقش داشته باشد و تاثیرات متفاوتی هم بر جای بگذارد. او از تضاد ها استفاده می کند و همین را نقطه عطف طراحی های خود قرار می دهد، ترکیب دو خواسته متضاد، ترکیب دو نسل متفاوت همه و همه سازنده طراحی های او هستند.
دیدگاه ها و نظرات تغابنی درباره معماری و زندگی
به نوشتهی تحریریه معمار امروز علیرضا تغابنی یکی از مهمترین ویژگی های شخصیتی برای موفقیت در عرصه معماری را «کسب اعتماد» میان همکاران، رقبا و حتی خانواده می داند. او به رادیکال بودن در طراحی علاقهمند است و مرئی کردن مسائل نامرئی در هر موضوع یکی از دغدغه های اوست که با معماری به آن میپردازد.
همچنین از دیگر دغدغههایی که با هنر و حرفه خود به سراغ آنها می رود درگیر شدن با تعارضات و تناقضات است و در پروژه هایش بر یکپارچه کردن مباحث بیرونی معماری با مباحث بنیادی مثل فرم، فضا و ساختار،بدست آوردن زبان شخصی در معماری توجه دارد. از بین تعاریف متعددی که از معماری می شود تغابنی تعریف جورجیو آگامبن را باور دارم «معمار در حال حاضر کسی است که با شرایط درگیر است، می تواند با آن کلنجار برود و کار کند و در عین حال خنجی به آن بی اندازد، تاثیری کم ولی مشهود.
او معتقد است معماری یک حرفه ای است که در بحران قرار گرفته و سرمایه داری نقش معمار را به کسی که تنها خدمتی ارائه می دهد تقلیل داده و کمرنگ کرده است و به معماران جوانتر توصیه می کند تاریخ بخوانند تا درک درست و کامل تری از وضعیت تفکر و واقعیت دنیا داشته باشند.
تا به امروز گروه نکسا پروژه های موفق و بنامی را با طراحی دکتر علیرضا تغابنی ساخته است، که از جمله میتوان به پروژه ۱۸ واحدی سدروس و هتل مسکونی گراندو اشاره کرد. این دو پروژه در سال ۱۳۹۸ به اتمام رسیدند. همچنین چندین پروژه دیگر در حال ساخت با طراحی دفتر معماری دیگر در حال اجرا است، پروژه لومن در بلوار ۲۴ متری سعادت اباد و پروژه آندو در شهرک غرب تا سال ۱۴۰۲ به اتمام خواهند رسید.