معرفی احمد بن حسین متنبی

معرفی احمد بن حسین متنبی

پست معرفی احمد بن حسین متنبی ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. احمد بن حسین متنبی بین شعرا و ادبای ادبیات عرب، نامی آشنا و پرطرفدار است. این شاعر سده‌ی چهارم هجری که صاحب کتاب «چکامه‌های متنبی» است، در دوران خلافت عباسی نام و آوازه‌ی بلندی داشت و و قلم او از چنان قدرت و فصاحتی برخوردار بود که اکنون نیز با گذشت صد‌ها سال از زمان حیاتش، همچنان خوانندگان بسیاری را پای آثارش می‌نشاند.

متنبی علاوه بر علاقه‌مندان عرب‌زبان خود، هزاران طرفدار از ملیت‌های مختلف دنیا دارد که به واسطه‌ی ترجمه، از شیرینی کلام این ادیب بزرگ بهره می‌برند.

زندگینامه احمد بن حسین متنبی

زندگینامه احمد بن حسین متنبی

‌احمد بن حسین متنبی (Al-Mutanabbi) مشهور به ابو طیب متنبی، زاده‌ی سال 303 هجری قمری، از شاعران به‌نام دوران خلافت حکومت عباسیان و از شعرای مورد تمجید سعدی شیرازی و بسیاری از بزرگان ادبیات فارسی بود.

او که در سده‌ی چهارم هجری روزگار می‌گذراند، یکی از ادبیان محبوب و پرشأن و منزلت دوران سیف الدوله حمدانی به شمار می‌رفت و در میان جمعیت دانشمندان و شعرای دربار نام و نشانی بی‌نظیر برای خود داشت.

بیشتر طرفداران ‌احمد بن حسین متنبی او را بابت شعر معروف سیصد صفحه‌ای‌اش در وصف خلیفه‌ی اسلامی و دیگر مدیحه‌هایش می‌شناسند اما قدرت و نفوذ قلم متنبی بسیار فراتر از این می‌رفت و به ویژه در وادی اشعار عاشقانه نیز مخاطب را به حیرت درمی‌آورد. کتاب «عاشقانه های متنبی» که گزیده‌ای از اشعار عاشقانه‌ی اوست، ذوق و قریحه‌ی متنبی در وصف عواطف و دل‌بستگی‌ها را نشان می‌دهد.

‌احمد بن حسین متنبی در سرودن اشعار حماسی نیز دستی داشت و حتی اشعاری در باب فلسفه نیز به رشته‌ی تحریر درآورده بود. این آثار چندان قوی و پرمایه هستند که هیچ‌کدام در طول زمان رنگ نباخته و مخاطبان عرب‌زبان را در هر نسل و سده با خود همراه کرده‌اند.

متنبی در دام سیاست

زندگی و سرگذشت احمد بن حسین متنبی ماجراهای جالب خود را داشت؛ او در دوره‌ای در کوفه به جمع شیعیان اسماعیلی که با نام قرمطیان شناخته می‌شدند پیوست و در دوره‌ی دیگر نیز به واسطه‌ی قلم توانمند خود ادعای پیامبری نمود؛

لقب «متنبی» از همان‌جا بر او باقی ماند. خالق مجموعه اشعار «چکامه‌های متنبی» به جهت همین اقدامات چند سالی را در حبس و سرگردانی گذارند و سپس کم‌کم توانست خود را به جمعیت درباریان و شعرای حاکم عباسی نزدیک کند. بدین ترتیب نیز دوران طلایی در شعرگویی متنبی آغاز شد، اما در نهایت جاه‌طلبی‌ها و بلندپروازی‌های او برای به دست آوردن جایگاه سیاسی،

آتش اختلاف او با امیران وقت را شعله‌ور کرد و در دوره‌ی بعدی، او را روانه‌ی دربار حاکم مصر نمود. اما خورشید بخت متنبی دیگر غروب کرده بود و او در این دوران نیز نتوانست نظر دیگران را برای به دست آوردن جایگاه حکومتی جلب کند، و همچنین اشعار او که تا به آن روز در مدح و ستایش خلفا بود حالا بیشتر رنگ‌وبویی گزنده و انتقادی به خود گرفته بود.

عاقبت همین زبان تند و تیز متنبی او را به کام مرگ فرستاد. وی در پی هجویه‌ای که خطاب به شخصی سروده بود، به درگیری تن داد و در نهایت در سال 354 هجری قمری جان باخت.

با تمام این‌ها اشعار بی‌نظیر متنبی با گذشت قرن‌ها، همچنان الهام‌بخش بسیاری از شعرای جهان عرب و حتی شعرای سرزمین ایران بوده و خواهد بود.

بهترین کتاب‌های احمد بن حسین متنبی

بهترین کتاب‌های احمد بن حسین متنبی

کتاب عاشقانه های متنبی مجموعه‌ای دو جلدی از اشعار غنایی و عاشقانه‌ی متنبی است. او در این اشعار که در زمره‌ی برترین اشعار عربی تاریخ به شمار می‌روند، به مضامینی همچون وصف دلدادگی و شرح دلتنگی و همچنین توصیف محاسن و زیبایی‌های محبوب می‌پردازد.

کتاب چکامه‌های متنبی، مجموعه‌ای از برترین آثار و اشعار متنبی به کوشش یکی از محققان ادبیات عرب یعنی ای. جی. آربری است. مخاطب در این مجموعه شعر با گستره‌ی عظیمی از مضامین و موضوعات مورد‌توجه متنبی برمی‌خورد و با قریحه‌ی شاعرانه‌ی او به ویژه در زمینه‌ی ادبیات مدحی، غنایی و حماسی آشنا می‌شود.

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس