معرفی زین العابدین مراغهای
پست معرفی زین العابدین مراغهای ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. زین العابدین مراغهای نویسندهی ایرانی است. او علاوه بر تجارت، به مبارزات سیاسی و همینطور نگارش مقالات و رمان میپرداخت.
در آثار او میتوان شناخت مناسبی از جامعهی ایران در دورهی قاجار پیدا کرد. مهمترین اثر زین العابدین مراغهای کتاب «سیاحتنامهی ابراهیم بیگ» است که در استانبول و در آستانهی انقلاب مشروطه منتشر شد.
زندگینامه زین العابدین مراغهای
زین العابدین مراغهای (Zeyn al-Abedin Maraghei) در سال 1255 هجری قمری در مراغه به دنیا آمد. اجداد زین العابدین مراغهای از خانهای مهاباد بودند که در ابتدا مذهب سنی شافعی داشتند، اما در ادامه به مذهب شیعه گرویدند. پدر زین العابدین مراغهای مشهدی علی نام داشت که علاوه بر بازرگانی، در سیاست نیز فعالیت میکرد و به جریان آزادیخواه آن روزگار پیوسته بود.
زین العابدین مراغهای تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان گذراند و ادامهی تحصیلات خود را در مکتب طی کرد. پس از آن به حجرهی پدر رفت تا در آنجا تجربه اندوزد. اما در آن سالها زندگی چندان روی خوشی به زین العابدین مراغهای نشان نداد و او مجبور شد که ایران را به مقصد تفلیس ترک کند.
زین العابدین مراغهای به مدت چهار سال در تفلیس گرجستان ماند و در این سالها، میزان قابل توجهی سرمایه گرد آورد. در آن زمان، ایرانیان بسیاری برای کار به تفلیس مهاجرت میکردند.
از آنجایی که زین العابدین مراغهای در آن دیار به فردی شناختهشده تبدیل شده بود، با دستور میرزا اسدالله ناظمالدوله به عنوان نایب کنسول ایران در تفلیس برگزیده شد. زین العابدین مراغهای در این سالها تلاش میکرد تا به کارگران فقیر ایرانی کمک کند.
زین العابدین مراغهای به قصد تجارت به کریمه رفت. او و برادرش در استانبول کالا میخریدند و آن را در کریمه میفروختند، تا اینکه جنگی میان روسیه و عثمانی درگرفت. زین العابدین مراغهای به دلیل پیشهی خود با افراد سرشناس روسی آشنا شده بود. آنها از زین العابدین مراغهای خواستند تا تابعیت روسیه را بپذیرد.
او که از عثمانی دل خوشی نداشت و چندبار در استانبول دچار اذیت و آزار شده بود، بهناچار تابعیت روسیه را پذیرفت. البته او همیشه خود را برای این تصمیم سرزنش میکرد و سرانجام هم کوشید تا تبعیت روسیاش لغو شود. در نهایت نیز این درخواست پذیرفته شد و تابعیت زین العابدین مراغهای به کمک ارفعالدوله باطل شد.
زین العابدین مراغهای باقی عمر خود را در استانبول گذراند و در آن دیار به مبارزات سیاسی خود ادامه داد. او در روزنامهی شمس و روزنامهی حبلالمتین مقاله مینوشت. همچنین در کنار این مقالات به نگارش رمان سیاسی نیز میپرداخت.
زین العابدین مراغهای در سال 1328 هجری قمری در استانبول درگذشت.
معرفی و دانلود بهترین کتابهای زین العابدین مراغهای
زین العابدین مراغهای و سیاحتنامه ابراهیم بیگ
زین العابدین مراغهای یکی از مهمترین نویسندگان دوران قاجار است. در این بخش، به بهترین کتاب زین العابدین مراغهای خواهیم پرداخت:
کتاب سیاحتنامه ابراهیم بیگ: کتاب سیاحتنامه ابراهیم بیگ در سال 1321 قمری در استانبول منتشر شد. این کتاب در اواخر عمر ناصرالدین شاه و در نزدیکی انقلاب مشروطهی ایران نوشته شده است.
شخصیت اصلی این داستان تاجری به نام ابراهیم بیگ است که در مصر زندگی میکند. او تصمیم میگیرد که برای زیارت مرقد امام رضا (ع) به مشهد سفر کند و از دیار پدری خود، ایران، نیز دیداری کند. یکی از ویژگیهای این کتاب توصیف جامعه و اوضاع ایران در دوران قاجار است.
زین العابدین مراغهای از نگاه دیگران
ادوارد براون، ایرانشناس نامی، یکی از کسانی است که به اهمیت کتاب سیاحتنامهی ابراهیم بیگ و تأثیر زین العابدین مراغهای در تاریخ معاصر ایران پرداخته است. او معتقد است که انتشار این کتاب در میان مردم باعث شد که جامعهی ایران نسبت به قاجاریه حس نفرت و انزجار پیدا کنند. به همین دلیل در حکومت قاجاریه با کسانی که این کتاب را میخواندند، برخورد میشد.