معرفی ولفگانگ کوپن
پست معرفی ولفگانگ کوپن ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. ولفگانگ کوپن، یکی از مشهورترین رماننویسان آلمانی پس از جنگ جهانی دوم است. او فعالیت خود را به عنوان روزنامهنگار آغاز کرد و سپس به نویسندگی روی آورد. ازجمله مطرحترین آثار ولفگانگ کوپن میتوان به کتابهای «کبوتران روی چمن»، «گلخانه» و «مرگ در رم» اشاره کرد.
زندگینامه ولفگانگ کوپن
ولفگانگ کوپن (Wolfgang Koeppen) با نام کامل ولفگانگ آرتور رینولد کوپن در تاریخ 23 ژوئن 1906 در شهر گرایفسوالد آلمان متولد شد. او فرزند خارج از ازدواج مادر و پدر خود بود و به همین دلیل، پدرش تقریباً هیچگاه او را به عنوان فرزند خود نپذیرفت. پدر کوپن چشمپزشک و مادرش خیاطی بود که همزمان در یک سالن تئاتر به عنوان پیشگو نیز فعالیت میکرد.
ولفگانگ کوپن سالهای اول زندگی خود را در خانهی مادربزرگش سپری کرد؛ اما پس از فوت او در سال 1908، همراه با مادر خود به خانهی خواهرش نقل مکان کردند و کوپن برای تحصیل به مدرسه رفت. طبق روایت خودش، در آن زمان او دوران سختی را میگذراند و از همان موقع بود که برای آرام کردن خودش به نوشتن پناه برد.
پس از جنگ جهانی اول، ولفگانگ کوپن به عنوان پیک کتاب با یک فروشنده همکاری میکرد. در همین زمان بود که او به فعالیتهای ادبی و هنری علاقهمند شد و علاوه بر عضویت در تئاتر، در سخنرانیهای دانشگاه هم شرکت میکرد. سرانجام در سال 1920، کوپن گریفسوالد را برای همیشه ترک کرد. ولفگانگ کوپن پس از بیست سال مهاجرت، نهایتاً در مونیخ ساکن شد و باقی عمر خود را در آنجا سپری کرد.
در طول دههی 1950، کوپن سفرهای زیادی به ایالات متحده، اتحاد جماهیر شوروی، لندن و ورشو داشت که تجربیات و خاطرات حاصل از آنها، در مجموعه سفرنامههایی از او به چاپ رسیدهاند.
ولفگانگ آرتور رینولد کوپن فعالیت ادبی خود را از سال 1931 و به عنوان یک روزنامهنگار آغاز کرد و اولین داستانهای خود را در تعدادی از مجلات آن زمان به چاپ رساند. زمانی که هیتلر به قدرت رسید، چندسالی از آغاز فعالیت او در مطبوعات میگذشت. کوپن هیچگاه لباس نظامی بهتن نکرد و از این بابت تا پایان عمر، به خود افتخار میکرد. او از سال 1951 به طور پیوسته سه رمان را راهی بازار نشر کرد.
این کتابها عبارت بودند از «کبوتران روی چمن» منتشرشده در سال 1951، «گلخانه» منتشرشده در سال 1953 و «مرگ در رم» که در 1954 به چاپ رسید. ولفگانگ کوپن همچنین سفرنامههای متعددی را به رشتهی تحریر درآورد که با استقبال خوبی از سوی منتقدان روبهرو شدند.
سرانجام در پانزدهم مارس سال 1996، ولفگانگ آرتور رینولد کوپن در یکی از خانههای سالمندان شهر مونیخ، چشم از جهان فروبست. در سال 2000، برای گرامیداشت یاد و خاطرهی او و دستاوردهای ادبی و فرهنگیاش، به همت گونتر گراس و پیتر رومکورف، بنیادی به نام این رماننویس بزرگ ادبیات آلمان، در شهر گریفسوالد تأسیس شد.
بهترین کتابهای ولفگانگ کوپن
کتاب کبوتران روی چمن (Pigeons on the Grass) نخستین جلد از سهگانهی مشهور ولفگانگ کوپن است که به نوعی به روایت شرایط جامعه پس از جنگ جهانی دوم میپردازد. وقایع این کتاب در سال 1951 میگذرند؛ روزهایی که ایالات متحده، سیاستهای خود را برای مبارزه با کمونیسم استوار کرده بود. ماجرای این کتاب در میان نه شخصیت آمریکایی و نه شخصیت آلمانی میگذرد که در طول داستان، در تقابل با یکدیگر قرار میگیرند.
داستان هر کدام از این شخصیتها، بهصورت موازی با دیگری روایت میشود و این شیوهی روایت، فرصت خوبی برای درک عمیق هر کاراکتر و ویژگیهای منحصربهفرد او را در اختیار مخاطب قرار میدهد.
نکتهی جالب دیگری که میتوان در ارتباط با این کتاب به آن اشاره کرده این است که تمام وقایع آن، تنها در طول 24 ساعت رخ میدهد و ما با جزئیات کامل در جریان تمام این اتفاقات قرار میگیریم. ولفگانگ کوپن در طول کتاب، نامی از شهری که وقایع داستان در آن اتفاق میافتند، نمیبرد؛ بااینحال بسیاری از منتقدان، این شهر را «مونیخ» میدانند.
کتاب گلخانه (The Hothouse) شخصیت اصلی این رمان تاریخی کوپن، یک سیاستمدار آلمانی است که پس از مرگ همسرش و سرخوردگی از فسادهای سیاسی و دولتی موجود، در حالتی از افسردگی و ناامیدی بهسر میبرد. فضای اطراف او را ملت و جامعهای ویرانشده در پی جنگ جهانی و آشوبهای سیاسی متعدد فراگرفته است. استفادهی ولفگانگ کوپن از عنوان گلخانه، میتواند اشارهای به شرایط نفسگیر و پرالتهاب جامعه در آن دوره باشد.
سبک نگارش و دیدگاههای ولفگانگ کوپن
مهمترین نکتهی قابل ذکر درخصوص رمانهای ولفگانگ کوپن، درک بالای این نویسنده از رخدادها و شرایط اجتماعی زمان خود است که در این آثار به چشم میخورد. او توصیفی دقیق از جامعهی درگیر در جنگ جهانی دوم ارائه میدهد؛ تاجایی که حتی میتوان کتابهای او را نوعی تاریخنگاری به حساب آورد. آثار ولفگانگ کوپن در عین منحصربهفرد بودن، قابل تعمیم به جوامع دیگر نیز هستند. او به گونهای نظامهای دیکتاتوری را توصیف کرده است که هر خوانندهای با هر ملیتی، میتواند با آن احساس همذات پنداری کند.
بهطور خلاصه ولفگانگ کوپن با نگاهی دقیق و جستجوگر، در پی یافتن پاسخ پرسشهای خود درخصوص شکلگیری نظامهای توتالیتر است و آثار او نیز بازتابی از همین تلاشش برای پیدا کردن پاسخ هستند.
جوایز و افتخارت ولفگانگ کوپن
در فاصلهی میان سالهای 1962 تا 1987، کوپن جوایز ادبی متعددی را در جمهوری فدرال آلمان دریافت کرد.
سال 1962، ولفگانگ کوپن موفق به دریافت جایزهی ادبی گئورگ بوشنر شد.