معرفی تونی کلیف

معرفی تونی کلیف

پست معرفی تونی کلیف ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. تونی کلیف، نویسنده‌ی بریتانیایی، نظریه‌پرداز، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی برجسته‌ی قرن بیستم است که به‌خاطر توانایی‌اش در راه‌اندازی تشکیلات و احزاب چپ و همچنین انتشار کتاب‌هایی مانند «تاریخ سیاسی زنان» و «تروتسکیسم پس از تروتسکی» شهرت دارد.

این نویسنده‌ی مارکسیست، باآن‌که در خانواده‌ای یهودی در اسرائیل زاده شد، از مخالفان سرسخت ایدئولوژی صهیونیسم بود. او یکی از اعضای اصلی انترناسیونال چهارم بود و تأثیری عمیق بر همبستگی احزاب چپ در بریتانیا و اروپا گذاشت.

زندگینامه تونی کلیف

زندگینامه تونی کلیف

تونی کلیف (Tony Cliff)، روز بیستم ماه مه 1917 میلادی با نام اصلی یگائل گلوکشتاین (Ygael Gluckstein)، در اورشلیم به دنیا آمد. تولد او هم‌زمان بود با انقلاب کبیر روسیه و همچنین نبرد اورشلیم؛ جنگی که منجر به تصرف این شهر باستانی به دست ارتش بریتانیا شد. این نویسنده در خانواده‌ای یهودی که دارای عقاید صهیونیستی بودند زاده شد.

پدر و عموی یگائل، روابط نزدیکی با فعالان یهودیِ هوادار صهیونیسم داشتند. بااین‌حال یگائل گلوکشتاینِ نوجوان، بعد از مشاهده‌ی رفتار تبعیض‌آمیز یهودی‌ها با کودکان عرب فلسطینی، دل از ایده‌ی صهیونیسم برید و حتی در یکی از انشاهای خود در سن سیزده‌سالگی، نسبت به ممانعت از حضور کودکان عرب در مدرسه اعتراض کرد.

تونی کلیف دوره‌ی مدرسه را در شهرهای اورشلیم و حیفا گذراند و سپس برای ادامه‌ی تحصیل در رشته‌ی اقتصاد به زادگاهش برگشت. کلیف در همین دوره با اندیشه‌ی کمونیسم آشنا شد و در سال 1933 میلادی، پس از پیوستن به جنبش جوانان سوسیالیست، به یکی از مخالفان سرسخت ایدئولوژی صهیونیسم تبدیل شد.

او چندی بعد به عضویت اتحادیه‌ی کمونیست‌های انقلابی فلسطین درآمد و با شروع جنگ جهانی اول، به جرگه‌ی مخالفان سرسخت امپریالیسم بریتانیا در اورشلیم پیوست. تونی کلیف در همین دوره به دست ارتش بریتانیا بازداشت شد و به زندان افتاد.

تونی کلیف پس از آزادی از زندان، با دختری یهودی – آفریقایی به نام چانی روزنبرگ آشنا شد و مدتی بعد، با او ازدواج کرد. چندی نگذشت که این نویسنده به‌خاطر مخالفت‌هایش با سیاست‌های امپریالیستی انگلستان، به دستور مقام‌های این کشور به شهر دوبلین در جمهوری ایرلند تبعید شد.

بااین‌وجود او در آن‌جا نیز با نزدیک‌شدن به محافل و فعالان جنبش چپ، به حزب کمونیست انقلابی بریتانیا پیوست و به‌عنوان یکی از پایه‌گذاران گروه و مجله‌ی سوسیالیست ریویو به فعالیت در عرصه‌ی روزنامه‌نگاری و تشکیلاتی پرداخت. این نویسنده در این دوران همچنان با نام یگائل گلوکشتاین مشهور بود، تا آن‌که به دلیل وضعیت نامناسب مالی تصمیم گرفت مقاله‌ها و یادداشت‌های متعدد و متنوع خود را با نام مستعار منتشر کند.

سیر نویسندگی تونی کلیف

یگائل گلوکشتاین در سال‌های دهه‌ی چهل و پنجاه میلادی، در سازمان بین‌المللی احزاب کمونیست، با عنوان انترناسیونال چهارم حضور داشت و مقاله‌ها و یادداشت‌هایش را با اسامی مستعاری مانند راجر تنانت (Roger Tennant)، لی راک (Lee Rock) و تونی کلیف می‌نوشت. ازهمین‌رو او که هیچ‌گاه اثری با نام اصلی خود منتشر نکرده بود، وقتی در سال 1959 میلادی، کتاب «رزا لوکزامبورگ» را با نام تونی کلیف به چاپ رساند، تصمیم گرفت سایر آثار پیشین خود را نیز مجدداً با همین نام منتشر کند.

تونی کلیف اولین کتاب خود را در سال 1946 با عنوان «مسئله‌ی خاورمیانه (The Problem of the Middle East)» نوشت و تا یک دهه بعد، پنج کتاب دیگر با عنوان‌های «ماهیت روسیه‌ی استالینیستی (The Nature of Stalinist Russia)»، «ماهواره‌های استالین در اروپا (Stalin’s Satellites in Europe)»، «روسیه‌ی استالینیستی: تحلیل مارکسیستی (Stalinist Russia: A Marxist Analysis)»، «چشم‌اندازهای اقتصاد در جنگ‌های دائمی (Perspectives of the Permanent War Economy)» و «ریشه‌های اقتصادی اصلاح‌طلبی (Economic Roots of Reformism)» نوشت. این نویسنده در این دوره به‌عنوان یک هوادار پرشور و یک نظریه‌پرداز کمونیست در حزب کارگران سوسیالیست (SWP) حضور داشت و تا پایان عمر نیز بر ایدئولوژی خود باقی ماند.

تونی کلیف بعد از چاپ کتاب «رزا لوکزامبورگ»، انتشار دیگر آثار خود را پی گرفت و به‌عنوان یک نظریه‌پرداز سرسخت کمونیسم، آثاری مانند «تاریخ سیاسی زنان»، «مارکسیسم و مبارزه‌ی اتحادیه‌ی کارگری: اعتصاب عمومی 1926 (Marxism and trade union struggle)» و دو کتاب چهارجلدی با عنوان «لنین (Lenin)» و «تروتسکی (Trotsky)» را در ضدیت با نظام سرمایه‌داری و با بهره‌گرفتن از ایده‌های لئون تروتسکی منتشر کرد.

این هوادار سرسخت کمونیسم در دو سال پایانی عمر خود، سه کتاب با عنوان‌های «تروتسکیسم پس از تروتسکی: خاستگاه‌های سوسیالیست‌های انترناسیونال (Trotskyism after Trotsky, the origins of the International Socialists)»، «جهانی برای پیروزی: زندگی یک انقلابی (A World to Win: Life of a Revolutionary)» و «مارکسیسم در هزاره (Marxism at the Millennium)» را منتشر کرد و سرانجام، روز نهم آوریل سال 2000 میلادی در شهر لندن، بر اثر بیماری قلبی درگذشت.

بهترین کتاب‌های تونی کلیف

بهترین کتاب‌های تونی کلیف

کتاب تاریخ سیاسی زنان: مبارزه طبقاتی و آزادی‌خواهی زنان (Class Struggle and Women’s Liberation)، از بهترین کتاب‌های تونی کلیف به شمار می‌رود که نویسنده در آن به بررسی پیوندهای فلسفی مارکسیسم و فمینیسم می‌پردازد. او در این اثر فلسفی، تاریخی و سیاسی، مارکسیسم را چراغ راه مبارزات فمینیستی زنان می‌داند و معتقد است که ظلم و ستم نظام سرمایه‌داری علیه طبقه‌ی کارگر، بیش از همه، باعث پایمال‌شدن حقوق زنان می‌شود.

کتاب رزا لوکزامبورگ (Rosa Luxemburg: A Study)، اثر مهم تونی کلیف درباره‌ی اندیشه‌های سیاسی این نظریه‌پرداز مهم مارکسیسم در قرن بیستم است. این کتاب، آراء و دیدگاه‌های رُزا لوکزامبورگ و تأثیراتی که او بر جریان چپ گذاشت را توضیح می‌دهد. کتاب رزا لوکزامبورگ، اولین اثر منتشرشده‌ی تونی کلیف به حساب می‌آید و انتشارش، احزاب چپ را با سیر اندیشه‌ی یکی از مهم‌ترین اندیشمندان و مبارزان قرن بیستم آشنا کرد.

کتاب سرمایه‌داری دولتی در روسیه (State Capitalism in Russia)، اثری مهم از تونی کلیف است که تفسیری کاملاً متفاوت از آن‌چه دهه‌ها بعد از انقلاب روسیه در این کشور رخ داد، ارائه کرد و باعث شکل‌گیری یک جنبش سوسیالیستی ضداستالینیستی در دوران جنگ سرد شد. نویسنده در این کتاب اعتقاد دارد که حمله‌ی ژوزف استالین (رهبر اتحاد جماهیر شوروی از سال 1924 تا 1953) به دستاوردهای انقلاب روسیه، باعث بازتولید اختلاف طبقاتی و شیوه‌های تولید سرمایه‌داری شد.

سبک نگارش و دیدگاه‌های تونی کلیف

سبک نگارش و دیدگاه‌های تونی کلیف
تونی کلیف یک سوسیالیست پرشور و انقلابی بود. بااین‌حال در دوران ظهور و قدرتمند شدن اتحاد جماهیر شوروی تلاش کرد تا نشان دهد، شیوه‌ی حکمرانی ژوزف استالین در مسائلی مانند مالکیت دولتی، برخلاف قرائت ولادیمیر لنین، رهبر انقلاب اکتبر روسیه است. این نویسنده، مخالف سرسخت نظام سرمایه‌داری بود و تا پایان عمر هشتادودوساله‌ی خود اعتقاد داشت که کارگران می‌توانند از راه سازمان‌های صنفی و همبستگی، نظام سرمایه‌داری را از بین برده و قدرت سیاسی را از آن خود کنند.

تونی کلیف همانند معلمش کارل مارکس، خطابه‌هایی پرشور ایراد می‌کرد و همیشه در پایان سخنرانی‌هایش، خطاب به کارگران می‌گفت: «عزا نگیرید، سازماندهی کنید!» تأثیر عمیق نظریات و فعالیت‌های حزبی و سیاسی امثال تونی کلیف بر احزاب چپ اروپا و به‌ویژه حزب کارگر بریتانیا، باعث شد که با وجود فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دهه‌ی 80 میلادی، سنت چپ و نظریه‌های انقلابی کارل مارکس، ولادیمیر لنین و لئون تروتسکی به حیات خود ادامه دهد.

تونی کلیف از نگاه دیگران
تونی کلیف یکی از برجسته‌ترین فیلسوفان قرن بیستم، با تحلیل‌های دقیق خود درباره‌ی مفهوم علمی فلسفه، به دنبال توضیح وضعیت معاصر انسان بود. (هربرت مارکوزه)

حقایقی جالب درباره تونی کلیف
تونی کلیف سبک زندگی بسیار سالمی داشت و هرگز در عمر خود، لب به سیگار و الکل نزد.
تونی کلیف همه‌ی وقت خود را به فعالیت‌های حزبی و سپس خانواده‌اش اختصاص داده بود و در زمان مرگ، حتی یک پنی پول در حساب خود نداشت.
چانی روزنبرگ، همسر تونی کلیف، مانند شوهرش عضو فعال حزب کارگران سوسیالیست بود. روزنبرگ در طول پنجاه‌وپنج سال زندگی مشترک با این نویسنده، افزون بر نوشتن مقالات و یادداشت‌های تحلیلی در نشریه‌ی حزب، عضو اتحادیه‌ی سراسری معلمان بریتانیا نیز بود.
ثمره‌ی ازدواج تونی کلیف و چانی روزنبرگ، چهار فرزند بود.

هر دو دختر و دو پسر آن‌ها نیز عضو فعال حزب کارگران سوسیالیست بودند.
دانی گلوکشتاین، فرزند ارشد تونی کلیف نیز به‌عنوان یک نویسنده، در نوشتن دو کتاب «حزب کارگر: تاریخ مارکسیستی (The Labour Party: A Marxist History)» و «مارکسیسم و مبارزه‌ی اتحادیه‌ی کارگری: اعتصاب عمومیِ 1926» با پدرش همکاری کرد.
جملات برگزیده تونی کلیف
یکی از حماسی‌ترین فصول تاریخ مبارزات زنان کارگر، مبارزات 1871 کمون پاریس است. کمون پاریس نوع جدیدی از دولت بود، دولتی برپا شد که فاقد ارتش دائمی یا بوروکراسی بود. تمام مقامات ازجمله قاضی‌ها انتخاب شدند، دوباره فراخوانده شدند و حقوقی برابر با کارگران برای‌شان تعیین شد. شواهد بسیاری در مورد نقش مهم زنان در کمون وجود دارد و خبرنگار تایمز در 19 می 1871 نوشت: اگر ملت فرانسه تنها از زنان تشکیل شده بود، چه ملت هولناکی می‌شد. (کتاب تاریخ سیاسی زنان)

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس