معرفی سوزان لوری پارکز

معرفی سوزان لوری پارکز

پست معرفی سوزان لوری پارکز ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. سوزان لوری پارکز نمایشنامه‌نویس، رمان‌نویس، فیلمنامه‌نویس و اولین زن آمریکایی آفریقایی‌تبار است که موفق شد جایزه‌ی پولیتزر نمایشنامه‌نویسی را از آن خود کند.

او که در سال ۲۰۲۳ از سوی مجله‌ی تایم به‌عنوان یکی از صد فرد تأثیرگذار در جهان معرفی شد، تاکنون آثار متنوعی را به‌نگارش در آورده است. از میان بهترین کتاب‌های لوری پارکر می‌توان به «در خون» و «بالادست، پایین‌دست» اشاره کرد.

زندگینامه سوزان لوری پارکز

زندگینامه سوزان لوری پارکز

سوزان لوری پارکز (Suzan-Lori Parks) دهم مه 1963 در شهر فورت‌ناکس واقع در ایالت کنتاکی آمریکا از دونالد و فرانسیس مک‌میلیان پارکز زاده شد. پدرش سرهنگ ارتش ایالات متحده بود و در جنگ ویتنام نیز حضور داشت.

سوزان در کنار خواهر و برادرش رشد کرد و همیشه از نوشتن شعر و ترانه لذت می‌برد. سوزان لوری پارکز به‌عنوان یک مسیحی کاتولیک تربیت یافت و با تحصیل در دبیرستانی در آلمان غربی به زبان آلمانی مسلط شد. چراکه پدرش به‌عنوان افسر ارتش آمریکا در آن‌جا مستقر و در حال خدمت بود.

پس از اتمام مأموریت پدر در آلمان، به آمریکا بازگشتند اما همچنان به نقل‌مکان‌های خانوادگی ادامه دادند و سوزان لوری پارکز تحصیل در مدارس مختلفی در ایالات کنتاکی، تگزاس، کالیفرنیا، کارولینای شمالی، مریلند و ورمونت را تجربه کرد.

با اینکه معلم ادبیات سوزان در دوران دبیرستان ذوق و علاقه‌ی او نسبت به ادبیات را از بین برده بود اما با خواندن کتاب «به سوی فانوس دریایی» اثر ویرجینا وولف، علاقه‌اش به شیمی را فراموش و به نوشتن تمایل پیدا کرد. سوزان لوری پارکز در سال 1981 از دبیرستان جان کارول فارغ‌التحصیل و وارد کالج مانت هولیوک (MHC) شد و توانست به عضویت انجمن فی بتا کاپا درآید. او در سال 1985 مدرک لیسانس خود را در رشته‌های ادبیات انگلیسی و آلمانی دریافت کرد.

سوزان لوری پارکز که زیر نظر جیمز بالدوین، نویسنده‌ی برجسته‌ی ادبیات آمریکا، تحصیل کرده بود به تشویق او به سمت نمایشنامه‌نویسی سوق داده شد. اگرچه در ابتدا برای نوشتن در این عرصه مقاومت می‌کرد اما بالاخره این کار را انجام داد. در طول نوشتن، بالدوین مدام او را تحسین می‌کرد و استعدادش را شگفت‌انگیز می‌دانست. در همان دوران سوزان لوری پارکس یک سال در استودیو درام لندن، به تحصیل در رشته‌ی بازیگری مشغول شد.

سوزان لوری پارکز در عرصه‌ی نویسندگی

سوزان لوری پارکز در سال 1984 در حالی که هنوز دانشجوی کالج بود، اولین نمایشنامه‌اش را با نام «جای گناهکار (The Sinner’s Place)» تکمیل کرد. نمایشنامه‌ی «شرط‌بندی روی فرمانده داست (Betting on the Dust Commander)» (1989) دومین اثر او بود که بعد از اتمام مدرسه‌ی بازیگری نوشت و موفق شد اولین اجرا از نمایشنامه‌اش را روی صحنه‌ی تئاتر ببیند.

نمایشنامه‌ی «تغییرات نامحسوس در پادشاهی سوم (Imperceptible Mutabilities in the Third Kingdom)» یکی دیگر از مهم‌ترین آثار سوزان لوری پارکز است که در سال 1989 روی صحنه رفت. در سال 1996 یکی از بهترین نمایشنامه‌های سوزان لوری پارکز تحت عنوان «ونوس (Venus)» اجرا شد. سال 2002 سال درخشش پارکز در برادوی با نمایشنامه‌ی «بالادست، پایین‌دست» بود.

نمایشنامه‌های «در خون» و «A لعنتی (Fucking A)» (2000) که سوزان لوری پارکز در هر دوی آن‌ها مادری به‌نام هستر را به‌عنوان قهرمان داستان در نظر گرفته است و به مضامینی مثل جامعه، عشق و قدرت می‌پردازد؛ در کتابی تحت عنوان «نامه‌ی سرخ (The Red Letter Plays)» منتشر شد.

از میان دیگر نمایشنامه‌های سوزان لوری پارکز می‌توان به «مرگ آخرین سیاه‌پوست در کل جهان (The Death of the Last Black Man in the Whole Entire World)» (1990)، «بازی آمریکایی (The American Play)» (1994) و «کتاب گریس (The Book of Grace)» (2010) اشاره کرد.

«پدر از جنگ بازمی‌گردد (Father Comes Home from the Wars)» (2014) نام یکی دیگر از نمایشنامه‌ی سوزان لوری پارکز است که مورد تحسین منتقدان بسیاری قرار گرفته. این اثر که با الهام از ادیسه‌ی هومر ساخته شده، ماجرایی در طی جنگ داخلی آمریکا را روایت می‌کند.

سوزان لوری پارکز در سال 1990 با نوشتن «ترشی انداختن (Pickling)» نگارش نمایشنامه‌ی رادیویی را هم تجربه کرد. او همچنین با کمپانی هارپو پروداکشن اپرا وینفری، روی نمایشنامه‌های تلویزیونی «چشمانشان خدا را تماشا می‌کرد (Their Eyes Were Watching God)» (2005) و «مناظره‌کنندگان بزرگ (The Great Debaters)» (2007) کار کرد.

«شقایق من (Anemone Me)» (1990) و «دختر 6 (Girl 6)» (1996) از دیگر آثار سوزان لوری پارکز در قالب فیلمنامه هستند. فیلمنامه‌های «پسر بومی (Native Son)» (2019) و «ایالات متحده در برابر بیلی هالیدی (The United States vs. Billie Holiday)» (2019) از جمله فیلمنامه‌های اقتباسی سوزان لوری پارکس محسوب می‌شوند.

سوزان لوری پارکر پس از سال‌ها نمایشنامه‌نویسی در سال 2003 اولین کتاب خود را در قالب رمان و با نام «به‌دست آوردن جسد مادر» به انتشار رساند. گفتنی‌ست که سوزان لوری پارکر کمی بعد از انتشار رمانش، خود را موظف کرد که در طی یک سال، هر روز یک نمایشنامه بنویسد و برای پایبندی به آن در هر مکانی، از هتل گرفته تا فرودگاه مشغول نوشتن بود. نتیجه‌ی این استمرار، انتشارِ کتابی تحت عنوان «365 روز، 365 نمایشنامه (365 Plays/365 Days)» بود.

بهترین کتاب‌های سوزان لوری پارکز

بهترین کتاب‌های سوزان لوری پارکز

کتاب در خون (In the Blood): این اثر نمایشنامه‌ی مهمی از سوزان لوری پارکر است که با اقتباس از رمان «داغ ننگ» اثر ناتانیل هاوثورن نوشته شده و داستان زندگی زنی به‌نام هستر را روایت می‌کند که هزینه‌های پنج فرزند و اوضاع نابه‌سامان مالی زندگی باعث می‌شود به تن‌فروشی روی بیاورد. شغلی که زندگی خودش و فرزندانش را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

کتاب بالادست پایین‌دست (Topdog/Underdog): این کتاب که یکی از بهترین کتاب‌های سوزان لوری پارکز در قالب نمایشنامه است، ماجرای زندگی دو برادر آمریکاییِ آفریقایی‌تبار را به تصویر می‌کشد که با چالش‌های فراوانی مثل فقر، نژادپرستی و نبود کار و درآمد مناسب دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

به‌دست آوردن جسد مادر (Getting Mother’s Body): سوزان لوری پارک در اولین رمان خود زندگی زن مجردی را به تصویر می‌کشد که برای سقط جنین در پی پول نقد است. او که در اطرافش کسی را ندارد که بتواند برای تهیه‌ی پول کمک بگیرد از همین رو، به ناچار دست به دامان جسد مادرش می‌شود.

جوایز و افتخارات سوزان لوری پارکز

در دهه‌ی 1990 نمایشنامه‌های تغییرپذیری نامحسوس در پادشاهی سوم و ونوس برنده‌ی جایزه‌ی اوبی (Obie Awards) شدند.
در سال 2001 بورسیه‌ی بنیاد مک‌آرتور به سوزان لوری پارکس تعلق گرفت.

در سال 2002 سوزان لوری پارکز برای نمایشنامه‌ی بالا دست، پایین دست جایزه‌ی پولیتزر را برنده شد. او اولین زن آمریکایی آفریقایی‌تبار بود که موفق به دریافت این جایزه شد. پارکز همچنین در سال‌های 2000 و 2015 در لیست نامزدهای نهایی این جایزه قرار گرفت.
او در سال 2015 جایزه‌ی دوروتی و لیلیان گیش (Dorothy and Lillian Gish Prize) را دریافت کرد.

در سال 2017 جایزه‌ی پن در بخش نمایشنامه‌نویسی به سوزان لوری پارکز تعلق گرفت.
او در سال 2018 جایزه‌ی نمایش‌نامه‌نویس برجسته‌ی استاینبرگ را از آن خود کرد. این جایزه هر دو سال یک بار به نمایشنامه‌نویس‌های باسابقه‌ای که مجموعه‌ی آثارشان به تئاتر آمریکا کمک قابل‌توجهی کرده‌اند، اهدا می‌شود.

افزون بر این‌ها سوزان لوری پارک در طی دوران نویسندگی مشمول دریافت بورسیه‌ها و کمک‌های مالی مختلفی از سوی بنیاد ملی هنر، بنیاد راکفلر، بنیاد فورد، شورای ایالتی نیویورک در حوزه‌ی هنر و بنیاد هنرهای نیویورک شده است.

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس