معرفی زیگفرید لنتس

معرفی زیگفرید لنتس

پست معرفی زیگفرید لنتس ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. زیگفرید لنتس رمان‌نویس، داستان‌نویس و نمایش‌نامه‌نویس آلمانی بود که نوشته‌هایش در باب نازیسم و دوره‌ی پس از جنگ جهانی دوم توانست تحسین‌ صاحب‌نظران را به خود جلب کند.

این نویسنده‌ی بزرگ آلمانی در آثار خود سبک منحصربه‌فردی داشت که در باب آن، مقالات تحلیلی و نقدهای متعددی به چاپ رسیده است. از میان کتاب‌های او می‌توان به «زمانه‬‌ی‌ بیگناهان‬ و‬ چند ‬نمایشنامه‌ دیگر»، «زنگ انشا» و «دوردست همین جاست» اشاره کرد.

زندگینامه زیگفرید لنتس

زندگینامه زیگفرید لنتس

زیگفرید لنتس (Siegfried Lenz) روز هفدهم مارس سال 1926 در منطقه‌ای از لهستان کنونی به نام اِلک به دنیا آمد که در آن زمان، متعلق به آلمان بود. بنابر مدارکی که در سال 2007 منتشر شد، ادعا شده که این نویسنده‌ی بزرگ آلمانی در زمان ظهور نازیسم به همراه چند نویسنده‌ی دیگر به این حزب پیوست. البته خود لنتس اشاره کرده که چنین رخدادی یک اتفاق جمعی بوده و او شخصاً از آن اطلاعی نداشته است.

این نویسنده حتی ادعای باور به آرمان‌های حزب نازی را نیز مردود دانسته است. به هر صورت، زیگفرید لنز در زمان جنگ جهانی به نیروی دریایی ارتش آلمان خدمت می‌کرد. هنگامی که ارتش آلمان در لوننبرگ محاصره شد، لنتس از آن‌جا گریخت و سپس برای مدت کوتاهی به‌عنوان زندانی سیاسی در «دوک‌نشین هولشتاین» اسیر شد. او در ادامه به‌عنوان مفسر به خدمت ارتش بریتانیا درآمد.

زیگفرید لنتس در دانشگاه هامبورگ در زمینه‌ی فلسفه، زبان انگلیسی و تاریخ ادبیات تحصیل کرد. روند تحصیلات او هنگامی که مقام سردبیری نشریه‌ی «دی ولت» را پذیرفت و به مدت یک سال در آن فعالیت کرد، متوقف شد. این نویسنده در نشریه‌ی «دی ولت» با همسر آینده‌ی خود، لیسلات آشنا شد و در سال 1949 با او ازدواج کرد. زیگفرید لنتس با پولی که از فروش اولین رمانش، «شاهین‌ها در آسمان (Hawks in the air)» به دست آورد، هزینه‌ی سفرش به کنیا را پرداخت کرد تا بتواند در آن سرزمین، درباره‌ی «شورش مائو مائو» اطلاعات جمع‌آوری کند.

او این اطلاعات را در داستان بعدی خود، یعنی «لوک، خدمت‌گزار موقر (Luke, gentle servant)» استفاده کرد. پس از انتشار این داستان بود که به گروه مهمی از نویسندگان، تحت عنوان «گروه 47» پیوست. لنتس همچنین به همراه برنده‌ی آینده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات، یعنی گونتر گراس به حزب سوسیال دموکرات آلمان که طرفدار ویلی برانت بودند، ملحق شد. سرانجام زیگفرید لنتس، روز هفتم اکتبر سال 2014 میلادی، در سن هشتاد‌وهشت‌سالگی در هامبورگ آلمان از دنیا رفت.

بهترین کتاب‌های زیگفرید لنتس

بهترین کتاب‌های زیگفرید لنتس

کتاب زمانه‬‌ی‌ بیگناهان‬ و‬ چند ‬نمایشنامه‌ دیگر (Zeit der Schuldlosen): این کتاب که از چهار نمایش‌نامه‌ی سیاسی و فلسفی لنتس تشکیل شده، به روایت داستان‌هایی در باب آدم‌های ستم‌دیده و مستأصل در برابر بی‌عدالتی‌های جهان می‌پردازد. زیگفرید لنز که از نویسندگان سنت انتقادی آلمان در دوران جنگ و پساجنگ به‌شمار می‌آید، متأثر از جهان‌بینی‌ای که ملهم از فیلسوفان اگزیستانسیالیست بود، نمایش‌نامه‌هایی منحصربه‌فرد را خلق کرد.

کتاب زنگ انشا (The German Lesson): کتابی که به‌عنوان یکی از برترین آثار این نویسنده‌ی نام‌دار ادبیات آلمان شناخته می‌شود. سبک رئالیستی لنتس در این کتاب که بلندترین رمان او به‌حساب می‌آید، موجب شد که او تحسین‌های بسیاری دریافت کند.

در واقع کتاب زنگ انشا، درباره‌ی دو داستان متضاد است که با تکنیک روایی متمایزی که به‌کار گرفته شده، به یک بیان واحد می‌رسند. زیگفرید لنتس در این رمان حجیم خود، در باب نازیسم و زیستن در دوران پس از جنگ جهانی دوم نوشته است و سعی کرده تا در سبک نوشتارش، تعمداً از احساس‌گرایی دوری کند و اثری تماماً خودآگاه را بیافریند.

کتاب دوردست همین جاست (Die ferne ist nah genug): مجموعه‌ای از بیست‌ودو داستان کوتاه، از نویسنده‌ی بزرگ آلمانی، زیگفرید لنتس که در حوزه‌ی داستان کوتاه، آوازه‌ و شهرتی مثال‌زدنی داشت. درواقع باید گفت که این نویسنده را بیشتر با داستان‌های کوتاهش می‌شناسند، تا رمان‌های بلند او؛ داستان‌های کوتاهی که توسط بسیاری از منتقدان ادبی، شاهکار خطاب شده‌اند. ترجمه‌ی فارسی این مجموعه را انتشارات نیلوفر به چاپ رسانده است.

سبک نگارش و دیدگاه‌های زیگفرید لنتس

سبک نگارش و دیدگاه‌های زیگفرید لنتس

زیگفرید لنتس بر این باور بود که لزومی ندارد اعتقادات سیاسی خود را وارد بخش اصلی داستان‌هایش کند و بیشتر از آنکه لازم باشد آثار خود را به یک مانیفست و متن احساس‌برانگیز تبدیل سازد، باید تلاش کند که با سبک رئالیستی و همچنین حفظ فاصله از جهان خارج، تصویری عینی از واقعیت را در اختیار مخاطبان قرار دهد. سبک بافاصله و خودآگاه او که درگیری‌های عاطفی را از داستان‌گویی حذف می‌کند، روشی‌ست که تعمداً توسط این نویسنده در کتاب‌هایش به‌کار گرفته شده است.

زندگی‌نامه‌نویسان زیگفرید لنز اشاره کرده‌اند که «او خود را شاهد این جهان می‌دانست و نه قاضی آن». لنتس در نوشته‌هایش از به‌کار بردن ترفندهای فرمالیستی امتناع می‌ورزد و به جای اینکه با جاذبه‌ها و فریب‌های روایی مخاطب را به خود جذب کند، داستان‌هایش را سرراست و با توصیفاتی دقیق از مکاشفات دیداری و زیستی پیش می‌برد. از دیگر مواردی که زیگفرید لنتس به آن مشهور است، می‌توان به توصیفات موجز و منحصربه‌فرد او از دریا اشاره کرد.

با وجود آنکه زیگفرید لنتس نویسنده‌ی آوانگاردی محسوب نمی‌شود، اما باز هم آثارش را نمی‌توان در دسته‌ی آثار سرگرم‌کننده قرار داد. کتاب‌های او همیشه دیدگاهی خاص از سازوکار جهان ارائه می‌دهند و در متن خود، این دنیا را آن‌گونه که باید باشد ترسیم می‌کنند و در انتها نیز از مخاطب طلب می‌کنند تا تصمیمی اخلاقی در باب آنچه خوانده اتخاذ نماید.

آنچه لنتس در نوشته‌های خود در پی آن است، به این واقعیت مهم و انسانی برمی‌گردد که جهت‌گیری در باب مسائل مختلف هیچ‌گاه نمی‌تواند ساده باشد؛ چراکه برخلاف باورهای رایج، تمایز میان درست و غلط کار ساده‌ای نیست و این قضاوت‌ها می‌توانند به‌آسانی و در موقعیت‌های گوناگون تغییر کنند. آثار این نویسنده در دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی، به مباحث روان‌شناسی نزدیک شدند.

همان‌طور که منتقدان ادبی عنوان کرده‌اند، زیگفرید لنتس هیچ‌گاه و در هیچ‌یک از آثار خود سعی نداشت که دیدگاه خود را به مخاطبانش تحمیل کند یا ابراز نظری توهین‌آمیز نسبت به آنان داشته باشد. تنها کاری که این نویسنده انجام می‌داد این بود که با استفاده از توصیف‌های کامل و دقیق خود، پیچیدگی‌های جهان را به مخاطبان نشان می‌داد.

جوایز و افتخارات زیگفرید لنتس

برنده‌ی جایزه‌ی صلح از طرف صنعت نشر آلمان
برنده‌ی جایزه‌ی گوته‌ی فرانکفورت، در دویست‌وپنجاهمین سالگرد تولد یوهان ولفگانگ فون گوته
برنده‌ی جایزه‌ی بین‌المللی Nonino
دریافت عنوان شهروند افتخاری در مراسم گرامی‌داشت هامبورگ
حقیقتی جالب درباره زیگفرید لنتس
برای بزرگ‌داشت یاد و نام و به احترام یک عمر دستاورد ادبی زیگفرید لنتس، جایزه‌ای به نام او (Siegfried Lenz Prize) تأسیس شد که هرساله به نویسندگان برگزیده‌ای که درون‌مایه و فضای کلی آثارشان به کتاب‌های این نویسنده نزدیک است، اهدا می‌شود.

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس