معرفی شلومو زند

معرفی شلومو زند

پست معرفی شلومو زند ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. شلومو زند، نویسنده، پژوهشگر تاریخ و روشنفکر اسرائیلی است که به‌خاطر دیدگاه‌های مترقی ضدصهیونیستی خود و همچنین انتشار کتاب‌هایی مانند «اختراع قوم یهود» و «چگونه سرزمین اسرائیل اختراع شد» شهرت دارد. این نویسنده‌ی کمونیست، در دهه‌های اخیر صدایی رسا علیه اشغال‌گری اسرائیل در سرزمین فلسطین بوده و تلاش کرده با ارائه‌ی مستندات تاریخی، عقاید نژادپرستانه و دگرستیزانه‌ی این گروه از یهودی‌ها را رد و نفی کند.

زندگینامه شلومو زند

زندگینامه شلومو زند

شلومو زند (Shlomo Sand)، روز دهم سپتامبر سال 1946 میلادی در شهر لینز اتریش و در خانواده‌ای لهستانی که از یهودیان نجات‌یافته از واقعه‌ی هولوکاست بودند، به دنیا آمد. پدر و مادرش با وجود تبار یهودی، از خاخام‌های صهیونیست بیزار بودند و هر دو، دیدگاه‌های کمونیستی داشتند.

آن‌ها به خاطر همین عقاید، حتی از دریافت غرامتی که کشور آلمان بعد از پایان جنگ جهانی دوم به یهودی‌های بازمانده از هولوکاست پرداخت کرد، سر باز زدند. دو سال اول زندگی شلومو سند در اردوگاه‌های آوارگان یهودی، در حوالی شهر مونیخ سپری شد. با پایان یافتن جنگ جهانی دوم، او به همراه خانواده‌ی خود به شهر یافا در نزدیکی اورشلیم مهاجرت کرد.

شلومو زند در شانزده‌سالگی از دبیرستان اخراج شد و به کار در یک ایستگاه رادیویی پرداخت. مدتی بعد، تحصیلات خود را در یک مدرسه‌ی شبانه ادامه داد و سرانجام در بیست‌وپنج‌سالگی، مدرک دیپلم خود را دریافت کرد. او در این سال‌ها به عضویت یک احزاب کمونیست اسرائیل درآمده بود.

شلومو زند در زمان جنگ شش‌روزه میان اعراب و اسرائیل، وقتی از نزدیک شکنجه و قتل شهروندان فلسطینی به دست سربازان اسرائیلی را مشاهده کرد، دچار حس بیزاری شدیدی شد و تصمیم گرفت راه خود را از آن‌چه در اسرائیل می‌گذشت، جدا کند.

شلومو زند پس از خروج از اتحادیه‌ی جوانان کمونیست اسرائیل، به حزبی رادیکال و ضدصهیونیستی پیوست. پس از فارغ‌التحصیلی در رشته‌ی تاریخ از دانشگاه تل‌آویو نیز تصمیم گرفت هر آن‌چه را که مربوط به اسرائیل است، ترک کند. او ابتدا به فرانسه مهاجرت کرد و با دریافت یک بورسیه‌ی تحصیلی، از سال 1975 تا 1985 میلادی، به ادامه‌ی تحصیل در رشته‌ی تاریخ مشغول شد.

شلومو سند پایان‌نامه‌ی دکترای خود را به بررسی ارتباط میان آثار ژرژ سورل (تاریخ‌دان فرانسوی) و ایده‌ها و نظام فکری مارکسیسم اختصاص داد. او پس از پایان تحصیلاتش، سِمت استادی و تدریس در یکی از دانشگاه‌های پاریس را برعهده گرفت. این پژوهشگر در دهه‌های اخیر نیز در مقام استاد تاریخ، در دانشگاه‌های مشهوری مانند برکلی و کالیفرنیا تدریس کرده است.

سیر نویسندگی شلومو زند

شلومو زند به‌خاطر دیدگاه‌های کمونیستی و ضدصهیونیستی خود و همچنین تحصیل و تدریس در رشته‌ی تاریخ، اغلب آثارش را به موضوع فلسطین و اشغال‌گری اسرائیل اختصاص داده است. اولین کتاب این نویسنده در سال 1984 میلادی و با عنوان «توهم سیاست (The Illusion of Politics)» منتشر شد و در سال 2000 میلادی نیز کتاب «روشنفکران، حقیقت و قدرت:

از ماجرای دریفوس تا جنگ خلیج‌فارس (Intellectuals, Truth and Power: From the Dreyfus Affair to the Gulf War)» از این نویسنده به چاپ رسید. او سپس در سال 2004 دو کتاب «قرن بیستم روی پرده (The 20th century on screen)» و «مورخان، زمان و تخیل (Historians, Time and Imagination)» را هم‌زمان منتشر کرد.

شلومو ساند در سال 2008 میلادی کتاب مهم «اختراع قوم یهود» را منتشر کرد و پس از آن نیز تا سال 2020، سه کتاب مشهور دیگر خود با عنوان‌های «چگونه سرزمین اسرائیل اختراع شد»، «چگونه از یهودی‌بودن دست کشیدم» و «پایان روشنفکری فرانسوی» را به چاپ رساند.

انتشار این آثار، نام این نویسنده را بر سر زبان‌ها انداخت و بحث‌ها و جدل‌های بسیاری در مطبوعات، رسانه‌ها و فضای عمومی ایجاد کرد. آثار شلومو سند به بسیاری از زبان‌های زنده‌ی دنیا ترجمه شد و تا مدت‌ها در فهرست پرفروش‌ترین آثار تاریخی – سیاسی قرار گرفت.

بهترین کتاب‌های شلومو زند

بهترین کتاب‌های شلومو زند

کتاب اختراع قوم یهود (The Invention of the Jewish People)، شناخته‌شده‌ترین اثر شلومو زند به‌حساب می‌آید که تا مدت‌ها پس از انتشار، جنجال‌های بسیاری به پا کرد؛ چراکه او در این اثر، اعتبار بسیاری از روایت‌های یهودیان درباره‌ی سرزمین موعود را به لحاظ تاریخی زیر سؤال برده و خدشه‌ی بزرگی به ایده‌ی صهیونیستی دولت یهود وارد کرده است.

نویسنده مباحث خود در این کتاب را با بحث در باب ایده‌ی ملیت و ناسیونالیسم آغاز می‌کند و در ادامه پس از بررسی تاریخ یهودیت، سیاست‌های دولت اسرائیل، به‌عنوان بخش مهمی از حوزه‌ی سیاست خاورمیانه را مورد بررسی قرار می‌دهد.

کتاب چگونه سرزمین اسرائیل اختراع شد (The Invention of the Land of Israel)، یک اثر مهم دیگر از شلومو زند است که با نگاهی تاریخی، افسانه‌ی «سرزمین موعود» و «قوم برگزیده» را مورد تردید قرار می‌دهد و پرسش‌های مهمی مانند وجود نداشتن این گزاره‌ها در کتاب مقدس، چرایی عدم مهاجرت یهودی‌ها در قرن‌های گذشته به این سرزمین و حق زندگی ساکنان غیریهودی را مطرح می‌کند.

کتاب چگونه از یهودی‌بودن دست کشیدم (How I Stopped Being a Jew)، دیگر اثر مهم تاریخی شلومو زند به‌حساب می‌آید که نویسنده در آن به بررسی هویت یهودی می‌پردازد و سپس میان یهودی‌بودن و اسرائیلی‌بودن تمایز قائل می‌شود. او با بررسی نوع رابطه‌ی اسرائیل به‌عنوان یک دولت یهودی در خاورمیانه، با یهودی‌های سرتاسر جهان و شهروندان غیریهودی خود، شیوه‌ی یهودیت‌محوریِ قبیله‌ای این دولت را زیر سؤال می‌برد.

کتاب پایان روشنفکری فرانسوی (The End of the French Intellectual)، اثر مشهور شلومو زند درباره‌ی افول سنت روشنفکری در عصر حاضر است. این نویسنده در آخرین کتاب منتشرشده‌ی خود با اشاره به اثرگذاری اجتماعی عمیق روشنفکرهای سده‌های گذشته مانند ولتر، امیل زولا، آلبر کامو و ژان پل سارتر، به وضعیت امروز جریان روشنفکری در فرانسه انتقاد وارد کرده و به‌عنوان نمونه، به قوانین و دیدگاه‌های تبعیض‌آمیز بعضی جوامع معاصر نسبت به مسلمانان اشاره می‌کند.

سبک نگارش و دیدگاه‌های شلومو زند

سبک نگارش و دیدگاه‌های شلومو زند

شلومو زند به‌عنوان یک تاریخ‌نگار و روشنفکر کمونیست، از دوره‌ی نوجوانی تاکنون دیدگاهی انتقادی و روشنگرانه نسبت به ایدئولوژی صهیونیسم داشته و در اغلب آثارش نیز ایده‌ی دولت یهود را رد کرده است. به باور این نویسنده که خود را ضدصهیونیسم می‌خواند، قرابت مذهبی یهودی‌ها با سرزمین فلسطین، به آن‌ها حق مالکیت بر این اراضی را نمی‌دهد.

او اشغال سرزمین فلسطین به دست اسرائیل را نوعی تجاوز به هویت جمعی فلسطینیان می‌خواند و معتقد است اسرائیلی‌ها نژادپرست‌ترین جامعه در جهان غرب را تشکیل می‌دهند.

این روشنفکر یهودی با اشاره به این‌که تا پیش از جنگ جهانی دوم، درصد قابل‌توجهی از یهودی‌ها اعتقادی به سرزمین موعود نداشتند، اشغال‌گری شهرک‌نشین‌ها در زمین فلسطینی‌ها را محکوم می‌کند و معتقد است تنها راهکار برای حل این معضل بزرگ، بازگشت اسرائیل به مرزهای تعیین‌شده برای آن‌ها در سال 1967 میلادی است. این نویسنده همچنین تشکیل یک کشور بر اساس ژنتیک و مذهب را فاشیسم جدید می‌خواند و آن را همان ایده‌ی هیتلر می‌داند.

شلومو زند در اغلب آثارش تلاش کرده تناقض‌ها و تضادهای ایده‌ی سرزمین موعود و قوم برگزیده – که جهان غرب آن‌ها را سانسور می‌کند – را با صدایی بلند اعلام کند. ازاین‌منظر، بسیاری این نویسنده‌ی یهودی‌الاصل را جزو مهم‌ترین روشنفکرهای امروز جهان می‌دانند که فارغ از نژاد و مذهب خود، در تلاش است تا حقیقت را فدای مصلحت نکند.

جوایز و افتخارات شلومو زند
شلومو زند در سال 2008 میلادی به‌خاطر انتشار کتاب «اختراع قوم یهود»، جایزه‌ی Prix Aujourd’hui را که انجمن روزنامه‌نگاران فرانسه به بهترین اثر سیاسی و تاریخی غیرداستانی اهدا می‌کند، دریافت کرد.

حقیقتی جالب درباره شلومو زند
شلومو زند دوستیِ بسیار صمیمانه و نزدیکی با محمود درویش، مشهورترین شاعر فلسطینی قرن بیستم داشت؛ تا آن‌جا که شاعر مقاومت فلسطین، شعر مشهور «سربازی در خواب نیلوفرهای سپید» را از گفت‌وگویی که با این نویسنده داشت الهام گرفت.

جملات برگزیده شلومو زند
کشور اسرائیل، تحت نفوذ برداشت خاص صهیونیسم از ملیت، شصت سال پس از تأسیس هنوز هم امتناع می‌کند از این‌که خود را یک جمهوری بداند که به شهروندانش خدمت می‌کند. یک‌چهارم شهروندان، یهودی به شمار نمی‌آیند و قوانین کشور تلویحاً می‌گوید که اسرائیل کشور آن‌ها نیست و به آن‌ها تعلق ندارد. این کشور از پذیرفتن ساکنان محلی در فرهنگ فراگیری که ایجاد کرده نیز امتناع ورزیده و به جایش عمداً آن‌ها را طرد کرده است. (کتاب اختراع قوم یهود)

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس