معرفی شهریار مندنی پور
پست معرفی شهریار مندنی پور ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. شهریار مندنی پور، از نویسندگان و داستاننویسان نسل سوم ایران است که در حال حاضر در آمریکا زندگی میکند. او را با کتابهایی مانند «شرق بنفشه»، «مومیا و عسل» و «ماه نیمروز» میشناسند.
زندگینامه شهریار مندنی پور
شهریار مندنی پور (Shahriar Mandanipour) 26 بهمن 1335 در شهر شیراز به دنیا آمد. در سال 1354 برای تحصیل به پایتخت آمد و در رشتهی علوم سیاسی دانشگاه تهران درس خواند. در سال 1359 فارغالتحصیل شد و با آغاز جنگ میان ایران و عراق تصمیم گرفت به جبهه برود تا بتواند دربارهی آن بنویسد. او مدت زمان 18 ماه در جبهه به عنوان افسر خدمت کرد.
شهریار مندنی پور بعد از خدمتش در جنگ به شیراز بازگشت. او در شیراز به عنوان رئیس مرکز تحقیقات حافظ و کتابخانهی ملی فارس فعالیت میکرد. در سال 1375 از ماجرای اتوبوس ارمنستان که طی آن به جان نویسندگان ایرانی سوءقصد شد، جان سالم به در برد. در سال 1376 به عنوان سردبیر ماهنامهی ادبی عصر پنجشنبه مشغول به کار شد. هرچند که فعالیت این ماهنامه با مشکل روبهرو و نشر آن توقیف شد.
معرفی و دانلود بهترین کتابهای شهریار مندنی پور
شهریار مندنی پور در سال 1384 به آمریکا مهاجرت کرد. او به عنوان همکار برای پروژهی بینالمللی نویسندگان دانشگاه براون انتخاب شده بود. در سالهای 2007 و 2008 به عنوان نویسنده در دانشگاههای هاروارد و کالج بوستون فعالیت میکرد و در سال 2011 به عنوان استاد هنرهای نمایشی به دانشگاه براون بازگشت؛ در طول این دوران ادبیات فارسی و سینمای مدرن درس میداد. در حال حاضر نیز در دانشگاه تافتس مشغول تدریس است.
مندنی پور در طول دوران فعالیت خود به عنوان نویسنده، شماری از درخشانترین آثار ادبیات معاصر ایران را خلق کرده است. بهترین کتابهای شهریار مندنی پور قابلیت برابری با آثار تراز اول ادبیات جهان را دارند.
بهترین کتابهای شهریار مندنی پور
کتاب سایههای غار در سال 1368 منتشر شد. این مجموعه داستان، اولین کاری است که از شهریار مندنی پور در قالب کتاب منتشر شده است.
کتاب ماه نیمروز در سال 1376 چاپ شد. این کتاب نیز مجموعهای از داستانهای کوتاه نویسنده است.
کتاب شرق بنفشه در سال 1377 به چاپ رسید. این اثر دربر دارندهی مجموعه داستانهایی است که دربارهی عشق صحبت میکنند و مسائل و مشکلات مواجه شدن با عشق را روایت میکنند.
کتاب هزار و یک سال در سال 1382 انتشار یافت. شش خواهر و برادر ستارهای که در آسمانها زندگی میکنند، برای پیدا کردن جواب این سوال به زمین میآیند: چرا مردم روی زمین همیشه غمگیناند؟ چرا از زمین همیشه صداهای غمگین به گوش میرسد؟…
جوایز و افتخارات شهریار مندنی پور
شهریار مندنی پور در سال 1376 لوح طلایی بیست سال داستاننویسی در ایران را از آن خود کرد.
کتاب هزار و یک سال جایزهی مهرگان ادب در سال 1382 را برای بهترین رمان نوجوان از آن خود کرد.
شهریار مندنی پور در سال 1388 جایزهی ادبیات آتن را برای کتابش «سانسور یک داستان عاشقانهی ایرانی» به دست آورد.
کتاب «ماه پیشونی» در سال 1397 برای دریافت جایزهی پن آمریکا، نامزد شده بود.
شهریار مندنی پور از نگاه دیگران
سیمین دانشور، یکی از مهمترین زنان داستاننویس ایران، دربارهی شهریار مندنی پور اینطور مینویسد: او نویسندهای است با دستان آهنی که به آنها دستکش مخملی پوشانده است.
هوشنگ گلشیری، داستاننویس مشهور ایرانی و خالق رمان «شازده احتجاب»، بیان کرده که اگر خرقهای داشت، آن را به شهریار مندنی پور میبخشید.