معرفی شبنم فرشادجو
پست معرفی شبنم فرشادجو ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. شبنم فرشادجو بازیگری ایرانی است که با ایفای نقش در فیلمهای سینمایی و مجموعههای تلویزیونی مختلف و همچنین حضور مکررش بر صحنهی تئاتر، به چهرهای شناختهشده در میان مردم ایران تبدیل شد.
او در کنار فعالیت در عرصهی هنر کشور، در دنیای ورزش نیز فعالیتهای حرفهای جالب توجهی داشته و در یکی از تجارب دیگر خود، به عرصهی تولید کتابهای صوتی وارد شده است. در همین زمینه، کتابهای «دوست باهوش من» و «کوزیما یا تقریبا گراتزیا» با روایت و گویندگی فرشادجو در قالب کتاب صوتی در اختیار مخاطبان قرار گرفتهاند.
زندگینامه شبنم فرشادجو
شبنم فرشادجو (Shabnam Farshadjoo) روز شانزدهم بهمن سال 1356 در شهر تهران به دنیا آمد. او که از هجدهسالگی حرفهی خود بهعنوان یک بازیگر را آغاز کرد و بر صحنهی تئاتر به فعالیت مشغول شد، تحصیلات دانشگاهیاش را با مطالعه و آموزش رشتهی بازیگری تئاتر آغاز کرد و در ادامه مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر را از دانشکدهی هنر و معماری تهران دریافت کرد. اولین تجربهی فرشادجو در برابر دوربین سینما، چهار سال پس از ورود به حرفهی بازیگری تئاتر و در سن بیستودوسالگی او رقم خورد.
این هنرپیشه قبل از آنکه در دانشگاه به تحصیل در رشتهی بازیگری مشغول شود، زمانی که هفدهساله بود تصمیم گرفت شرکت در کلاسها و دورههای آموزش بازیگری را آغاز کند. در همین راستا او با هدف اثبات استعداد خود در کارگاههای بازیگری متعددی شرکت کرد. حضور در کلاسهای اساتیدی مانند حمید سمندریان و امین تارخ، او را برای رسیدن به اهدافش در دنیای بازیگری و پیدا کردن جایگاه خود، یاری کردند.
پس از گذراندن این دورههای آموزشی و آشنا شدن با مقدمات لازم برای ورود به حیطهی هنر، شبنم فرشادجو در اولین تجربهی خود بهعنوان بازیگر بر صحنهی اجرای تئاتر «آنتیگونه» ظاهر شد. نخستین تجربهی او در برابر دوربین سینما نیز در کنار بازیگر مشهوری چون فرامرز قریبیان، در فیلم «مرد بارانی» رقم خورد. این فیلم علاوهبر اینکه موجب شد فرشادجو تفاوتهای جدی میان بازیگری در دنیای تئاتر و عالم سینما را دریابد، او را بیش از پیش به شهرت در میان مردم نزدیک ساخت.
اما بازی در سریال پرطرفدار «میوهی ممنوعه» در دههی هشتاد، به کارگردانی حسن فتحی بود که شبنم فرشادجو را به چهرهای کاملاً شناختهشده تبدیل کرد. در این سریال او با بازیگران توانمند و سرشناسی همچون علی نصیریان و هانیه توسلی همبازی شد. این هنرپیشه در کارنامهی حرفهای خود، سابقهی همکاری با مهران مدیری در مجموعههایی مانند «شوخی کردم» را نیز دارد.
شبنم فرشادجو که بخشی از دوران دانشگاه خود را به تحصیل در رشتهی کارگردانی تئاتر گذرانده و از گذشته همواره علاقهی زیادی به این حوزه داشته است، تاکنون نقش کارگردان را نیز برعهده گرفته و در سال 1385، نمایش «آرامش از نوعی دیگر» را بر صحنه برده است.
همچنین باید اشاره کرد که او در مقام بازیگر، در انواع قالبهای نمایشی از فیلم کوتاه گرفته تا تلهفیلم و مجموعهها و برنامههای شبکهی نمایش خانگی، مانند «شبهای مافیا» حضور پیدا کرده و نقشآفرینی در انواع رسانههای بصری آزموده است. شبنم فرشادجو علاوهبر بازیگری و کارگردانی به حوزههای دیگری نیز علاقهمند است و زمان خود را صرف کارهای متنوعی میکند.
این بازیگر ایرانی که بنا بر ادعای خودش از شهرت و قرار گرفتن در مرکز توجهات فراری است، کاپیتانی تیم اسکواش بانوان را با این توجیه که این رشته هنوز در جایگاهی قرار نگرفته که تبدیل به تیتر اخبار شود و به همین دلیل هم حرفهایتر برگزار میشود، برعهده دارد. روایت و گویندگی کتاب صوتی نیز از جدیدترین حوزههایی محسوب میشود که فرشادجو به آن علاقهمند شده است.
بهترین کتابهای شبنم فرشادجو در مقام گوینده
کتاب کوزیما یا تقریبا گراتزیا (Cosima): این کتاب که توسط نویسندهی نامدار ایتالیایی، گراتزیا دلدا نوشته شده و شبنم فرشادجو نقش راوی نسخهی صوتی آن با ترجمهی بهمن فرزانه را برعهده داشته، یک رمان فمنیستی و اتوبیوگرافیک دربارهی زن نویسندهایست که در اواخر قرن نوزدهم زندگی میکند و میخواهد در جامعهای مردسالار، رویای خود برای نویسندگی را به عینیت نزدیک کند.
این داستان دلنشین و زیبا که ازجمله آثار خواندنی ادبیات ایتالیا محسوب میشود، قصد دارد سدهایی که در برابر یک زن برای رسیدن به موفقیت و استقلال وجود دارد را با توصیفات درخشان خود، بهخوبی ترسیم سازد.
کتاب دوست باهوش من (My Brilliant Friend): شبنم فرشادجو اینبار هم برای گویندگی و روایت یک اثر ادبی، بهسراغ یکی از آثار متعلق به ادبیات ایتالیا رفته و داستانی تاریخی به قلم النا فرانته را انتخاب کرده است.
این کتاب که فیلم اقتباسی مشهوری نیز بر اساس آن ساخته شده، روایتگر داستان دو زن و دوستی آنها با یکدیگر است. این رمان که با عنوان «دوست نابغه من» نیز به فارسی ترجمه شده، در زمان انتشار خود از پرفروشترینهای نیویورک تایمز بهشمار میرفت و توسط بسیاری از منتقدان ادبی، بهعنوان شاهکاری بیهمتا توصیف شده بود.