معرفی سارا کین
پست معرفی سارا کین ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. سارا کین، فیلمنامهنویس، کارگردان تئاتر و یکی از بزرگترین نمایشنامهنویسان بریتانیایی در قرن بیستم بود. از میان بهترین کتابهای او میتوان به نمایشنامههای «ترکیده» و «سایکوسیس ۴:۴۸» اشاره نمود.
کین پس از سالها دست و پنجه نرم کردن با بیماری افسردگی، تنها چند روز پس از اتمام نگارش کتاب سایکوسیس ۴:۴۸، به زندگی خود در سن ۲۸سالگی پایان داد.
زندگینامه سارا کین
سارا کین (Sarah Kane) در سوم فوریه سال 1971، در شهر برنتوود انگلستان، دیده به جهان گشود. او تحت تأثیر افکار مذهبی خانواده، در سنین نوجوانی یک مسیحی معتقد بود؛ اما بعدها اعتقادات دینی خود را رها کرد.
وی پس از اتمام دوران تحصیلی دبیرستان در مدرسهی شنفیلد، به عنوان دانشجوی رشتهی نمایش در دانشگاه بریستول پذیرفته شد. پس از تکمیل دورهی کارشناسی در سال 1992 در دانشگاه بریستول، کین وارد دانشگاه بیرمنگام شد و مدرک فوق لیسانس خود در رشتهی نمایشنامهنویسی را از این دانشگاه معتبر دریافت کرد.
سارا کین از بدو ورود به دانشگاه، با شور و شوق فراوانی که از خود نشان میداد، نویسندگی را به طور جدی آغاز کرد. او در ابتدا رویای شاعر شدن را در سر میپروراند، اما پس از تماشای نمایش «دیوانه» از جرمی ولر در یکی از شبهای سال 1992، پی برد که دنیای تئاتر و نمایش، برای ابراز احساسات و انتقال افکارش، مناسبترین انتخاب است؛ از همین روی، تمام تمرکز خود را بر نمایشنامهنویسی گذاشت. نمایشنامهی «ترکیده»، نخستین اثر سارا کین است که برای نخستین بار در سال 1995، در سالن تئاتر رویال کورت انگلستان اجرا شد.
افسردگی و خودکشی سارا کین
سارا کین برای سالهای طولانی با بیماری افسردگی دست و پنجه نرم کرد و علیرغم میل باطنی خود، در اکثر سالهای جوانی، داروهای افسردگی میخورد. او از مصرف این داروها بیزار بود، زیرا عقیده داشت که قرصهای افسردگی او را بیحس و پوچ، و خلاقیتش را سرکوب میکنند.
وی در دو برههی زمانی مختلف، به طور داوطلبانه در بخش اعصاب و روان بیمارستان مادزلی لندن بستری شده بود. نشانههای وضعیت وخیم روحی کین در زمان خلق آثار، در اغلب نوشتههای او (علیالخصوص نمایشنامههای «عشق فائدرا» و «سایکوسیس 4:48») قابل مشاهده است.
سارا کین در بامداد روز 17 فوریه 1999، با مصرف بیش از 50 قرص خواب و 150 قرص ضدافسردگی، برای نخستین بار اقدام به خودکشی کرد؛ اما با واکنش به موقع همخانهاش و انتقال سریع به بیمارستان، پزشکان توانستند جان او را نجات دهند.
پس از به هوش آمدن کین، او توسط دو روانپزشک بیمارستان کینگز کالج لندن معالجه شد؛ تشخیص آنها این بود که حالت روحی او به ثباتی نسبی رسیده و فعلاً خطر اقدام دوبارهی وی برای خودکشی رفع شده است.
اما در کمال تأسف و برخلاف تشخیص پزشکان، سارا کین تنها سه روز بعد، در تاریخ 20 فوریه 1999، با بندهای کفشش، خود را به دار آویخت و در همان بیمارستان کینگز کالج لندن جان باخت. علیرغم آنکه کین در زمان مرگ تنها 28 سال سن داشت و از او نوشتههای چندان زیادی برجای نمانده است، اغلب از وی به عنوان یکی از مهمترین نمایشنامهنویسان چند دههی اخیر یاد میشود.
بهترین کتابهای سارا کین
سارا کین در طول فعالیت ادبی نه چندان طولانی خود، پنج نمایشنامه و یک فیلمنامه را برای ادبیات انگلستان به جای گذاشت. در ادامه مروری کوتاه بر برخی از بهترین آثار او داشتهایم.
کتاب ترکیده (Blasted): ترکیده، عنوان نخستین کتاب سارا کین است که تاکنون بارها در کشورهای مختلف جهان بر روی صحنه اجرا شده است. او در این نمایشنامهی پنجپردهای که رویدادهای آن در یکی از اتاقهای هتلی گرانقیمت رخ میدهند، تلاشهای مرد خبرنگار میانسالی برای برقراری رابطه با دختری جوان و ساده را به تصویر میکشد.
کتاب عشق فائدرا (Phaedra’s Love): نمایشنامهی عشق فائدرا، اقتباسی مدرن از تراژدی فائدرا، اثر لوکیوس سنکا (نمایشنامهنویس و فیلسوف روم باستان) است. روابط انسانی، ماهیت آسیبزنندهی عشق، پوچی زندگی و ایمان، از درونمایههای مهم این نمایشنامه به شمار میروند.
کتاب ویار (Crave): ویار، عنوان یک نمایشنامهی تکپردهای به قلم سارا کین است که نخستین بار در سال 1998 به اجرا درآمد. ویار به علت پرداختن به مفاهیمی همچون تابوها و انحرافات جنسی، قتل، خودکشی، اعتیاد و بیثباتی روانی، از مشاجرهبرانگیزترین آثار کین به حساب میآید.
کتاب سایکوسیس 4:48 (4.48 Psychosis): نمایشنامهی سایکوسیس 4:48 (یا جنون در 4:48)، یک تراژدی تلخ و تأثیرگذار با ساختاری غیرمنسجم است که نگارش آن تنها چند هفته پیش از خودکشی سارا کین به اتمام رسید. سایکوسیس 4:48، بازتابدهندهی احوال بد روانی و آسیبهای شدید روحی خالقش در زمان نوشتن کتاب است. این اثر تراژیک برای نخستین بار، یک سال پس از مرگ کین، در سال 2000، در سالن سلطنتی جروود اجرا شد.
سارا کین از نگاه دیگران
سارا کین، یک انسان بزرگ با دیدگاههایی عمیق، و در دنیای نمایش، شاعری واقعی بود. همکاری با او در تئاتر رویال کورت، تا ابد برای ما افتخاری بزرگ خواهد بود. (ایان ریکسون، کارگردان تئاتر اهل انگلستان)
سارا کین، انسانی مهربان و نویسندهای با شور و شوقی مثالزدنی، و برخلاف تصور بسیاری، طناز و شوخطبع بود. (استیون دالدری، کارگردان تئاتر و سینمای اهل انگلستان)
سارا کین، تبدیل به معروفترین نمایندهی تئاتر بریتانیا در اروپا شده است. به هر کشوری که سفر میکنم، مردم با کنجکاوی بسیاری درمورد او و فعالیتهای هنری آیندهاش از من سؤال میکنند. (مایکل بیلینگتون، منتقد ادبی نشریهی گاردین)
ذهن و روح سارا، عمیقتر از چیزی بود که او را بتوانم افسرده خطاب کنم. (مل کنیون، دوست صمیمی و مدیربرنامههای سارا کین)
سارا کین در میان ایرانیان
اغلب آثار سارا کین به زبان فارسی ترجمه شدهاند. علاوه بر آن، سایکوسیس 4:48 که نمایشنامهای روانشناختی است، تاکنون چند مرتبه در ایران بر روی صحنه اجرا شده است؛ از بهترین نمونههای آن میتوان به نمایشهایی با کارگردانی علی اکبری در اسفند سال 1394، و علیرضا گرگانی در خرداد 1396، اشاره نمود.