معرفی رابرت وستال

معرفی رابرت وستال

پست معرفی رابرت وستال ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. رابرت وستال نویسنده، معلم و روزنامه‌نگار انگلیسی است که بیشتر به‌سبب داستان‌هایش برای مخاطبان رده‌ی سنی کودک و نوجوان شهرت پیدا کرد؛ هرچند حوزه‌ی اصلی‌ فعالیت‌های او نویسندگی برای مخاطبان عمومی و بزرگسالان بود.

رابرت وستال که به‌عنوان «پیشکسوت رمان‌نویسان جنگ بریتانیا» شناخته می‌شود، تاکنون برای آثارش جوایز مختلفی ازجمله مدال کارنگی را دریافت کرده است. از میان بهترین آثار رابرت وستال می‌توان به کتاب‌های «مسلسل‌چی‌ها» و «گربه بلیتس» اشاره کرد.

زندگینامه رابرت وستال

زندگینامه رابرت وستال

رابرت وستال (Robert Westall) با نام کامل رابرت اتکینسون وستال هفتم اکتبر سال 1929 و درست ده سال پیش از وقوع جنگ جهانی دوم، در نورث‌شیلدز انگلستان زاده شد. او در طی دوران جنگ در تا‌ین‌ساید زندگی کرد و سال‌ها بعد، در بسیاری از رمان‌هایش از موقعیت مکانی این منطقه استفاده کرد.

رابرت وستال از سال 1953 تا 1955 با درجه‌ی سرجوخه در ارتش سلطنتی بریتانیا مشغول به خدمت بود. او پس از دریافت مدرک لیسانس هنرهای زیبا از دانشگاه دورام، وارد مدرسه‌ی هنر اسلید لندن شد و در سال 1957 مدرک فوق لیسانس مجسمه‌سازی خود را دریافت کرد.

رابرت وستال پس از فارغ‌التحصیلی به تدریس مشغول شد و ریاست بخش‌های هنر و مشاغل را در مدرسه‌ی گرامر سِر جان دین، واقع در نورث‌ویچِ کشایر برعهده گرفت. او در سال 1985 از حرفه‌ی معلمی بازنشسته شد و پیش از آن‌که خودش را وقف نویسندگی کند، مدتی به خریدوفروش عتیقه‌جات مشغول بود. رابرت وستال در طول دوران نویسندگی‌اش، کتاب‌های فراوانی را منتشر کرد.

این آثار تاکنون در بیست‌ویک کشور مختلف انتشار یافته و به هجده زبان ترجمه شده‌اند. این نویسنده‌ی انگلیسی، از سال 1988 تا پایان عمرش در انجمن نویسندگان شهر لیم عضویت داشت.

رابرت اتکینسون وستال سرانجام در روز پانزدهم آوریل سال 1993، در شصت‌وسه‌سالگی درگذشت. بیست‌ونهم سپتامبر همان سال، در کلیسای آل‌سنت مراسم یادبودی برای او برگزار شد که افرادی همچون میریام هاجسون، مدیر تحریریه‌ی انتشارات Reed Children’s Books و همچنین همکاران سابقش در زمان تدریس، برای ادای احترام به او در آن شرکت کردند.

سیر نویسندگی رابرت وستال

اگرچه رابرت وستال در طی سال‌های 1966 تا 1975 به‌عنوان منتقد هنری برای مجله‌های کشایر لایف، کشایر کرونیکل و همچنین گاردین مقاله می‌نوشت، اما آن‌چه که باعث شد او قدم به دنیای رمان‌نویسی بگذارد، پسرش کریستوفر بود.

او تمایل زیادی داشت که خاطرات دوازده‌سالگی خود را با پسر دوازده‌ساله‌اش در میان بگذارد و از ترس‌های خود و روزهای سختی که پشت سر گذاشته، به او بگوید. به همین دلیل بود که وستال نوشتن را آغاز کرد و اولین کتابش را در قالب رمان و با نام «مسلسل‌چی‌ها» به رشته‌ی تحریر درآورد.

این رمان که انتشارات مک‌میلان آن را در سال 1957 منتشر کرد، اولین روایت رابرت وستال از جنگ جهانی دوم بود. وستال این روایت را در رمان‌های بعدی‌اش، یعنی «اتاقک دیدبانی (The Watch House)» در سال 1977 و «پنجم (Fathom Five)» در سال 1979 ادامه داد.

در سال 1978 رابرت وستال، پسرش کریستوفر را درحالی‌که تنها هجده سال داشت، بر اثر یک تصادف جاده‌ای از دست داد. بعد از این واقعه‌ی دردناک، وستال بی‌خبر از علاقه‌ی پسرش به نویسندگی، روزی به‌طور اتفاقی دست‌نویس‌های کریستوفر را که به‌نظر می‌رسید یک رمان ناتمام هستند، پیدا کرد.

همین اتفاق موجب شد که او قلم به دست بگیرد و با الهام از حادثه‌ی تصادف پسرش، ابتدا رمان «شیطان در جاده (The Devil on the Road)» و سپس در سال 1983، داستان کوتاه «تسخیر چیس مک‌گیل (The Haunting of Chas McGill)» را بنویسد.

رابرت وستال در سال 1981 با خلق رمان «مترسک‌ها (The Scarecrows)» توجه منتقدین ادبی را به خود جلب کرد. او در سال 1989، کتاب موفق «گربه بلیتس» را به انتشار رساند و در سال 1990، داستان کودک «قلمرو کنار دریا» و همچنین رمان «قول (The Promise)» را وارد بازار نشر کرد. وستال در سال 1992، با انتشار رمان «خلیج» به شرح روایتی از دوران جنگ خلیج فارس پرداخت.

در بین بهترین کتاب‌های رابرت وستال که در قالب مجموعه داستان منتشر شده‌اند نیز، می‌توان به آثاری چون «شکست تاریکی (Break of Dark)» در سال 1982، «ارواح و سفرها (Ghosts and Journeys)» در سال 1988، «ارواح کریسمس (Christmas Spirit)» در 1994 و «سایه‌های جنگ (Shadows of War)» در سال 2019 اشاره کرد. افزون بر این‌ها، رابرت وستال در سال 2006، زندگی‌نامه‌ی خود را در قالب کتابی تحت عنوان «مایه‌ی کامیابی من (The Making of Me)» منتشر کرد.

بهترین کتاب‌های رابرت وستال

بهترین کتاب‌های رابرت وستال

کتاب مسلسل‌چی‌ها (The Machine Gunners): رابرت وستال در این رمان از ماجرای چند نوجوان انگلیسی می‌گوید که به‌طور اتفاقی با یک لاشه‌ی بمب‌افکن آلمانی روبه‌رو می‌شوند و به یک مسلسل و دویست فشنگ دست پیدا می‌کنند. این رویارویی، آن‌ها را به فکر ساخت یک سنگر و مبارزه علیه آلمان می‌اندازد. ایده‌ای که ماجراهای هیجان‌انگیزی را برایشان رقم می‌زند.

کتاب گربه بلیتس (Blitzcat): لرد گرت، قهرمان این رمان فانتزی نوجوانانه، گربه‌ای است که برای یافتن صاحبش راهی جبهه‌های جنگ می‌شود و در راه با افراد مختلفی برخورد می‌کند. رابرت وستال به کمک این شخصیتِ داستانیِ منحصربه‌فرد، ویرانی‌های جنگ و فداکاری ‌های زنان و مردان جنگجو در طی جنگ جهانی دوم را در داستانی تاریخی به تصویر می‌کشد.

کتاب قصه‌های ارواح: رابرت اتکینسون وستال، داستان‌های کوتاه متعددی در باب دنیای ارواح نوشته است. امیرمهدی حقیقت در این کتاب، تعدادی از این داستان‌های کوتاه را به سلیقه‌ی خود گلچین و ترجمه کرده است. داستان‌هایی ترسناک و وهم‌آلود که هیجان و دلهره را به جان و دل مخاطب تزریق می‌کنند.

کتاب خلیج (Gulf): فیگیس، شخصیت اصلی رمان خلیج از وستال، پسری است که مدتی قبل از شروع جنگ خلیج فارس متوجه می‌شود با توانایی ذهنی‌اش قادر به برقراری ارتباط با پسری به‌نام لطیف است که در جبهه‌های جنگ عراق به‌سر می‌برد. این ارتباط که روزبه‌روز قوی‌تر می‌شود، زندگی تازه‌ای را برای فیگیس رقم می‌زند.

کتاب قلمرو کنار دریا (The Kingdom by the Sea): این رمان نوجوانان نیز همچون اغلب آثار رابرت وستال در دوران جنگ جهانی دوم می‌گذرد. هری، پسر نوجوانی که خانه و خانواده‌اش را در بمباران و جنگ از دست داده، برای فرار از زندگی با پسرعمویش، به سمت مناطق جنگ‌زده‌ی شمال شرق انگلیس می‌گریزد و تنها رفیقی که در این سفر او را همراهی می‌کند، سگ ولگردی است که او را در کنار دریا می‌یابد.

جوایز و افتخارات رابرت وستال

جوایز و افتخارات رابرت وستال

در سال 1975 رمان «مسلسل‌چی‌ها»، برنده‌ی مدال کارنگی شد.
کتاب «مسلسل‌چی‌ها» در سال 1977 نیز، به‌عنوان نامزد دریافت جایزه‌ی کتاب بوستون گلوب هورن معرفی شد.
در سال 1981 مدال کارنگی، این‌بار برای رمان «مترسک‌ها» به رابرت وستال تعلق گرفت. او اولین نویسنده‌ای بود که دو نوبت، این جایزه را دریافت می‌کرد.
در سال 1989 رابرت وستال برای رمان «گربه بلیتس»، برنده‌ی جایزه‌ی سالانه‌ی اسمارتیز نستله در بخش کتاب‌های رده‌ی سنی 9 تا 11 سال شد.
همچنین در سال 1994، انجمن کتابخانه‌های آمریکا کتاب «گربه بلیتس» را به‌عنوان یکی از صد کتاب برتر برای نوجوانان، در طی بیست‌وپنج سال گذشته معرفی کرد.
رابرت وستال در سال 1990، جایزه‌ی داستان کودک گاردین را برای رمان «قلمرو کنار دریا» دریافت کرد.
در سال 1990، وستال برای کتاب «قلمرو کنار دریا» و «خلیج»، نامزد دریافت مدال کارنگی شد.
سال 1991، رمان «قول» جایزه‌ی کتاب کودک شفیلد را از آنِ رابرت وستال کرد.

اقتباس‌های سینمایی و فرهنگی از آثار رابرت وستال

در سال 1983 تلویزیون بی‌بی‌سی سریالی با اقتباس از رمان «مسلسل‌چی‌ها»ی رابرت وستال با همین نام (The Machine Gunners) را ساخت.
در سال 2002 نیز رادیو بی‌بی‌سی برنامه‌ای رادیویی با اقتباس از «مسلسل‌چی‌ها» با نام The Machine Gunners را تولید کرد.
در سال 1988 تلویزیون بی‌بی‌سی مینی سریالی براساس رمان «اتاقک دیدبانی» وستال، با همین نام (The Watch House) را برای مخاطبانش تهیه کرد.
در سال 2006 انیماتور مشهور ژاپنی، هیائو میازاکی (Hayao Miyazaki) که از طرف‌داران پروپاقرص کارهای رابرت وستال بود، با الهام از یکی از داستان‌های مجموعه‌ی «شکست تاریکی»، یک مانگا (رمان کمیک مصور ژاپنی) طراحی و منتشر کرد.

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس