معرفی رولد دال
پست معرفی رولد دال ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. رولد دال، زاده ی ۱۳ سپتامبر ۱۹۱۶ و درگذشته ی ۲۳ نوامبر ۱۹۹۰، داستان نویس و فیلم نامه نویس اهل ولز بریتانیا و از مشهورترین نویسنده های انگلیسی است که والدینش نروژی الاصل بودند و اوج شکوفایی او به عنوان نویسنده برای کودکان و بزرگسالان در دهه ی ۱۹۴۰ بود.
مهم ترین آثار او چارلی و کارخانه شکلات سازی، جیمز و هلوی غول پیکر، ماتیلدا و داستان های چشم نداشتنی است. بیشتر آثار او به فیلم درآمده اند.او در ۱۹۱۶ در لانداف گلامورگان به دنیا آمد. در جنگ جهانی دوم به نیروی هوایی انگلستان در نایروبی پیوست. مدتی در یونان و سوریه خلبان جنگی بود. در ۱۹۴۲ به واشینگتن رفت و نویسندگی را شروع کرد. اولین داستان هایش را بر اساس تجربه هایش در جنگ در نشریان آمریکایی به چاپ رساند. اما خیلی زود به نوشتن برای کودکان گرایش یافت. آثار او اثر زیادی بر نویسندگان انگلیسی زبان پس از او گذاشت.
زندگینامه رولد دال
رولد دال (Roald Dahl) 13 سپتامبر 1916 در ولز از پدر و مادری که از مهاجران نروژی بودند، به دنیا آمد. چهارساله بود که پدر و خواهر بزرگترش از دنیا رفتند و مادرش به تنها تکیهگاه او تبدیل شد؛ زنی که همیشه و در هر شرایطی از پسرش پشتیبانی میکرد. رولد دال در دوران کودکی در یک مدرسهی شبانهروزی درس خواند و تجربههای متفاوتی را پشتسر گذاشت؛ تجربیاتی که بعداً مایهی الهام او برای نوشتن یکی از کتابهای مشهورش، «چارلی و کارخانهی شکلاتسازی»، شد. البته رولد دال بعداً این کتاب را ادامه داد و «چارلی و آسانسور شیشهای» را هم نوشت.
زندگینامه و دانلود بهترین کتابهای رولد دال
رولد دال برای کار به سراغ شرکت نفتی شِل رفت. او برای انجام این کار مدتی را در آفریقا زندگی کرد. او پس از مدتی به نیروی هوایی ارتش انگلستان پیوست و در طول جنگ جهانی دوم، در ارتش خدمت کرد. در یکی از مأموریتهایش بود که هواپیمایش دچار سانحهی شدیدی شد و سقوط کرد. رولد دال حسابی مجروح شده بود و البته، پس از همین واقعه بود که از ارتش بیرون آمد و در عوض به سراغ نوشتن رفت و دنیای ادبیات کودک و نوجوان را حسابی متحول کرد.
آغاز نوشتن و ابعاد دیگر زندگی رولد دال
رولد دال زندگی پرفرازونشیبی داشت. ماجراهای بسیاری را پشتسر گذاشت که هر کدام به نوعی جذابیت دارند. از زندگی کردن و درس خواندن در یک مدرسهی شبانهروزی گرفته تا زندگی در آفریقا و خلبانی هواپیماهای جنگی. او زندگینامهاش را در چهار کتاب نوشت: «پسر: داستانهایی از دوران کودکی»، «پرواز (زندگی در تانزانیا و خلبانی در ارتش)»، «سفر تکنفره» و «سال من» که با نام «راز موتورسیکلت من» هم ترجمه شده است. کوئنتین بلیک که خود نیز دستی در نوشتن دارد، تصویرگر آثار رولد دال است.
رولد دال در 2 ژوئیهی 1953 با پاتریشا نیل، هنرپیشهی سینما و تئاتر اهل آمریکا، ازدواج کرد. این ازدواج سی سال به طول انجامید و آنها را صاحب پنج فرزند کرد؛ چهار دختر و یک پسر: اولیویا که مانند مادرش هنرپیشه شد. شانتال که تصمیم گرفت مانند پدرش بنویسد. اوفلیا که فعال در حوزهی عدالت اجتماعی است. لوسی که فیلمنامه مینویسد، و تئو ماتیو.
رولد دال پس از جدایی از پاتریشا در سال 1983، با فلیسیتی کراسلند که تهیهکنندهی فیلم بود، ازدواج کرد. فلیسیتی تهیهکنندهی فیلم «ماتیلدا» بود که با اقتباس از کتاب همسرش، ساخته شد.
زندگینامه و دانلود بهترین کتابهای رولد دال
رولد دال در نهایت در 23 نوامبر 1990 در 74سالگی در آکسفورد انگلستان از دنیا رفت.
بهترین کتابهای رولد دال
رولد دال را در جهان به عنوان یکی از نویسندگان تأثیرگذار در ادبیات کودک و نوجوان میشناسند. اما خوب است بدانیم که او کتابهایی برای بزرگسالان نیز دارد. «بانوی من، قمری من»، «پیشخدمت»، «زن صاحبخانه» و «دیروز زیبا بود» از جمله کتابهای رولد دال برای بزرگسالاناند که به فارسی هم ترجمه شدهاند. عنصر غافلگیری در داستانهای این کتابها هم به چشم میخورد.
کتاب ماتیلدا (Matilda) در سال 1988 منتشر شد. ماتیلدا دخترکوچولوی نابغهای است که در خانوادهای عجیبوغریب و کمی کودن زندگی میکند. وقتی ماتیلدا به مدرسه میرود، اوضاعش بدتر میشود، چون باید با مدیر وحشتناک مدرسه هم سروکله بزند! فکر میکنید ماتیلدا میتواند بر این مدیر وحشتناک پیروز شود؟
کتاب جادوگرها (The Witches) در سال 1983 به چاپ رسید. جادوگرهای بسیاری در دنیا زندگی میکنند که از بچهها متنفرند و برای از بین بردن بچهها نقشه میکشند. بچهها باید از دست این جادوگرها فرار کنند، اما اگر ناگهان خودشان را در اتاقی پر از جادوگر یافتند، چه میشود؟
کتاب غول بزرگ مهربان (The Big Friendly Giant) در سال 1982 انتشار یافت. غولها، شبانه، هنگامی که بچهها در خواباند، برای شکار بچهها بیرون میآیند. اما این دفعه موضوع فرق میکند، چون سوفی قرار است با کمک غ ب م، جلو این غولهای وحشتناک را بگیرد!
کتاب چارلی و کارخانهی شکلاتسازی (Charlie and the Chocolate Factory) در سال 1964 چاپ شد. آقای ویلی وانکا، صاحب کارخانهی بزرگ شکلاتسازی، پنج بلیت طلایی برای بازدید از کارخانهی اسرارآمیزش درست کرده است. عجیبتر اینجاست که چارلی فقیر بلیت پنجم را به دست میآورد و راهی سفری خوشمزه میشود.
کتاب این هم جور دیگر (Revolting Rhymes) در سال 1982 منتشر شد. این کتاب که به زبان شعر نوشته شده است، بازنویسی افسانههای قدیمی مانند سیندرلا، سفیدبرفی و هفت کوتوله، جک و لوبیای سحرآمیز، شنل قرمزی و… به سبک و سیاق خاص رولد دال است. مترجم این کتاب رضی هیرمندی است.
سبک نگارش و دیدگاههای رولد دال
رولد دال را باید یکی از نویسندگان پیشرو در ادبیات کودکان و نوجوانان بدانیم. در داستانهای او همیشه کودکان هستند که به جنگ گرفتاریها و مشکلات عجیبوغریب میروند و البته، در نهایتِ خوشحالی باید گفت که همیشه هم موفق میشوند. معمولاً گرفتاریها و مشکلات عجیبوغریبْ خودشان را در قالب بزرگترهایی نشان میدهند که با شرارتی باورنکردنی، دشمنان کودکان هستند. کشمکش میان کودکان و نیروی شرّی که با آن در جنگاند سبب شده تا آثار رولد دال دارای طنزی سیاه باشند. با این حال، در نهایت کودکان با کمک تواناییهایی که دارند همیشه پیروز این میداناند.
جوایز و افتخارات رولد دال
از میان افتخاراتی که این نویسندهی ادبیات انگلستان تا به حال به دست آورده میتوان به موارد بسیاری اشاره کرد. مثلاً:
نشریهی تایم معتقد است که داستانهای رولد دال آثار کلاسیک آینده هستند. او نویسندهی محبوبی است و بچهها عاشق داستانهای او هستند.
کتاب جادوگرها در سال 1983 جایزهی وایتبرد را از آن خود کرد.
کتاب «آقای روباه شگفتانگیز» در سال 1994 جایزهی شورای کتاب کودک استرالیا را از آن خود کرد.
کتابهای ماتیلدا، آقای روباه شگفتانگیز، و غول بزرگ مهربان نیز در سالهای مختلف برندهی جایزهی بهترین کتاب از نگاه خوانندگان جوان شده است.
روز تولد رولد دال، 13 سپتامبر، را در سراسر جهان به عنوان «روز جهانی رولد دال» میشناسند و آن را گرامی میدارند.
اقتباسهای سینمایی و فرهنگی از آثار رولد دال
بسیاری از کتابها و داستانهای رولد دال حالا خودشان را در شکلهای مختلفی مانند فیلم سینمایی، انیمیشن، نمایش و برنامهی رادیویی نشان میدهند. کارگردانان بسیاری با اقتباس از داستانهای رولد دال کتابهای او را به فیلم و انیمیشن تبدیل کردهاند.
دنی دویتو در سال 1996 فیلم ماتیلدا را با اقتباس از کتاب ماتیلدا ساخت. مارا ویلسون در این فیلم در نقش ماتیلدا ظاهر شد. کمپانی نتفلیکس نیز در سال 2018 اعلام کرد که در حال ساخت انیمیشنی سریالی با اقتباس از این کتاب است. این برنامه ظاهراً جزئی از برنامهی ساخت انیمیشنهایی از کتابهای رولد دال است.
کتاب جادوگرها دو بار دستمایهای برای ساخت فیلم قرار گرفت. اولین بار در سال 1990 با بازی آنجلیکا هیوستون و روآن اتکینسون. بار دوم در سال 2020 با بازی آنا هتوی. البته در این میان، برنامههای رادیویی و اپراهایی را که با اقتباس از این کتاب ساخته شد نباید فراموش کنیم.
کتاب غول بزرگ مهربان در سالهای 1989 و 2016 به انیمیشن و فیلم تبدیل شد. این کتاب همچنین در فهرست کتابهایی قرار دارد که کمپانی نتفلیکس از آن برای ساخت سریال تلویزیونی اقتباس میکند.
فیلم چارلی و کارخانهی شکلاتسازی را احتمالاً باید خاطرهانگیزترین اقتباس از مجموعه کتابهای رولد دال بدانیم. کمپانی برادران وارنر در سال 2005 فیلم چارلی و کارخانهی شکلاتسازی را با کارگردانی تیم برتون و بازی جانی دپ ساخت. اما پیش از این، در سال 1971 مل استوارت نیز نسخهی اقتباسی خودش را از این فیلم به نام «ویلی وانکا و کارخانهی شکلاتسازی» ساخته بود.
زندگینامه و دانلود بهترین کتابهای رولد دال
آقای روباه شگفتانگیز در سال 2009 به انیمیشن تبدیل شد. وس اندرسون کارگردانی این اثر را بر عهده داشت و هنرمندانی مانند جورج کلونی و مریل استریپ از صداپیشگان این انیمیشن بودند.
حقایقی جالب درباره رولد دال
اگر نام رولد دال را جستوجو کرده باشید، مبل کرمرنگ را دیدهاید. این مبل در خانهای قرار دارد که برای نویسنده حکم پناهگاه را داشت؛ جایی که او نوشتههایش را مینوشت. این خانه که در باکینگهام شایر قرار دارد حالا به موزه و مرکز قصهی رولد دال تبدیل شده است و برنامههای فرهنگی، تعاملی و خیریهای مختلفی در آن اجرا میشود.
در سال 2008، مؤسسهی خیریهی بوک تراست با همکاری مایکل روزن جایزهی رولد دال را بنا نهادند. این جایزه بهصورت سالیانه به نویسندگانی اهدا میشود که برای کودکان داستانهای خندهدار مینویسند. در ایران، این جایزه را به نام «جایزهی خندهدارهای رولد دال» میشناسند.
جملات برگزیده رولد دال
اگر میخواهید زندگی را از منظر چشم یک کودک ببینید، چهاردستوپا روی زمین زانو بزنید و به بزرگسالانی که بالای سرتان خیمه زده و به شما امر و نهی میکنند، نگاه کنید.
لیست کتاب های رولد دال که در این مطلب می خوانید:
۹ کتاب کودک از رولد دال
- جیمز و هلوی غول پیکر
- آقای روباه شگفت انگیز
- ماتیلدا
- غول بزرگ مهربان
- انگشت جادویی
- چارلی و کارخانه ی شکلات سازی
- چارلی و آسانسور شیشه ای
- دنی، قهرمان جهان
- تشپ کال
داستان های کوتاه و رمان های کودک “رولد دال”
رولد دال یکی از معروفترین نویسندگان کتاب کودک است و کتاب های او سال های زیادی در لیست پرفروشترین کتاب های کودکان بوده اند. تا جاییکه در خیلی از مطالب مربوط به کتابخوانی کودک اشاره شده که کتاب های رولد دال جزو کتاب هایی هستند که باید حتما در زمان کودکی خوانده شوند. از بسیاری از کتاب های این نویسنده فیلم ساخته شده است. او نویسنده ای بسیار چیره دست است و با دنیای کودکان به خوبی آشناست، ذهنیات و تخیلات کودکان را به خوبی میشناسد و جذابیت رمز و رازآلود کتاب هایش و کلام طنزآلود و دوست داشتنی اش همیشه برای کودکان لحظاتی به یاد ماندنی را ایجاد میکند.
قهرمان های کتاب او اکثرا کودکانی جسور و شجاع هستند که در سلسله اتفاقاتی هیجان انگیز بر بدی ها پیروز میشوند. سوژه های داستان های او گاها موضوعاتی بسیار ساده و روزمره مثل داستان کوتاه “تشپ کال” و گاه داستان هایی تخیلی و پر از اتفاقات عجیب و غریب مثل “چارلی و کارخانه ی شکلات سازی” یا “جادوگرها” هستند. کتاب های رولد دال خلاقیت و قوه ی تخیل کودکان را به چالش میکشد و تقویت میکند. او از طریق داستان های سرگرم کننده و کلام طنزآمیزش آنها را با مفاهیم برجسته ای چون برابری، نوع دوستی، طبیعت دوستی، جسارت و شجاعت و… آشنا میکند.
کتاب های رولد دال به قدری جذاب و دوست داشتنی هستند که بزرگسالان هم بسیار از آنها استقبال میکنند. بنابراین اگر به فکر خواندن کتاب همراه با کودکتان هستید و میخواهید ساعاتی خوش باهم بگذرانید حتما از کتاب های رولد دال استفاده کنید. تجربه ی دنیای قشنگ و هیجان انگیز و گیرای کتاب های رولد دال، تجربه ای است که شما اصلا نمیخواهید از کودکانتان دریغ کنید.
انتخاب کتاب های او برای علاقمند کردن کودکان به مطالعه و دنیای کتاب ها، انتخابی فوق العاده خواهد بود. رولد دال از آن دسته نویسنده هایی است که به داستان های پندآموز علاقه ای ندارد، او ترجیح میدهد از طریق یک داستان سرگرم کننده لحظات خوبی را برای خواننده ایجاد کند و به وسیله ی آموزش غیرمستقیم مفاهیم و نکات را در ذهن کودک جا بیندازد. کتاب های رولد دال در دسته بندی سنی خاصی قرار نمیگیرد، از کودکان پنج، شش ساله تا نوجوانان و حتی بزرگسالان بدون شک از خواندن کتاب های او لذت خواهند برد. بنابراین اگر کودک شما در رده ی سنی ۵ تا ۷ سال قرار دارد میتوانید داستان های کوتاهتر رولد دال را انتخاب کنید و برایش بخوانید. با کودکان ۸ تا ۱۰ ساله ی خود در خواندن کتاب های رولد دال همراهی کنید، و برای سنین بالاتر میتوانید دربعضی اوقات خواندن را به عهده ی خود کودک بگذارید تا از غرق شدن در فضای کودکانه و جذاب کتاب های رولد دال لذت ببرد.
جیمز و هلوی غول پیکر
معرفی کتاب کودک “جیمز و هلوی غول پیکر” از رولد دال
داستان پسر کوچولوی چهار ساله ای به نام جیمز که بعد از مرگ پدر و مادرش زندگی خوبش دستخوش تغییر میشود و مجبور میشود با عمه هایش که اورا اذیت میکنند زندگی کند. چندسال بعد موقعی که در جنگل درحال شکستن هیزم است غریبه ای به او کیسه ی کوچکی میدهد و ادعا میکند که جیمز میتواند با محتویات آن کیسه معجونی بسازد و به ثروت و خوشبختی و زندگی فوق العاده ای برسد، اما از بدشانسی کیسه از دست جیمز می افتد و روز بعد همانجا یک درخت هلو سبز میشود و هلوی بسیار بزرگی از آن درمی آید. عمه ها تصمیم میگیرند با نمایش هلو، پولی به جیب بزنند اما جیمز یک شب وارد هلو میشود و در داخل هلو دوستانی پیدا میکند. به کمک هزارپا، دوست جدیدش، هلو را از شاخه جدا میکنند و از طریق اقیانوس اطلس راهی نیویورک میشوند و با ماجراهای عجیب و جالبی روبرو میشوند. این کتاب برای کودکان با رده ی سنی پایین انتخاب مناسبی است. کمپانی والت دیزنی از روی این کتاب فیلمی به همین نام و به کارگردانی هنری سلیک (henry selick) ساخته است.
کتاب روباه شگفت انگیز
معرفی کتاب کودک “آقای روباه شگفت انگیز” از رولد دال
داستان خانواده ی روباهی است که در نزدیکی یک ده زندگی میکنند. آقای روباه گاه و بیگاه برای تامین غذای خانواده اش از سه مزرعه دار به نام های بوگیس، بونس و بین که آدم های بدی هستند غذا میدزدد. این سه مزرعه دار همه کاری میکنند تا آقای روباه را به دام بیندازند اما موفق نمیشوند، تا اینکه شبی آقای روباه و خانواده اش را در لانه شان حبس میکنند، اما آقای روباه و خانواده اش به همراهی خانواده ی گورکن نقشه های جالبی در سر دارند… اخیرا از روی این کتاب رولد دال، انیمیشن سینمایی با همین نام به کارگردانی “وس اندرسن” (Wes anderson) ساخته شده است. این کتاب برای کودکان دبستانی و یا بالاتر انتخاب مناسبی است.
معرفی کتاب کودک “ماتیلدا” از رولد دال
این کتاب یکی از پرطرفدارترین کتاب های رولد دال است. “ماتیلدا” داستان دخترکوچولویی به همین نام است که بسیار باهوش و زرنگ است، اما برخلاف خودش خانواده ای بسیار بی توجه و نامهربان دارد که اصلا هوش و ذکاوت او را درک نمیکنند و او را دختری ابله میدانند. بعد از رفتن به دبستان خانوم معلمش متوجه هوش سرشار او و ویژگی منحصر به فردش میشود و باهم حسابی دوست میشوند، معملش به او کمک میکند تا قدرت عجیب و خارق العاده ای را که دارد بشناسد و از آن استفاده کند و با آن قدرت مدیر بدجنس مدرسه را فراری میدهد و خانواده اش را حسابی ادب میکند… خواندن این کتاب برای دخترکوچولوها بسیار جذاب خواهد بود و به آنها یاد میدهد که هرچقدر شرایط اطراف سخت باشد و هرچقدر اطرافیان آنها را به معمولی بودن یا حتی خنگ! بودن مجبور کنند، میتوانند با تکیه بر قدرت خودشان از پس مشکلات بربیایند.
کتاب غول بزرگ مهربان
معرفی کتاب کودک “غول بزرگ مهربان” از رولد دال
این کتاب داستان آشنایی صوفی کوچولو، دختری که در یتیم خانه زندگی میکند، با غول بزرگی است که برخلاف بقیه ی غول ها آدم نمیخورد، او قلبی مهربان و طبعی لطیف دارد و خود را به خوردن خیار بجای آدم ها عادت داده است. غول بزرگ مهربان (غ.ب.م) که زبان آدم ها را خیلی بامزه صحبت میکند، صوفی را با خود به محل زندگی همه ی غول ها میبرد و آنجا اتفاقات جالبی برایشان می افتد. آنها با کمک هم تصمیم میگیرند جلوی بقیه ی غول ها که قصد خوردن تمام کودکان انگلستان را دارند، را بگیرند. این داستان به قلم جذاب و بامزه ی رولد دال بسیار خواندنی و سرگرم کننده و درعین حال آموزنده است. کمپانی سینمایی والت دیزنی به همراهی دریم ورکس و سایرین فیلمی به همین نام و با اقتباس از این کتاب رولد دال و به کارگردانی استیون اسپیلبرگ (Steven Spielberg) ساخته است.
کتاب انگشت جادویی
معرفی کتاب کودک “انگشت جادویی” از رولد دال
کتاب روایتگر داستان دختر هشت ساله ای است که قدرت جادویی عجیبی در انگشتش دارد. هروقت کسی او را عصبانی کند او ناخودآگاه انگشتش را به سمت او میگیرد و اتفاق های عجیبی رخ میدهد. یک روز که دخترکوچولوی قصه در محوطه ی جلو خانه مشغول بازی است خانواده ی همسایه را میبیند که دارند به منزل برمیگردند و یک آهوی طفلک بی گناه را شکار کرده و به خانه میبرند. دختر کوچولو هرچقدر سعی میکند آنها را متوجه اشتباهشان بکند، خانواده ی همسایه به او توجه نمیکنند، او هم عصبانی میشود و انگشتش را به سمت آنها میگیرد و به انها درسی میدهد تا بفهمند حیوانات هم مثل ما آدم ها حق زندگی دارند و نباید آنها را اذیت کرد. او همه ی آنها را بوسیله ی انگشتش به پرنده تبدیل میکند! و آنها در طول مدتی که پرنده هستند میفهمند که رفتارهای آدم ها میتواند چقدر آزاردهنده باشد. رولد دال با نوشتار طنزآلود و گیرایش این داستان را به زیبایی هرچه تمام تر تعریف میکند.
کتاب چارلی و کارخانه شکلات سازی
معرفی کتاب “چارلی و کارخانه ی شکلات سازی” و “چارلی و آسانسور شیشه ای” از رولد دال
این کتاب یکی از معروف ترین کتاب های رولد دال است. کتاب داستان پسرکوچولویی به نام چارلی است که در خانواده ای بسیار فقیر و همراه با هردو پدربزرگ و مادربزرگش زندگی میکند.خانواده ی آنها به قدری فقیر است که چارلی فقط سالی یک بار، در روز تولدش میتواند یک بسته شکلات وانکا بخرد. ویلی وانکا صاحب بزرگترین کارخانه ی شکلات سازی دنیاست و انواع و اقسام شکلات های عجیب و غریب را درست میکند. او که تصمیم گرفته است به پنج بچه شانس بازدید از کارخانه ی عظیم و پر رمز و رازش را بدهد پنج بلیط طلایی را در پنج شکلات قرار میدهد و اعلام میکند هر بچه ای این بلیط طلایی را پیدا کند میتواند از کارخانه ی او بازدید کند و به اندازه ی تمام عمرش شکلات و آبنبات از کارخانه ببرد. چارلی در آستانه ی روز تولدش میخواهد شانسش را برای پیدا کردن بلیط طلایی امتحان کند، آیا موفق میشود؟ کتاب “چارلی و کارخانه ی شکلات سازی” نقدی است بر فرصت های نابرابر کودکان فقیر و ثروتمند، تربیت های غلط کودکان را به چالش میکشد و البته این نوید را به کودکان میدهد که با تکیه بر قابلیت های خود میتوانند از سد ناعدالتی ها عبور کنند. براساس این کتاب فیلمی با همین نام و به کارگردانی تیم برتون (Tim Burton) و با بازی جانی دپ (Johny Depp) ساخته شده است.
کتاب دنی قهرمان جهان
معرفی کتاب “دنی، قهرمان جهان” از رولد دال
این کتاب ماجرای زندگی پسربچه ای به نام دنی به همراه پدرش است. دنی مادر خود را از دست داده است و عاشق پدرش است. آنها پشت یک پمپ بنزین قدیمی در کنار جاده زندگی میکنندداستان از زبان دنی روایت میشود. پدر دنی ظاهری بسیار جدی و خشن دارد ولی در باطن بسیار ماجراجو و غیرمنتظره است. تا اینکه دنی شبی پی به یک ماجراجویی مخفیانه ی پدرش میبرد، سپس تصمیم میگیرد در تقابل با مرد کارخانه دار مغروری که میخواهد زمین انها را از چنگشان دربیاورد، در این ماجراجویی به پدرش کمک کند. خواندن این کتاب برای پسربچه های دبستانی میتواند فوق العاده هیجان انگیز باشد، همراهی پدران با کودکان در خواندن این کتاب میتواند در تقویت ارتباط آنها تاثیرگذار باشد.
کتاب تشپ کال
معرفی کتاب “تشپ کال” از رولد دال
کتاب داستان مرد میانه سالی به نام آقای هوپی است که در یک آپارتمان زندگی میکند. همسایه ی پایینی او خانمی است به نام خانم سیلور که از قضا آقای هوپی عاشقش میشود. اما تمام فکر و ذکر خانم سیلور پیش لاکپشتش است و نگران این است که با همه ی مراقبت هایش چرا لاک پشتش بزرگ نمیشود. غافل ازینکه نژاد لاک پشت او به همان اندازه است. اما آقای هوپی از این موقعیت استفاده میکند و ترفندی پیدا میکند تا دل خانم سیلور را به دست بیاورد.او به خانوم سیلور میگوید میتواند لاک پشتش را بزرگ کند، اما او چه راهی برای اینکار پیدا کرده است؟ ایت کتاب، یک داستان کوتاه و شیرین و طنزآلو است و خواندن اتفاقات بامزه ای که در ان اتفاق میفتد برای کودکان بسیار جذاب خواهد بود.
همانطوری که ما همیشه توصیه می کنیم، بازی، کاردستی و کتاب ساختار ذهنی کودکان در حل مسائل را بسیار شکل می دهد. در این مطلب شما کتاب های مناسب کودکان پیش دبستانی و دبستانی را مشاهده خواهید نمود. در انتهای این مطلب هم می توانید لیست داستان های کودک دیگر را مشاهده نمائید.
- بازی های مناسب کودکان
- کاردستی های کودکان پیش دبستانی و دبستانی
- کتاب های مناسب کودکان
بخش دوم زندگینامه
دال پس از فارغالتحصیلی از رنتون، پیشنهاد مادرش برای پرداخت شهریهی دانشگاه آکسفورد یا کمبریج را رد کرد. او که هزینهی کافی برای ماجراجویی نداشت و ناامید شده بود، میخواست در شرکتی استخدام شود که او را به مکانهایی شگفت انگیز و دور مانند آفریقا یا چین بفرستد. او در بخش دوم زندگینامهی خود میگوید که بالاخره آرزویش برآورده شده است. او هنگام فروش روغن به مشتریها، توانست زبان سواحیلی را یاد بگیرد، در جنگل زندگی کند و با تمساحها و مامباهای سیاه دست و پنجه نرم کرده و لذت ببرد.
وقتی جنگ جهانی دوم آغاز شد، دال برای آموزش دورههای نیروی هوایی سلطنتی به نایروبی رفت. او خلبان جنگنده شد، با هواپیماهای جنگی در مدیترانه خدمت کرد و فعالیتش زمانی به پایان رسید که در صحرای لیبی سقوط کرد و شش ماه در بیمارستان بستری شد. پس از آن، به واشنگتن دی سی منتقل شد و به عنوان نمایند و مشاور نیروی هوایی، در دولت شروع به خدمت کرد. او این موقعیت را نسبت به موقعیت قبلی خود در جنگ، تحقیر میکرد و ناچیز میپنداشت. وی همچنین توسط MI6 استخدام شد تا در کنار رمان نویس ایان فلمینگ کار کند و بتواند اطلاعاتی را از ایالات متحده به انگلیس برساند.
شانس به او رو میآورد
در واشنگتن بود که دال نویسندگی را آغاز کرد. یعنی درست پس از ملاقات با داستان نویس مشهور C.S Forester که علاوه بر نویسندگی، برای کمک به تلاشهای انگلیس در جنگ نیز فعالیت میکرد. رویارویی با Forester ، دال را به نوشتن اولین داستان کوتاه خود تشویق کرد. اگر تصور میکنید که اولین داستان او برای بچهها بوده، سخت در اشتباه هستید! دال که از بچگی با مرگ عزیزانش روبهرو شده بود، دوران تحصیل را با شکنجههای عجیب و غریب توسط معلمها سپری کرده و در جبههی جنگ فعالیت میکرد، طبیعتاً اولین داستان کوتاه خود را برای بچهها نمینویسد.
او اولین داستان کوتاه خود را راجع به تجربههایی از جنگ جهانی دوم نوشت. این داستان توسط The Saturday Evening Post و به قیمت ۱۰۰۰ دلار خریداری شد. او بعداً اقرار میکند که نویسنده شدنش بر حسب اتفاق بود و قبلاً اصلاً به آن فکر هم نکرده بود. در طول دهههای ۱۹۴۰ و ۵۰ ، دال به نوشتن داستان کوتاه برای بزرگسالان ادامه داد. او در نوشتن داستانهای پر پیچ و خم و دارک، تخصص بالایی داشت. بسیاری از آنها ابتدا در مجلههای آمریکایی مانند Harper’s و The New Yorker منتشر میشدند و بعداً به عنوان داستانهای گلچین منتشر شده و روی اولین صفحه خودنمایی میکردند.
البته با وجود آغاز نویسندگی، زندگی شخصی او همچنان پر پیچ و خم بود. او در آمریکا یک دختر کش واقعی شناخته شده بود. قد بلند و خوش قیافه، او در آن جا معشوقههای زیادی داشت و با زنهای زیادی ارتباط برقرار میکرد. در سال ۱۹۵۲، او با بازیگر زیبایی به نام پاتریشیا نیل آشنا شد و یک سال بعد با او ازدواج کرد. اگرچه آنها ۳۰ سال در کنار هم زندگی کردند و ۵ کودک بسیار دوست داشتنی به دنیا آوردند، ولی زندگی آن دو خوش و خرم نبود. بلکه سرشار از اتفاقات غمگین و ماجراهای دردناک بود.
در سال ۱۹۶۰، پسر چهار ماههی آنها تئو، وقتی که در کالسکه قرار داشت از کنترل خارج شد و مورد اصابت تاکسی قرار گرفت. او که با جراحات شدیدی از جمله هیدروسفالی (آب آوردن مغز) روبرو شده بود، ماهها از زندگی نوپای خود را در بیمارستان سپری کرد. دال که شیفتهی علم پزشکی بود، به سرعت وارد عمل شد و با جراحان همکاری کرد تا دریچهی Wade-Dahl-Till را اختراع کنند که به پسرش و تقریباً ۳۰۰۰ کودک دیگر در سراسر جهان کمک کند. اما دو سال بعد، دختر هفت سالهی آنها اولیویا بر اثر آنسفالیت سرخک درگذشت و رولد را بیچاره و درمانده کرد. سپس در اواسط دههی ۶۰، بدبختی دیگری گریبان او را گرفت. زیرا پاتریشیا، سکتهی مغزی خفیفی را تجربه کرد که او را کاملاً ناتوان کرد. رولد پس از آن به سختی تلاش میکرد تا تواناییها و سلامتی او را بازگرداند.
داستانهای قبل از خواب
شاید تصور کنید با وجود چنین اتفاقات سهمگینی، باید با غمگینترین داستانها روبهرو میشدید. اما ازآنجاکه همه «چارلی و کارخانهی شکلات سازی» را میشناسند، پس احتمالاً میدانید که با وجود سختیهایی که متحمل شد، رولد هرگز شیطنت پسرانهی خود را از دست نداد. او در بچگی از سرو شیر صورتی رنگ برای صبحانه یا پودینگ برنجی خونی رنگ برای دسر لذت میبرد. شبها اغلب از نردبان بیرونی که کنار پنجرهی اتاق کودکان بود بالا میرفت و تصور میکرد که رؤیاهایی شیرین را هنگام خواب به ذهن آنها میدمد. این قدرت تخیل او، در نوشتن داستانهایی مثل غولهای خرناسکش و BFG مفید واقع شد که به کتابهای محبوب رولد دال تبدیل شدند.
او با نوشتن داستانهای قبل از خواب برای کودکان، به استعداد خود در این زمینه پی برد. او این استعداد جدید خود را با نوشتن داستان جیمز و هلوی غول پیکر در سال ۱۹۶۱ شروع کرد و تمام این داستانها را در کلبهای کوچک در پایین باغ نوشت. با وجود ماجرای عاشقانه و تراژدی که با همسرش تجربه کرد، در سال ۱۹۸۳ از پاتریشیا طلاق گرفت و به سرعت با فلیسیتی آن کراسلند (که قبل از طلاق نیز با او رابطه داشت) ازدواج کرد. خوشبختانه بالاخره شادی به او روی آورد و آخرین سالهای زندگی خود را به خوشی گذراند و تحسینبرانگیزترین کتابهای خود از جمله جادوگران و ماتیلدا را نوشت.
رولد دال با تخیل بی حد و حصر خود و توانایی تماشای دنیا از چشم یک کودک، بهترین داستانهای کودکان را منتشر کرد. چون او هرگز فراموش نمیکرد که یک کودک چقدر ممکن است در دنیای غولها بترسد یا بزرگسالان تا چه اندازه میتوانند بیرحم و بیانصاف باشند. او از انتقال کودکان به دنیایی که میتوانستند مکارانه و زیرکانه انتقام خود را بگیرند، خوشحال میشد و در داستانهای خود، به آنها کمک میکرد تا با دشمنان خود به بهترین شکل ممکن روبهرو شوند.
رولد دال به دلیل ابتلا به یک نوع بیماری خونی (سندروم میلودیسپلاستیک) در ۲۳ نوامبر ۱۹۹۰ و در سن ۷۴ سالگی درگذشت. وی با مداد محبوب HB خود، چوب بیلیارد، چند شراب چند ساله و البته، با شکلات، در Great Missenden به خاک سپرده شد.