معرفی اولگا توکارچوک

معرفی اولگا توکارچوک

پست معرفی اولگا توکارچوک ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. تاریخ ادبیات لهستان اسامی بزرگ زیادی به خود دیده اما در این بین اولگا توکارچوک، نامی فراموش‌نشدنی است. آوازه‌ی این بانوی نویسنده و نوبل‌بُرده‌ی لهستانی این روزها با کتاب «بچه‌های سبز» دوباره فراگیر شده است. خالق رمان «بر استخوان‌های مردگان» همچنین دستی در نگارش شعر نیز دارد.

زندگینامه اولگا توکارچوک

زندگینامه اولگا توکارچوک

اولگا توکارچوک (Olga Tokarczuk) با نام کامل اولگا ناووجا توکارچوک (Olga Nawoja Tokarczuk)، زاده‌ی 29 ژانویه‌ی سال 1962، در سال‌های اخیر بیش از هر چیز بابت حضور در لیست بانوان برنده‌ی جایزه‌ی ادبی نوبل شناخته می‌شود؛ اما سوابق ادبی و افتخارات این زن نام‌دار لهستانی گستره‌ای بس فراخ‌تر دارد.

اولگا توکارچوک در زیلونا گورا در غرب لهستان به دنیا آمد و در خانواده‌ای فرهنگی بزرگ شد. پدر او مدیر کتاب‌خانه‌ی بزرگ مدرسه‌ی شهر بود و به این واسطه اولین جرقه‌های ذوق ادبی در دختر کوچک خانواده نیز پدیدار گشت.

آغاز تجربیات اولگا توکارچوک در دنیای نویسندگی به زمان نوجوانی او برمی‌گردد؛ درست در دورانی که در مجله‌ی پیش‌آهنگی مدرسه داستان‌های کوتاهی از خود به چاپ درمی‌آورد. اولگا توکارچوک جوان رشته‌ی روان‌شناسی بالینی را برای تحصیل آکادمیک برگزید و در دانشگاه ورشو به درس خواندن ادامه داد؛ هر چند این انتخاب هیچ‌گاه جدا از عشق ادبی او نبود؛ چرا که داستان‌های منحصر‌به‌فرد توکارچوک این‌روزها بیش‌ از هرچیز بابت ته‌مایه‌های روان‌شناختی و شخصیت‌پردازی‌های عمیق آن طرفدار پیدا کرده است.

علاقه‌ی حرفه‌ای اورکا در سال‌های بعدی با نوشتن نقد‌ها و مطالب کوتاه در نشریات، و در کنار آن، فعالیت به عنوان مشاور و مربی ادامه پیدا کرد و این حضور، با چاپ مجموعه اشعاری در سال 1989 رنگ‌وروی جدی‌تری به خود گرفت. در همان دوران بود که اولگا توکارچوک برای تمرکز بیشتر بر حرفه‌ی نویسندگی، کار خود را برای همیشه رها کرد و اوقات بیشتری را میان دنیای کتاب‌‌ها و داستان‌ها گذراند.

علاوه بر آثار بلندی هم‌چون رمان «گریزها» و رمان «بر استخوان‌های مردگان» قلم اولگا توکارچوک بار‌ها به سمت‌وسوی نوشته‌های کوتاه‌تر نیز چرخیده و او در این شاخه‌ی ادبی نیز توانمندی‌های ویژه‌ی خود را به خیل مخاطبان ثابت کرده است. توکارچوک علاوه‌بر انتشار نُه رمان و از جمله‌ی آن‌ها کتاب «خانه‌ی روز خانه‌ی شب» سه مجموعه داستان نیز به چاپ رسانده.

به طور کلی باید گفت که آثار اولگا توکارچوک همواره از سوژه‌های پرطرفدار برای جامعه‌ی مترجمین بوده است؛ به‌ طوری که داستان‌های این نویسنده تا امروز به حدود چهل زبان مختلف برگردانده شده است.

خالق کتاب «بچه‌های سبز» همچنین در دنیای چاپ و انتشار کتاب هم نیز دست به تجربیاتی زده و به همراه همسر خود یک موسسه‌ی انتشاراتی بنا نموده بوده است. اولگا توکارچوک همچنین در جامعه‌ی آکادمیک نیز حضور فعالی دارد و این‌روز‌ها در بنیاد ادبی اولگا توکارچوک به فعالیت‌های آموزشی و برگزاری جشنواره‌های ادبی مشغول است.

بهترین کتاب‌های اولگا توکارچوک

بهترین کتاب‌های اولگا توکارچوک

کتاب گریز‌ها (Flights) از جمله آثار بلند توکارچوک و برنده‌ی جایزه‌ی من بوکر سال 2018 است. این اثر همچون بسیاری از داستان‌های نویسنده، بستری برای تقابل مفاهیم عمیق انسانی و تضاد و تناقض‌های معنوی در زندگی شخصیت‌هاست. این داستان از چند روایت جداگانه و سرنوشت‌هایی به‌ظاهر بی‌ارتباط تشکیل شده‌ که به‌زودی و در خلال روند داستان به هم پیوند خواهند خورد.

کتاب بر استخوان‌های مردگان (Drive your plow over the bones of the dead) که با نام استخوان مردگان را شخم بزن و با گاوآهن استخوان مرده‌ها را شخم بزن نیز به ترجمه رسیده، از پرآوازه‌ترین آثار به‌چاپ‌رسیده از اولگا توکارچوک است.

نویسنده در این داستان جنایی – معمایی با زبان و قلم منحصر‌به‌فرد خود ماجرای زندگی زنی پا‌به‌سن‌گذاشته را نقل می‌کند که روزگارش را در جزیره‌ای می‌گذراند و از نگاه ناظرین دیوانه‌ تلقی می‌شود. نویسنده در این اثر ضمن پیش کشیدن مضامین روان‌شناختی و فلسفیِ آشنا در آثار خود، ته‌مایه‌ای جنایی نیز به روایت اضافه می‌کند.

کتاب بچه‌های سبز (Les Enfantes Verts) داستانی تاریخی‌ که حوادث آن در لهستان قرن هفدهم رخ می‌دهد. گیاه‌شناسی کنجکاو و اهل پژوهش، در سفری جاده‌ای به دو کودک عجیب‌ برمی‌خورد. یک دختر و یک پسر که چهره‌ای نه‌ چندان معمولی دارند و پوستشان برخلاف عموم مردم سبزرنگ است. 

کتاب خانه‌ی روز خانه‌ی شب (House of Day, House of Night) از دیگر داستان‌های تاریخی اولگا توکارچوک است. راوی اصلی داستان به دنبال کشف داستان‌ها و اسراری‌ست که تاریخ منطقه‌ی نوا رودا در دل خود مخفی کرده‌. جست‌وجویی که با حضور یک دوست کمی عجیب، رنگ‌وبوی جذاب‌تری به خود می‌گیرد.

سبک نگارش و دیدگاه‌های اولگا توکارچوک

سبک نگارش و دیدگاه‌های اولگا توکارچوک

اولگا توکارچوک از نویسندگان معاصر در سبک ادبیات روان‌شناختی است. او در بیشتر آثارش رویکردی مدرن به مسائل را پیش می‌کشد و غافل‌گیری‌های ادبی زیادی به نوشته‌های خود می‌افزاید. تضاد، یکی از عناصر اصلی در داستان‌های توکارچوک است. او مفاهیم بحث‌برانگیز بسیاری را در آثار خویش به بحث می‌گذارد و ذهن مخاطب را به چالش‌های فکری عادت می‌دهد.

اولگا توکارچوک همچنین در خلق و بسط پیرنگ‌های جنایی، اجتماعی و تاریخی مهارت ویژه‌ای از خود نشان می‌دهد. بسیاری از مخاطبان و منتقدین قلم توکارچوک را با چاشنی طنزی گزنده به خاطر می‌آورند. اولگا توکارچوک خود را طرفدار فمینیسم و از چپ‌گرایان لهستان می‌داند؛ باجود نقد‌های سختی که بابت موضع توکارچوک درباره‌ی وطن ارائه می‌شود، او خود را یک میهن‌پرست واقعی می‌داند.

جوایز و افتخارات اولگا توکارچوک

مدال نقره‌ی گلوریا آرتیس برای شایستگی فرهنگی از جانب وزارت فرهنگ و میراث ملی لهستان، سال 2010
دکترای افتخاری از دانشگاه ورشو، 2021
جایزه‌ی من بوکر برای کتاب گریز‌ها، سال 2018
برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات، سال 2018
حضور در فهرست نهایی جایزه‌ی من بوکر برای کتاب بر استخوان‌های مردگان، سال 2019
برنده‌ی جایزه‌ی نایک، جایزه‌ی ادبی برتر لهستان
برنده‌ی جایزه یان میکالسکی سوئیس
برنده‌ی جایزه لور باتایلون فرانسه
و…
اولگا توکارچوک از نگاه دیگران
ای وی کلاب، وبگاه نقد فرهنگی: اولگا توکارچوک از بزرگ‌ترین نویسندگان زمانه‌ی ماست.
آنی پرولکس، نویسنده: توکارچوک در سطح و اندازه‌ی دبلیو جی سبالد می‌نویسد.

اقتباس‌های سینمایی و فرهنگی از آثار اولگا توکارچوک

فیلم جنایی Spoor به کارگردانی آگنیشکا هلند در سال 2017 بر اساس داستان بر استخوان‌های مردگان، ساخته شده است. این فیلم موفق به دریافت خرس نقره‌ای جایزه‌ی آلفرد بائر در جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم برلین گردیده است.

جملات برگزیده اولگا توکارچوک

می‌دانی، گاهی فکر می‌کنم در دنیایی زندگی می‌کنیم که خود برای خود خلق کرده‌ایم. ما انتخاب می‌کنیم که چه چیزی خوب است و چه چیزی خوب نیست… و در نهایت تمام عمر خود را صرف جنگ با چیزی می‌کنیم که خود ساخته‌ایم. (از کتاب بر استخوان‌های مردگان)

تغییر همیشه اصیل‌تر از ثبات خواهد بود. چیزی که ساکن است رو‌ به‌ انحطاط و پوسیده و در نهایت خاکستر خواهد گردید؛ حال آن‌ که آن‌چه در در حرکت باشد تا همیشه باقی‌ست. (از کتاب گریز‌ها)

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس