معرفی ناصر مکارم شیرازی
پست معرفی ناصر مکارم شیرازی ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. ناصر مکارم شیرازی مرجع تقلید، استاد درس خارج فقه و اصول، و مؤلف بسیاری از کتابهای مذهبی است. او یکی از هفت مرجعی است که از طرف جامعهی مدرسین حوزهی علمیهی قم معرفی شده است. تألیفات این نویسنده بیش از صد جلد است و از جمله کتابهای مشهور آیتالله مکارم شیرازی میتوان به «فیلسوفنماها» و «تفسیر نمونه» اشاره کرد.
زندگینامه ناصر مکارم شیرازی
ناصر مکارم شیرازی (Naser Makarem Shirazi) در 5 اسفند 1305 در شهر شیراز چشم به جهان گشود. پدرش، علی محمد، بازرگان و فروشنده بود و پدربزرگش، محمد باقر، در سرای نو شیراز به تجارت میپرداخت. او همواره لباسی شبیه لباس روحانیان به تن میکرد.
ناصر مکارم شیرازی دبستان و دبیرستان را در شیراز خواند و از 14سالگی شروع به مطالعهی دروس دینی در مدرسهی آقاباباخان شیراز کرد. پس از اتمام این دورهی تحصیلی، از 18سالگی وارد حوزهی علمیهی قم شد و در طول تحصیلات یک سال را در نجف سپری کرد.
در دورهی زمانی ناصر مکارم شیرازی، تعداد مؤلفان حوزوی زیاد نبود، اما او از همان سالهای جوانی تألیف و تحقیق را آغاز کرد و در کنار تحصیلات حوزوی معمول، فعالیتهای فرهنگی را در برنامهی کاری خود گنجاند. از جمله اقدامات فرهنگی این روحانی فرهیخته پایهگذاری مجلهای با نام «درسهایی از مکتب اسلام» به همراه جمعی از حوزویان در سال 1337 بود.
یک سال بعد، برخی از اعضای اصلی بنیانگذار مجله از این مجموعه جدا شدند و خود مکارم شیرازی مدیر مسئولی و صاحبامتیازی آن را برعهده گرفت. بسیاری از کتابهای این نویسندهی فقید در ابتدا به صورت مقالههایی در همین مجله به چاپ رسیدند و بعدها جمعآوری شده و به کتاب تبدیل شدند.
در دوران جوانی، ناصر مکارم شیرازی همواره درصدد اصلاح حوزههای علمیه بود و همچنین در مبارزات سیاسی انقلابی و تدوین قانون اساسی تأثیر بسیار زیادی داشت. در نظام جمهوری اسلامی ایران، پس از درگذشت آیتالله محمدعلی اراکی، هفت فقیه به عنوان مرجع تقلید شناخته شدند که یکی از آنها آیتالله مکارم شیرازی بود.
زندگینامه و دانلود بهترین کتابهای ناصر مکارم شیرازی
آثار ناصر مکارم شیرازی
از جمله آثار مکارم شیرازی میتوان به کتابهای زیر اشاره کرد:
کتاب تفسیر نمونه: این مجموعهکتاب را ناصر مکارم شیرازی به همراه جمعی از چهرههای حوزوی طی 15 سال نگاشته است. این مجموعهی 27جلدی، به زبانی ساده، به تفسیر آیات قرآن و همچنین شرح مسائل اجتماعی میپردازد. با توجه به اینکه در این کتابها برخی مسائل علمی نیز مطرح شده، به عنوان تفسیر علمی نیز شناخته میشوند.
کتاب پیام قرآن: این اثر ارزشمند را آیتالله ناصر مکارم شیرازی با همکاری گروهی از افراد حوزوی قم در طول 8 سال و در 10 جلد به رشتهی تحریر درآوردند. در این کتاب هر موضوعی که بیان میشود قبل از آن آیات مربوط به همان موضوع نوشته شده و استنباطهای مرتبط با آن نیز آمده است. این اثر که به تفسیر موضوعی قرآن میپردازد به زبان عربی هم ترجمه شده است.
کتاب پیام امام امیرالمؤمنین: این کتاب به تفسیر و شرح نهجالبلاغه میپردازد. نوشتن این کتاب 20 سال به طول انجامید، و حاصل تحقیقات ایشان در مجموعهای 15جلدی ارائه شده است. در این کتاب، تمامی خطبهها و حکایات موجود در نهجالبلاغه به شکلی واضح توضیح داده شده و علاقهمندان به شناخت بهتر آن میتوانند از این اثر برای افزایش آگاهی خود استفاده کنند.
آیتالله ناصر مکارم شیرازی بیش از صد کتاب را به رشتهی تحریر درآورده است که در اینجا ما به سه نمونه از بهترین آثارشان اشاره کردیم.
دیدگاههای ناصر مکارم شیرازی
آیتالله ناصر مکارم شیرازی همواره در نگارش کتابهایش تلاش میکرد تحریفهای دینی را حذف کند و اسلام حقیقی را به دیگران نشان دهد. او فعالیتهای اجتماعی و سیاسی زیادی در طول زندگی خود داشته است. به طور مثال، زیر تمامی بیانیههایی که علیه رژیم شاهنشاهی منتشر میشد امضای این روحانی وجود داشت.
این مرجع تقلید همواره مواضع انتقادی و معترضانهی خود را دربارهی مسائل فرهنگی و اجتماعی دوران شاهنشاهی در مجلهی درسهایی از مکتب اسلام اذعان میکرد. از این رو، در آن زمان بارها مجله را توقیف کرده بودند. این مؤلف فقید، پس از انقلاب تاکنون، در زمینهی قانون اساسی و بسیاری از بخشهای مهم نظام صاحبنظر بوده و نقش مهمی ایفا میکند.
جوایز و افتخارات ناصر مکارم شیرازی
در سال 1333، کتابی با عنوان «فیلسوفنماها» از آیتالله ناصر مکارم شیرازی برندهی جایزهی کتاب سال شد. در این اثر، نویسنده با زبانی کاملاً ساده عقاید روبهگسترش مارکسیستی زمانه را نقد کرده و نوع نوشتار او و طرح موضوعی که در آن دوران کرده در نوع خود بیبدیل بوده است.
این روحانی فقید بسیاری از کتابهای خود را به زبان عربی تألیف کرده است. علاوهبر این، آثار فارسی زیادی از ایشان تاکنون به زبانهای عربی، اردو، آذربایجانی، انگلیسی، روسی، فرانسوی و اسپانیولی ترجمه شده و به چاپ رسیدهاند.