معرفی محمدرضا مرزوقی

معرفی محمدرضا مرزوقی

پست معرفی محمدرضا مرزوقی ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. در فضای حاکم بر ادبیات امروز ایران، کمتر نویسنده‌ای را می‌توان یافت که هم خوانندگان کودک و نوجوان را با آثار خود همراه کند و هم در به‌دست آوردن دل مخاطبان بزرگ‌سال موفق باشد.

محمدرضا مرزوقی، خالق کتاب‌هایی مانند «دور زدن در خیابان یک طرفه»، «بچه‌های کشتی رافائل» و مجموعه‌ی «بچه‌محل نقاش‌ها»، در کنار جذب طیف عظیمی از مخاطبان با آثار داستانی خود، در دنیای مستندسازی و نمایش‌نامه‌نویسی نیز ذوق و قریحه‌ی درخشانی را از خود نشان داده است.

زندگینامه محمدرضا مرزوقی

زندگینامه محمدرضا مرزوقی

محمدرضا مرزوقی، زاده‌ی خردادماه سال 1355 شمسی، از استعداد‌های به‌بار‌نشسته‌ی ادبیات داستانی ایران در دهه‌های اخیر است. دوران خردسالی او در بحبوحه‌ی انقلاب و جنگ تحمیلی، آن هم در زادگاه مادری‌اش، یعنی جنوب ایران گذشت. خاطرات مبهم و کم‌رنگ مرزوقی از این دوران، بعد‌ها به طرح‌ اولیه‌ی بهترین آثار داستانی‌اش تبدیل شدند. در نوجوانی بود که نویسنده‌ی کتاب «دور زدن در خیابان یک طرفه»، برای اولین‌بار شانس خود را در دنیای نگارش داستان امتحان کرد و موفق شد آن را در مجله‌ی سروش نوجوان به چاپ برساند. به‌این‌ترتیب بود که ورود یک استعداد تازه در جهان ادبیات داستانی رقم خورد.

علاوه‌بر نگارش داستان، هنر‌های نمایشی و تئاتر نیز از دیگر علایق جدی محمدرضا مرزوقی به‌حساب می‌آمدند. بنابراین او در زمان انتخاب رشته‌ی دانشگاهی‌اش، دست به انتخابی مهم زد. محمدرضا مروزقی در آغاز جوانی، راه تازه‌ای را برای زندگی خود برگزید و از دیار پدری خود راهی پایتخت شد تا در رشته‌ی تئاتر به تحصیلاتش ادامه‌ دهد. این تصمیم بزرگ، نویسنده‌ی داستان «لبخندی برای سوفیا» را بیش از پیش به دنیای نویسندگی پیوند داد و تبدیل به آغازی برای فعالیت‌های جدی‌تر او در سال‌های بعدی شد.

اکنون محمدرضا مرزوقی هم در دنیای ادبیات کودک و نوجوان نویسنده‌ی محبوبی به‌شمار می‌رود و هم در میان مخاطبان بزرگ‌سال‌ِ داستان‌های ایرانی، هنرمند محبوبی‌ست. او در بسیاری از آثار خود در خلال داستان‌ها و ماجراها، به جنبه‌های آموزشی اثر برای مخاطبان کم‌سن‌وسالش نیز توجه نشان می‌دهد. مرزوقی در کتاب‌هایی همچون مجموعه‌ی «بچه‌محل موزیسین‌ها» سعی دارد با زبان جذاب و گیرای داستان، سلیقه‌ی خوانندگان نوجوانش را ارتقا بخشد و ذهنیت آن‌ها را به جهان هنر و فرهنگ نزدیک‌تر کند.

استعداد‌های هنری محمدرضا مروزقی، تنها به دنیای قصه و داستان محدود نمی‌شود. او تجربیاتی در زمینه‌ی کارگردانی مستند نیز در کارنامه‌ی خود دارد و در مواردی هم دست به نوشتن نمایش‌نامه و حتی مقالات مختلف زده است. او همچنین در سال‌های اخیر، چندین سِمت اجرایی در دنیای نشریات را برعهده گرفته و در کنار آن، به داوری در برخی از جشنواره‌های داستانی مشغول بوده است. آثار چاپی محمدرضا مرزوقی، ازجمله داستان‌های شیرین او، این‌روز‌ها قفسه‌ی کتاب‌فروشی‌های مختلف در شهرهای ایران را رنگارنگ کرده‌اند.

بهترین کتاب‌های محمدرضا مرزوقی

بهترین کتاب‌های محمدرضا مرزوقی

کتاب دور زدن در خیابان یک طرفه نام داستانی بلند در دسته‌ی رمان‌‌های بزرگ‌سال محمدرضا مرزوقی است. در این کتاب خانواده‌ای در بحبوحه‌ی تحریم‌های دارویی علیه ایران، نیاز به تهیه‌ی دارو برای فرزند خود پیدا می‌کنند؛ اما با ورود دارو‌های تقلبی به کشور، جان کودک این خانواده همچون ده‌ها مورد مشابه دیگر از دست می‌رود و این اتفاق، تراژدی بزرگی را در ادامه‌ی ماجرا رقم می‌زند.

مجموعه کتاب بچه‌محل موزیسین‌ها، مجموعه‌ای چند‌جلدی در ژانر ماجراجویانه برای نوجوانان است. همان‌طور که از نام این‌ مجموعه نیز پیداست، مرزوقی در هر کدام از جلدهای آن داستانی هیجان‌انگیز و پرچالش را پیشِ روی خوانندگان نوجوان خود قرار می‌دهد تا آن‌ها را با بزرگ‌ترین چهره‌های موسیقی در تاریخ آشنا کند. «من پیانونواز موتسارت هستم» و «من ارگ‌نواز باخ هستم» که از بهترین کتاب‌های محمدرضا مرزوقی به‌شمار می‌روند، عنوان دو جلد از کتاب‌های این مجموعه‌ی خواندنی هستند.

کتاب لبخندی برای سوفیا که از محصولات ناشر محبوب خوانندگان کم‌سن‌وسال ادبیات، یعنی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است، استعداد و ذوق ادبی محمدرضا مرزوقی را در خلق فضاسازی‌های تاریخی به مخاطب نشان خواهد داد. این داستان، برعکسِ بیشتر آثار نویسنده، حال‌وهوایی غیر‌ایرانی دارد و مخاطب را به سال‌های پیش از جنگ جهانی دوم در لهستان اشغال‌شده به دست دشمن می‌برد.

کتاب بچه‌های کشتی رافائل از دیگر آثار شاخص محمدرضا مرزوقی در دسته‌ی رمان‌های نوجوانان است. این داستان ایرانی که با الهام از خاطرات دوران کودکی خود نویسنده به نگارش درآمده، مخاطب را درگیر ماجرایی خواندنی در دل‌ سال‌های جنگ تحمیلی میان ایران و عراق خواهد کرد. محمد و رفقایش آرزو دارند تا کشتی رافائل را یک‌بار از نزدیک و از داخل تماشا کنند. اما از آن‌جایی که کشتی در محل احتمالی حملات نیرو‌های بعثی عراق قرار دارد، نوجوانان این داستان راه آسانی برای رسیدن به آرزوی خود در پیش ندارند.

جوایز و افتخارات محمدرضا مرزوقی
تقدیر در جشنواره‌ی ادبی جلال آل احمد، برای کتاب «دور زدن در خیابان یک طرفه» در سال 1398
نامزد جایزه‌ی کتاب اصفهان برای رمان «عاتکه» در سال 1382
نامزد عنوان کتاب سال برای کتاب «بچه‌های کشتی رافائل» در سال 1394
نامزد کتاب سال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، برای کتاب «بچه‌های کشتی رافائل»
نامزد کتاب پاییز برای کتاب «پسین شوم» در سال 1386
و …

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس