معرفی محمد نصراوی
پست معرفی محمد نصراوی ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. محمد نصراوی نویسنده و مترجم ایرانی است. موضوع اغلب آثار او، مفاهیم و مسائل دینی و فرهنگی هستند و تکیهی آنها بر فرضیهی آرمانشهر و پادآرمانشهر است. کتاب «امید در آستانگی» و رمان نوجوان «هومان»، از بهترین کتابهای تألیفی محمد نصراوی در این حوزه محسوب میشوند.
زندگینامه محمد نصراوی
محمد نصراوی (Mohammad Nasravi) چهارمین روز مهرماه سال 1370 شمسی، در شهر تهران متولد شد. او در سال 1392 مدرک کارشناسی خود را در رشتهی زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه علامه طباطبایی دریافت کرد و در سال 1394 نیز موفق شد با مدرک کارشناسی ارشد زبانشناسی همگانی، از این دانشگاه فارغالتحصیل شود.
محمد نصراوی تابهحال مسئولیتهای مختلفی را برعهده داشته و در طول این سالها، بهعنوان پژوهشگر مؤسسهی مطالعات امامیه، کارشناس روابط بینالملل دانشگاه اهلالبیت و همچنین کارشناس امور بینالملل دبیرخانهی شورای فرهنگ عمومی فعالیت داشته است.
محمد نصراوی در سال 2017 میلادی، پس از دریافت بورسیهی تحصیلی از دانشگاه رویال هالووی لندن، بهمدت دو سال در این دانشگاه به تحصیل و پژوهش پرداخت و پس از تکمیل پایاننامهی خود، در اسفندماه سال 1399 شمسی، آن را در قالب کتابی تحت عنوان «امید در آستانگی» به انتشار رساند. او همچنین در حوزهی رماننویسی برای مخاطبان ردهی سنی نوجوان نیز ورود پیدا کرده است.
کتاب «هومان» یکی از بهترین آثار محمد نصراوی در این زمینه بهشمار میرود. علاوهبر این موارد، نصراوی با ترجمهی کتاب «اتوپیانیسم» اثر لایمن تاور سارجنت، توانمندی خود در عرصهی ترجمه را نیز آزموده است.
بهترین کتابهای محمد نصراوی
کتاب امید در آستانگی: محمد نصراوی در این کتاب به واکاوی انسانشناختی زیارت سانتیو د کامپوستلا در مسحیت و زیارتهای حج و اربعین در اسلام شیعی میپردازد و با استفاده از فرضیهی اتوپیا و نظریهی هتروتوپیا، این سه زیارت را بهصورت تطبیقی مطالعه میکند.
کتاب اتوپیانیسم (Utopianism): لایمن تاور سارجنت، نویسندهی آمریکایی، در این کتاب دربارهی پدیدهای بهنام آرمانشهرگرایی یا اتوپیانیسم بحث میکند و این موضوع را از نظرگاه فلسفه، ادبیات و الهیات مورد بررسی قرار میدهد. نشر افکار جدید این کتاب که در حوزهی فلسفهی سیاسی و همینطور جامعهشناسی سیاسی میگنجد را با ترجمهی محمد نصراوی منتشر کرده است.
کتاب هومان: ماجرای این رمان نوجوانانه و علمی – تخیلی، در شهر خیالی نیهیپ میگذرد. شهری تاریک که تحت سلطهی حاکمی ستمگر قرار دارد و همهی مردم آن مجبورند بیهیچ دستمزدی، برای ساخت یک چیز نامعلوم کار کنند. هومان شخصیت اصلی این رمان فانتزی، پسر نوجوانی است که تصمیم میگیرد فداکاری کند و نور را به این سرزمین تاریک برگرداند. محمد نصراوی با نگارش این کتاب، یک رمان فانتزی ایرانی در اختیار نوجوانان فارسیزبان قرار داده است.
سبک نگارش و دیدگاههای محمد نصراوی
از مهمترین علایق محمد نصراوی، بازنمایی آرمانشهر در زبانها و فرهنگهای مختلف است. او تلاش میکند تا نقش تفکر آرمانشهرگرایی را در آیین و مناسک دینی و فرهنگی بشری روشن کند. برای مثال او در کتاب «امید در آستانگی»، یعنی یکی از مهمترین آثار خود، با بهکارگیری رویکردهای فلسفی و انسانشناختی، به بررسی نقش و کارکردهای تفکرات آرمانگرایانهی زیارت در مذاهب مختلف میپردازد تا به سرچشمههای این تفکر دست پیدا کند.
جوایز و افتخارات محمد نصراوی
در سال 1401 محمد نصراوی موفق شد برای کتاب «امید در آستانگی»، در هشتمین دورهی جایزهی جهانی اربعین، به مقام اول در بخش کتاب دست پیدا کند.
محمد نصراوی در دومین جشنوارهی انسان تمام، جایزهی طرح برگزیدهی رمان نوجوان را از آن خود کرد.