معرفی محمد مختاری
پست معرفی محمد مختاری ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. محمد مختاری شاعر، نویسنده، مترجم، پژوهشگر، عضو کانون نویسندگان و از شناختهشدهترین چهرههای ادبیات و فرهنگ معاصر ایران است. از جمله برجستهترین کتابهای او میتوان به «در وهم سندباد»، «زادهی اضطراب جهان»، «بر شانهی فلات» و «سحابی خاکستری» اشاره کرد.
زندگینامه محمد مختاری
محمد مختاری (Mohammad Mokhtari) یکم اردیبهشت سال 1321 در مشهد دیده به جهان گشود. مختاری تا اوایل دوران جوانی در این شهر زندگی کرد و پس از گذراندن تحصیلات اولیه، در سال 1348 از دانشگاه فردوسی مشهد در رشتهی زبان و ادبیات فارسی، مدرک کارشناسی گرفت.
پس از مدت کوتاهی به تهران رفت و در بنیاد شاهنامه به فعالیتهای پژوهشی مشغول شد و خیلی زود به عضویت کمیتهی علمی آن بنیاد درآمد. محمد مختاری در سال 1351 با هنرمند نقاش، مریم حسینزاده، ازدواج کرد که حاصل آن دو فرزند به نامهای سیاوش و سهراب بود.
علاقه و طبع نویسندگی و شعرگویی محمد مختاری بر کسی پوشیده نبود. او در شعر، نگرشها و سویههای جدید را میپسندید. آثار، مقالهها و ترجمههایش در مجلاتی مانند نگین، دنیای سخن، آدینه، فرهنگ توسعه و… منتشر میشدند.
از میان آثار محمد مختاری که در آن سالها به انتشار رسیدند میتواند به دفاتر اشعار، تصحیح متونی از شاهنامه، تألیف کتابهایی در حوزههای شعر و شاعران معاصر، و همچنین مقالات متعدد اشاره کرد. او علاوه بر آن، به ترجمهی مقالهای از جان آپدایک، نویسنده و منتقد ادبی آمریکایی، پرداخت که تحت عنوان «واقعگرایی در داستان بلند» به انتشار رسید.
زندگینامه و دانلود بهترین کتابهای محمد مختاری
سیر نویسندگی محمد مختاری
محمد مختاری به فعالیتهای ادبی خود با انتشار چهار مجموعهی شعر با عناوین «در وهم سندباد»، «قصیدههای هاویه»، «بر شانهی فلات» و «شعر پنجاه و هفت» سازوکار جدیتری بخشید. او همچنین از سال 1358 تا اوایل انقلاب فرهنگی به تدریس اسطورهشناسی و ادبیات در دانشکدهی هنرهای دراماتیک میپرداخت.
محمد مختاری از اعضای کانون نویسندگان ایران و عضو هیئت دبیران آن بود و درعینحال، سردبیری مجلهی بیداران را نیز بر عهده داشت. با این وجود، محمد مختاری همچنان به فعالیتهای ادبی خود ادامه داد. «منظومهی ایرانی» حاصل مطالعات وی در قلمرو ادبیات است.
مختاری پس از آن به نویسندگان مجلهی دنیای سخن پیوست و تا سال 1368 به همکاری با این مجله ادامه داد. از محمد مختاری تا سال 1371، آثار متعددی به انتشار رسیدند که از جملهی آنها میتوان به «خیابان بزرگ»، «آرایش درونی»، «حماسه در رمز و راز ملی»، «اسطوره زال» و «سحابی خاکستری» اشاره کرد.
محمد مختاری همکاری با مجلهی تکاپو را از سال 1371 آغاز کرد و در همان زمان بود که «زادهی اضطراب جهان»، یکی از برجستهترین و محبوبترین آثارش، که ترجمهی 150 شعر از 12 شاعر اروپایی را دربرداشت، به انتشار رسید.
«هفتاد سال شعر عاشقانه»، «انسان در شعر معاصر» و «چشم مرکب» از دیگر آثار محمد مختاری در حوزهی نقد ادبی بودند که تا سال 1372 به چاپ رسیدند. مختاری در سال 1373 در کتابی به نام «تسوتایوا» به بررسی زندگی و آثار این شاعر و نویسندهی روس پرداخت. از او «آخماتووا» و کتابهای «مایاکفسکی» و «ماندلشتام» نیز در حوزهی آثار و زندگانی این شخصیتهای ادبی به انتشار رسیده است.
در سال 1376 «نیما و شعر امروز» به انتشار رسید که شامل گفتوگوهایی با محمد مختاری است. او در همان سال، کار بر مجموعه کتابهای مربوط به 39 شاعر معاصر ایرانی را آغاز کرد و سه جلد از آن را که به «منوچهر آتشی»، «سیاوش کسرایی» و «یدالله رویایی» اختصاص داشت به چاپ رسانید. محمد مختاری «تمرین مدارا» را که دربردارندهی مقالات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی او بود، در واپسین سال حیاتش منتشر کرد.
عصر روز دوازدهم آذر سال 1377، محمد مختاری به قصد خرید از منزل بیرون میرود و دیگر بازنمیگردد. فردای آن روز، جسدی فاقد هر گونه مدارک شناسایی در اطراف کارخانهی سیمان در حومهی تهران پیدا شده و به پزشکی قانونی منتقل میشود. هویت این جسد نوزدهم آذر توسط پسر مختاری تأیید میشود. محمد مختاری از جمله قربانیان جنایاتِ موسوم به «قتلهای زنجیرهای» است.
زندگینامه و دانلود بهترین کتابهای محمد مختاری
بهترین کتابهای محمد مختاری
کتاب تمرین مدارا: تمرین مدارا از آخرین نوشتههای محمد مختاری است. این کتاب شامل 20 مقاله از مختاری دربارهی بازخوانی فرهنگ است. علاوه بر آن، مختاری در این کتاب به تجزیه و تحلیل مسائل بنیادی و مشکلات ریشهای و تاریخی فرهنگ و جایگاه سنت پرداخته و درمورد تأثیرپذیری متقابل آن از سیاست میگوید.
کتاب هفتاد سال عاشقانه: محمد مختاری در کتاب هفتاد سال عاشقانه از میان اشعار 204 شاعر ایرانی، گزیدهای گردآوری کرده است که پس از فرازونشیب بسیار برای اولین بار در سال 1377 به چاپ رسید. هفتاد سال عاشقانه بهزعم بسیاری از منتقدان، جامعترین آنتولوژی شعر عاشقانهی فارسی است. این مجموعه به بررسی اشعار شاعران مختلف از قرن چهاردهم هجری شمسی به بعد پرداخته و آنها را از منظر مفاهیمی نظیر عشق و اشراق، وحدت و شور زندگی، طبیعت و… مورد بررسی قرار داده است.
محمد مختاری در مقدمهی این کتاب، سه عامل «حد پذیرش عمومی»، «قدرت شعر در ارائهی خود بهعنوان نمایندهی شاعر» و «رأی شخصی گردآورنده» را جهت گزینش اشعار معرفی کرده و مجموعهای گردآوری نموده که مخاطب را بهخوبی با شاعران و شعرهای آنان آشنا میسازد.
کتاب زادهی اضطراب جهان: کتاب زادهی اضطراب جهان مجموعهای از ترجمهی گزیدهی اشعار دوازده شاعر تأثیرگذار ادبیات اروپا به فارسی است. از جملهی این شاعران میتوان به ولادیمیر هولان، یوهانس بوبروفسکی، پل سلان، جوزف برادسکی و… اشاره کرد.