معرفی ژول ورن

معرفی ژول ورن

پست معرفی ژول ورن ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. ژول ورن نویسنده‌ی فرانسوی است که هیجان پژوهش‌های علمی را با جذابیت داستان درآمیخت و ژانر مهیج علمی-تخیلی را به وجود آورد. از ژول ورن به عنوان پدر ژانر علمی-تخیلی مدرن یاد می‌شود. از آثار او اقتباس‌های سینمایی بسیاری شده است. از کتاب‌های مهم ژول ورن می‌توان به «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» و «دور دنیا در هشتاد روز» اشاره کرد.

پنج هفته در بالن ماجراهای کاپیتان هاتراس
سفر به مرکز زمین از زمین تا کره ماه
فرزندان کاپیتان گرانت بیست هزار فرسنگ زیر دریا
در مدار ماه شهر شناور
ماجراهای آفریقا سوداگران پوست
دور دنیا در هشتاد روز جزیره اسرارآمیز
نجات یافتگان کشتی شانسلور میشل استروگف
هکتور سرواداک اسرار معدن ذغال سنگ
کاپیتان 15ساله پانصد میلیون ثروت
دیوار چین خانه متحرک
هشتصد فرسنگ در آمازون مدرسه رابینسون‌ها
اشعه سبز کارابان لجباز
ستاره جنوب جزیره‌ای در آتش
بلیت لاتاری روبر فاتح
شمال در برابر جنوب پرواز به فرانسه
پرواز به فرانسه خانواده ناشناس
خرید قطب شمال سزار کازابل
گمشدگان اقیانوس قلعه کارپات‌ها
کلودیوس بومبارناک میک بچهٔ سر راهی
کاپیتان آنتیفر جزیره شناور
در برابر پرچم کلوویس داردنتور

ژول ورن (Jules Verne) در 8 فوریه‌ی سال 1828 در شهر نانت فرانسه دیده به جهان گشود. از او به عنوان بنیان‌گذار ژانر علمی تخیلی مدرن یاد می‌شود. زمانی که ژول ورن جوان بود، پدرش او را به پاریس فرستاد تا ژول ورن جوان در آنجا حقوق بخواند. اما ژول ورن در پاریس عاشق ادبیات و تئاتر شد. او در بین سال‌های 1852 تا 1854 به عنوان دستیار در صحنه‌های تئاتر کار می‌کرد. در این برهه، او تعداد زیادی نمایشنامه نوشت و همین‌طور تعدادی داستان کوتاه و جستار علمی در مجلات چاپ کرد.

ژول ورن در سال 1857 ازدواج کرد و چند سالی به عنوان کارگزار در بازار سهام پاریس مشغول شد. هر چند شغل ژول ورن در آن زمان نویسندگی نبود، او علاقه‌ی خود را رها نکرد. او باز هم می‌نوشت و برای تحقیقات به کتابخانه‌ی ملی فرانسه می‌رفت. او آرزو داشت که به شیوه‌ای جدید رمان بنویسد و در آن حقایق علمی را با داستان‌های ماجراجویانه درهم بیامیزد. در سال 1862، ژول ورن با شخصی به پیر هتزل آشنا شد. همین آشنایی باعث شد که باب تازه‌ای در زندگی ژول ورن باز شود.

پیر هتزل ناشر بود و با ژول ورن توافق کرد که نخستین رمان ژول ورن را با نام «سفرهای شگفت‌انگیز» منتشر کند. طولی نکشید که این رمان به محبوبیت جهانی دست پیدا کرد و پرفروش شد. پس از موفقیت این رمان، هتزل به ژول ورن قراردادی طولانی‌مدت را پیشنهاد کرد و از او خواست که رمان‌های علمی-تخیلی بیشتری بنویسد. ورن پس از این پیشنهاد عطای بازار سهام را به لقای آن بخشید و به نویسنده‌ای تمام‌وقت تبدیل شد. همکاری هتزل با ژول ورن بیش از 40 سال به طول انجامید و در این سال‌ها ژول ورن بیش از 60 کتاب نوشت. ژول ورن در 24 مارس سال 1905 در آمیان فرانسه و در 77 سالگی درگذشت.

بنگاه نشر هتزل :

ژول ورن در سال 1862 با ناشری به نام پیر-ژول اتزل قرارداد فروش کتاب نامدار خود پنج هفته در بالن را امضا نمود. همکاری این دو بیست سال ادامه یافت. بالاخره ژول ورن دریافت که استعداد او در داستان‌نویسی است و ابتدا فرانسه و در اندک زمانی پس از آن تمام دنیا از وجود این نویسندهٔ آفریننده آگاه گردید.

هتزل که اینک ستاره‌ای را یافته بود به ژول ورن پیشنهاد همکاری با ماهنامه‌ای به نام آموزش و سرگرمی‌ها را داد. او این پیشنهاد را پذیرفت و در 20 مارس 1864 ماجراهای کاپیتان هاتراس را در آن به گونه پاورقی منتشر نمود و سپس آن را به صورت کتابی درآورد و در سال 1865 سفر به مرکز زمین و سپس از زمین به ماه را به نام خط سیر یکراست در 97 ساعت و 20 دقیقه چاپ کرد. با این حال نباید فراموش کرد که روزنامه جدی و پر خوانندهٔ دبا گفتمان‌های پاورقی از زمین به کره ماه و رهنوردی به دور ماه را چاپ کرده‌است.

در سال 1866 که ژول ورن به اوج نام‌آوری و کامیابی خود رسیده بود برای خود یک کشتی گردشی خرید و آن را به نام پسرش سن میشل گذاشت. این قایق ماهیگیری دفتر کار و مرکز مطالعهٔ او شمرده می‌شد و هنگامی که در دریای مانش دریانوردی یا در روی رودخانه سن کشتی می‌راند، در همان هنگام به اندیشیدن می‌پرداخت و دستاورد اندیشه‌های خود را به گونهٔ اثرهای جاودانی به روی کاغذ می‌آورد.

در سال 1867 به همراه برادرش پل با کشتی مجهزی به نام گریت ایسترن رهسپار آمریکا شد و در بازگشت شاهکار ارزندهٔ خود به نام بیست هزار فرسنگ زیر دریا را نوشت. در سال 1872 به شهر امیان زادبوم همسرش رفت و در آنجا اقامت کرد. دو سال پس از آن یک مهمانخانه خودمانی و این بار یک کشتی گردشی واقعی خرید و نام آن را سن میشل دوم گذاشت دور دنیا در هشتاد روز را به روی صحنه برد که اجرای آن دو سال با موفقیت تمام ادامه یافت.

ژول ورن در سال 1871 پدر و در سال 1887 مادر خود را از دست داد. در سال 1897 برادرش پل رخت به سرزمین دیگر کشید و خود وی در سال 1902 دچار آب‌مروارید گردید. اگر چه که در سال‌های نام‌آوری و سرافرازی چنین یاد کرده‌است: «من هیچ گلایه‌ای از زیستن ندارم کم و بیش هر آنچه را می‌خواسته‌ام، به‌دست آورده‌ام.»

در سال 1887–1886 پس از یک درام خانوادگی که به تیراندازی برادرزاده‌اش به سوی او انجامید و با دو گلوله زخمی‌اش ساخت و هیچ‌کس هم دلیلش را ندانست، ژول ورن به دنباله کار خود در شورای شهر امیان که از چندی پیش به آن سرگرم بود، پرداخت. این جور به نظر می‌رسد که شخصیت اداری و نویسندگی وی ناهمسازی ندارند و به خوبی یکدیگر را می‌پذیرند.

در سال 1892 به خواهرانش می‌نویسد: پاریس دیگر مرا نخواهد دید. زندگی‌نامه نویسان ژول ورن او را در سال‌های 1905–1884 خاموش افسرده و سرخورده توصیف کرده و این برداشت را از یکی از نامه‌هایی که برای خواهرش فرستاده به‌دست آورده‌اند: «هر جور خوشی و شادی برایم برنتافتنی شده و شخصیت و منش من به کل تغییر کرده و کوفت‌هایی بر من راه یافته که هرگز از آن رهایی نخواهم یافت.»

هرچند که با استناد به نوشته‌های دیگر عکس این دیدگاه رفتاری نیز بیان شده‌است؛ زیرا او تا وقتی که می‌توانست قلم به دست گیرد دست از تکاپو برنداشت. حتی یک بار در نزد نویسنده ایتالیایی دوآمی چیس گفته بود: زمانی که من کاری ندارم، احساس می‌کنم که زندگی از هستی‌ام رخت بر بسته‌است.

او همچنان به خواندن نوشته‌های ادگار آلن پو که بسیار به آن دلبسته بود ادامه می‌داد و به نوشتن داستان نامدارش ابوالهول یخ‌ها دنباله می‌داد و تا 24 مارس 1905 که به ابدیت پیوست ده کتاب دیگر نوشت. ژول ورن در 24 مارس 1905 بر اثر بیماری دیابت، در شهر امیان درگذشت.

ژول ورن چند سال پیش از مرگ به یادگیری زبان اسپرانتو علاقمند شده بود و قصد داشت بخشهایی از رمان ناتمام سفر تحقیقی را به این زبان بنویسد.

بهترین کتاب‌های ژول ورن :

ژول ورن از بنیان‌گذاران ژانر علمی و تخیلی مدرن است و در این ژانر کتاب‌های جذابی نوشته است. در این بخش به بهترین کتاب‌های ژول ورن خواهیم پرداخت:

  • کتاب دور دنیا در هشتاد روز:

ژول ورن کتاب دور دنیا در هشتاد روز را در سال 1873 منتشر کرد. این رمان در ژانر ماجراجویی قرار می‌گیرد. داستان کتاب درباره‌ی مردی به نام فیلاس فاگ است و از جایی شروع می‌شود که او با مردی درباره‌ی سفر به دور دنیا صحبت می‌کند. مرد ادعا می‌کند که برای سفر به دور دنیا به چهار ماه زمان نیاز است، اما فاگ شرط می‌بندد که می‌تواند دور دنیا را در 80 روز بگردد. در ادامه‌ی رمان، روایت این سفر را می‌خوانیم.

  • کتاب بیست هزار فرسنگ زیر دریا:

رمان بیست هزار فرسنگ زیر دریا ابتدا به صورت مجموعه‌ای بین سال‌های 1869 و 1870 در یک مجله منتشر شد. از کتاب بیست هزار فرسنگ زیر دریا به عنوان یکی از پیشگامان رمان ماجراجویی و یکی از بهترین رمان‌های ژول ورن یاد می‌شود. داستان این رمان از آنجا آغاز می‌شود که کشتی‌های مختلفی از نقاط مختلف جهان گزارش می‌کنند که با موجودی عجیب روبه‌رو شده‌اند. پروفسور آروناکس و ندلند، که صیاد نهنگ است، با یک کشتی برای تحقیقات درباره‌ی این موجود عجیب به دریا می‌روند و ناگهان می‌فهمند که این موجود عجیب ساخته‌ی دست بشر است.

  • کتاب سفر به مرکز زمین:

این کتاب برای اولین بار در سال 1864 منتشر شد. این کتاب داستان پروفسوری آلمانی به نام اوتو لیدن‌براک را روایت می‌کند که همراه با برادرزاده‌اش کتابی اسرارآمیز پیدا می‌کند. با استفاده از رموز این کتاب، آنان تصمیم می‌گیرند که به مرکز زمین سفر کنند.

  • کتاب پنج هفته در بالن:

کتاب پنج هفته در بالن در سال 1862 در فرانسه منتشر شد. داستان این کتاب از جایی آغاز می‌شود که دکتر فرگوسن با همراهان خود سوار بر یک بالن می‌شود و به قاره‌ی آفریقا سفر می‌کند. آن‌ها در این سفر با مشکلات مختلفی مواجه می‌شوند و این کتاب روایت مواجهه‌ی پروفسور فرگوسن و همراهانش با این چالش‌هاست. 

  • کتاب از زمین تا ماه:

کتاب از زمین تا ماه یکی از حیرت‌انگیزترین کتاب‌های ژول ورن است. این کتاب در سال 1877 منتشر شده است. ژول ورن در این رمان سفر به ماه را با جزئیات بسیار به کمک تخیل خود به نگارش درآورده است. جالب است بدانید که سفر به ماه در سال 1969، بیش از 80 سال بعد از انتشار کتاب از زمین تا ماه، انجام شده است.

اقتباس‌های سینمایی از آثار ژول ورن :

از آنجایی که رمان‌های ژول ورن در سرتاسر دنیا از محبوبیت چشمگیری برخوردارند، کارگردانان و فیلم‌نامه‌نویسانی سعی کرده‌اند از آثار ژول ورن برای فیلم سینمایی اقتباس کنند. در این بخش به بهترین فیلم‌هایی که از آثار ژول ورن اقتباس شده است خواهیم پرداخت:

  • دور دنیا در هشتاد روز:

از رمان دور دنیا در هشتاد روز اقتباس‌های سینمایی مختلفی انجام شده است اما یکی از بهترین آن‌ها اقتباسی است که در سال 1956 ساخته شده است. مایکل اندرسون کارگردان این فیلم است و در آن مشهورترین بازیگران آن روزگار نقش ایفا کرده‌اند که از آنان می‌توان به بزرگانی چون فرانک سیناترا و باستر کیتون اشاره کرد. این فیلم به شما اجازه می‌دهد که همراه با شخصیت‌ها به نقاط مختلف دنیا سفر کنید و با فرهنگ‌های مختلف آشنا شوید. از این رمان اقتباس دیگری در سال 2004 و با بازی جکی چان ساخته شده است.

  • بیست هزار فرسنگ زیر دریا:

این فیلم در سال 1954 و در کمپانی دیزنی ساخته شده است. شاید بتوان گفت که این فیلم اولین فیلمی است که با اقتباس از آثار ژول ورن ساخته شد و مخاطبان سینما را شیفته‌ی خود کرد. کمپانی دیزنی این فیلم را دهه‌ی هفتاد میلادی دوباره بازسازی کرد.

  • سفر به مرکز زمین:

هنری لوین این فیلم را در سال 1959 ساخته است. این فیلم یکی از فیلم‌های کلاسیک ژانر ماجراجویی محسوب می‌شود. این فیلم روایت ماجراجویانی است که در یک مسابقه می‌خواهند به عنوان اولین انسان به مرکز زمین راه پیدا کنند. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این فیلم طراحی صحنه و موسیقی آن است. موسیقی این فیلم کاملاً با فضای فیلم همخوانی دارد.

  • جزیره‌ی رازآلود:

سی اندفیلد این فیلم را در سال 1961 ساخته است. داستان این فیلم از جایی شروع می‌شود که گروهی از سربازان جنگ داخلی آمریکا از زندان ارتش فرار می‌کنند و ناگهان طوفانی می‌وزد و آن‌ها را به جزیره‌ای ناشناخته می‌برد. در این جزیره حیواناتی شگفت‌انگیز نظیر پرندگان و خرچنگ‌های غول‌پیکر زندگی می‌کنند. سی اندفیلد در این فیلم تلاش کرده است که به آثار گوناگونی از ژول ورن اشاره کند.

جملات برگزیده ژول ورن :

نوشته‌ها و رمان‌های ژول ورن سرشار از جملات درخشان و عمیق هستند که ذهن هر کسی را به تخیل و فکر وادار می‌کند. در این بخش به تعدادی از این جملات اشاره خواهیم کرد:

  • چه چیزهایی که روزی انکار می‌شدند اما تنها بعد از مدتی به واقعیت تبدیل شدند. (کتاب از زمین تا ماه)
  • من با چشمان باز رؤیا می‌بینم. (کتاب سفر به مرکز زمین)
  • نیروی خلاق طبیعت فراتر از غریزه‌ی تخریب بشر است. (کتاب بیست هزار فرسنگ زیر دریا)
  • شانسی که اکنون به نظر می‌رسد از دست رفته است، در آخرین لحظه آشکار خواهد شد. (کتاب دور دنیا در هشتاد روز)

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس