معرفی جین آستین

معرفی جین آستین

پست معرفی جین آستین ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. جین آستن یکی از مشهورترین نویسندگان قرن هجدهم و نوزدهم میلادی در انگلستان است. از مشهورترین آثار او می‌توان به کتاب‌های «غرور و تعصب» و «اِما» اشاره کرد. او را به دلیل توجه به مسائل زنان و همچنین ظرافت و نکته‌بینی در نویسندگی می‌شناسند.

کتاب ترغیب کتاب اِما
نورثنگر ابی کتاب منسفیلد پارک
کتاب عقل و احساس کتاب غرور و تعصب
کتاب پرسه در هوای عشق کتاب کاسانداری زیبا

جین آستن (Jane Austen) در 16 دسامبر 1775 در جنوب شرقی انگلستان به‌ دنیا آمد. پدر او کشیش بود و به‌جز او هفت فرزند دیگر داشت. هرچند درآمد خوبی داشت، نمی‌توانست از عهده‌ی مخارج یک خانواده‌ی پرجمعیت بربیاید. در سال 1805، پس از فوت پدر، جین آستن به همراه مادر و سایر اعضای خانواده مجبور به نقل مکان شدند و این جابه‌جایی‌ها چندباری ادامه داشت.

جین آستن برای مدت کوتاهی همراه خواهرش در کلاس‌های کلیسا شرکت کرد و از آن پس، باقی آموزش‌هایی را که آن زمان لازم بود در خانه و زیر نظر معلمان خصوصی فراگرفت.

در یادداشت‌هایی که جین آستن در آن زمان درباره‌ی زندگی خود می‌نوشت این موضوع مطرح شده است که جین و سایر اعضای خانواده‌ی او علاقه‌ی زیادی به مطالعه داشتند و زمان زیادی را به این کار اختصاص می‌دادند. بین جین استن و خواهر بزرگ‌ترش، ساندرا، ارتباط عمیقی وجود داشت و این دو تقریباً تمام تصمیمات مهم زندگی‌شان را با یکدیگر می‌گرفتند.

جین عمدتا در خانه تحصیل می‌کرد و هرگز زندگی جدا از خانواده را تجربه نکرده بود. استفاده از کتاب‌خانه وسیع پدرش و فضای مدرسه‌ای که توسط دانش‌آموزان آقای آستین ایجاد شده بود، فرصتی تحسین‌برانگیز برای یادگیری او در زمینه‌های مختلف بود. جین و خواهر بزرگ‌ترش، کاساندرا، مدتی نیز برای تحصیل رسمی به مدرسه شبانه‌روزی خانم «کراولی» در آکسفورد عزیمت کردند. اما مدرسه به «ساوتهمپتون» منتقل شد و در آنجا «تب تیفوئید» شیوع پیدا کرد. در نهایت دختران به خانه بازگشتند.

اگرچه ظاهرا زندگی جین آستین مخصوصا از نظر تحصیلی، آرام و در فضایی دور از تنش می‌گذشت، او دسترسی عمیقی به ابعاد مختلف جهان داشت. در درجه اول از طریق برادرانش. «فرانسیس» (فرانک) و «چارلز»، افسران نیروی دریایی سلطنتی بودند که در کشتی‌های سراسر جهان خدمت می‌کردند و شاهدانی بر جنگ‌های «ناپلئون بناپارت» بودند. «هِنری» که سرانجام مانند پدر و برادرش «جیمز» روحانی شده بود، افسر شبه‌نظامیان و بعدها بانکداری را انتخاب کرد.

ارتباطات جین آستین با برادرانش مخصوصا هنری و دیدار با او در تئاترها، بازدید از نمایشگاه‌های هنری و رویدادهای اجتماعی و همچنین آگاهی جین از برخی امتیازات اشرافی اعضای خانواده‌اش مانند پسرعمویی که مقام شوالیه را داشت و از ملاک مهم انگلستان به شمار می‌رفت، در تمام آثار جین آستین منعکس شده ‌است.

آستین‌ها اغلب با صدای بلند برای یکدیگر می‌خواندند! این امر به اجراهای تئاتری کوتاهی تبدیل شد که استعداد جین آستین را بیش از پیش شکوفا می‌کرد. نمایشنامه‌های خانواده آستین در انبارِ خانه اجرا می‌شد که اعضای خانواده و چند همسایه نزدیک در آن‌ها حضور داشتند. در سن 12 سالگی، او اشعار و طنزهای متعددی از داستان‌های دراماتیک درباره شرایط عصرِ خود نوشت.

در جوانی، جین از رقصیدن لذت می‌برد (فعالیتی که اغلب در رمان‌هایش دیده می‌شود) و در بسیاری از جشن‌های محلی شرکت می‌کرد. او روستا را دوست داشت، از پیاده‌روی‌های طولانی در آن لذت می‌برد و همچنین وجود دوستان زیادی در همپشایر، باعث می‌شد فکر رفتن از این محیط شورانگیز به شدت غمگینش کند.

وقتی والدینش ناگهان در سال 1801 اعلام کردند که خانواده به شهر «باث» ( شهری کوچک در انگلستان) خواهد رفت، شوکی غیرقابل‌انکار به او وارد شد. چهار سال بعد برای جین آستین سال‌های سختی بود. او از شلوغی شهر خوشش نمی‌آمد و دلش برای زندگی در روستا تنگ شده بود. همچنین پس از مرگ پدرش در سال 1805، آنها با مشکلات مالی فراوانی روبرو شدن.

جین آستن در نوجوانی به‌طور جدی به نوشتن علاقه‌مند شد و آن را آغاز کرد. اغلب رمان‌های او درباره‌ی سبک زندگی اواخر قرن هفدهم و اوایل قرن هجدهم میلادی هستند. او چهار رمان ابتدایی خود یعنی «عقل و احساس»، «غرور و تعصب»، «منسفیلد پارک» و «اما» را به صورت پیوسته و در سال‌های 1811 تا 1816 و در زمان حیاتش منتشر کرد.

ازدواج جین آستین :

قهرمانان ادبی جین آستین به طرز حسرت‌برانگیزی از خوشبختی عاشقانه لذت می‌بردند، اما خود آستین در تمام طول زندگی خود مجرد ماند! جالب است بدانید در یکی از تعطیلات تابستانیِ خانواده آستین، جین دل‌باخته یک روحانی جوان شد که قول داد در پایان سفر با او ملاقات کند و رابطه عاشقانه‌ای را شکل دهند. اما مرد جوان، چند ماه بعد بیمار شد و درگذشت. زندگی در باث به اندازه کافی برای آستین دشوار بود. او نویسندگی را از سر گرفت اما نتوانست رمان واتسون‌ها را به پایان برساند و این رمان در لیست کتاب های جین آستین وجود ندارد. در واقع سازگاری با خواسته‌های اجتماعی شهر او را آزار می‌داد.

احتمالا به دلیل تنش‌های روحی جین، پیشنهاد ازدواج با فردی به نام «هریس بیگ-وایتر» که پسر یک دوست قدیمی و خانوادگی بود را پذیرفت، اما روز بعد نظرش عوض شد. جین آستین قالب سنتی سازگاری زنانه را شکست. او شش رمان با عنوان مستعار منتشر کرد. چون در عصری زندگی می‌کرد که در آن اعتقاد عمومی بر این بود که هر دختری باید برای یافتن همسر ایده‌آل و تمکین خوب از نظر امنیت مالی و موقعیت اجتماعی، بدون توجه به تصورات احمقانه و ایده‌آلیستی از عشق و عاشقانه، حتی در سن پایین ازدواج کند.

مرگ جین آستین :

جین در جوانی شروع به نشان دادن علائم بیماری کرد در حالی که آن زمان با تمرکزی شگفت‌انگیز روی رمان ترغیب کار می‌کرد. این کتاب پس از مرگش همراه با نورثنگر ابی به چاپ رسید. او که دیگر قادر به راه رفتن نبود، با کالسکه کوچکی بیرون می‌رفت که هنوز در موزه جین آستین در «چاوتون» دیده می‌شود. در ماه مه 1817 او آنقدر مریض بود که به همراه خواهرش، کاساندرا، در نزدیکی پزشک جین، اتاق‌هایی در «وینچستر» اجاره کردند. به طرز غم‌انگیزی، هیچ درمانی برای وی وجود نداشت.

جین آستین به احتمال زیاد از بیماری «آدیسون» رنج می‌برد که علائم آن تب، کمر درد، حالت تهوع و تغییر رنگ پوست به صورت غیر معمول را شامل می‌شود. سرانجام در بستر مرگ، هنگامی که کاساندرا از او پرسید به چه چیزی نیاز دارد، جین فقط “خود مرگ” را درخواست کرد. جین آستین در سن 41 سالگی و سال 1817 درگذشت در حالی که خواهرش تا آخرین لحظات کنارِ او بود. او در کلیسای جامع وینچستر دفن شده است.

شروع نویسندگی جین آستین :

در سال 1795، هنگامی که جین 20 ساله بود، وارد مرحله‌ای مهم در نویسندگی حرفه‌ای شد و آن‌چه که خلق کرد، بعداً به‌عنوان سه گانه اول او شناخته شد. او با افزایش تعاملات اجتماعی، نوشتن رمانی با نام شخصیت‌های «الینور» و «ماریان» را آغاز کرد که سرانجام دوباره مورد بازبینی قرار گرفت و با عنوان کتاب عقل ‌و ‌احساس مشهور شد.

سال بعد، او اولین قدم‌ها را برای خلق رمان غرور‌ و ‌تعصب برداشت که در سال 1797 انتشارات آن را نپذیرفت. پس از آن رمان دیگری را در سال 1798 با عنوان سوزان آغاز کرد که در نهایت به کتاب نورثنگر ابی تبدیل شد. 

دو رمان دیگر با نام‌های «نورثنگرابی» و «ترغیب» پس از مرگ جین آستن به چاپ رسیدند. از جین آستن تعدادی رمان نیمه‌کاره و یادداشت‌های پراکنده نیز در دسترس است. نکته‌ی جالب اینکه او در طول دوران حیاتش، کتاب‌های خود را بدون نام منتشر می‌کرد و کسی هویت‌ نویسنده‌ی این کتاب‌ها را نمی‌دانست.

در سال 1817 در حالی که جین آستن نگارش کتاب «ساندیتون» را به علت بیماری نیمه‌کاره رها کرده بود، حالش رو به وخامت گذاشت. سرانجام در تاریخ 18 ژوئیه‌ی 1817 جین استن در 41سالگی از دنیا رفت و پیکر او را در کلیسای وینچستر به خاک سپردند.

سبک نگارش و دیدگاه‌های جین آستن :

اگر بخواهیم خیلی خلاصه به دو مورد از ویژگی‌های شاخص و سبک نگارش جین آستن اشاره کنیم، می‌توانیم بگوییم توجه به روح زنانه و مهارت او در روایت، دلایل اصلی‌ای هستند که کتاب‌های او را تا این حد محبوب می‌کنند.

جین آستن تقریباً در تمام آثارش شخصیت‌های اصلی خود را از میان زنان انتخاب کرده، اما برای هر کدام از این زنان شخصیت‌پردازی منحصربه‌فرد و متنوعی در نظر‌ گرفته‌ است و هر یک از شخصیت‌های زن کتاب‌های او امضای خود را دارند. در کتاب‌های جین آستن می‌بینیم که او پا را از جغرافیای محل زندگی خود فراتر نگذاشته و شخصیت داستان‌هایش را نیز از میان افرادی که با آن‌ها زندگی کرده انتخاب می‌کند. این شخصیت‌ها در طول کتاب، با احساساتی ساده اما عمیق و زلال روبه‌رو می‌شوند و واکنش‌هایشان به این احساسات انسانی‌ است.

نکته‌ی دیگری که باید به آن اشاره کرد طنز نهفته در آثار جین آستین است که با نوعی فریب همراه‌اند و او توانسته به‌خوبی این طنز را در میان آثارش مخفی کند. طنز او طنزی نیست که شما را به قهقهه وادار کند یا از جنس ادبیات فکاهی باشد. بلکه شیوه‌ی روایت او در داستان‌ها به گونه‌ای‌ است که زمان‌هایی که کاملاً مطمئن هستیم که می‌دانیم چه اتفاقی قرار است بیفتد، راوی ورق جدیدی برایمان رو می‌کند و ما را با فریبی خوشایند تنها می‌گذارد.

بهترین کتاب‌های جین آستن :

کتاب‌های جین آستن بیش از دویست سال است که خوانندگان خود را در سرتاسر جهان دارند و در این مدت نه‌تنها قدیمی نشده‌اند، روز به روز به محبوبیت آن‌ها افزوده می‌شود. هر ساله در سرتاسر دنیا افراد زیادی برای خرید نسخه‌های الکترونیک، چاپی و صوتی کتاب‌های او صف می‌کشند و حتی برای چندمین بار آثار او را، که از برترین آثار ادبیات انگلستان است، مطالعه می‌کنند. در فهرست زیر به تعدادی از بهترین کتاب‌های جین آستن اشاره کرده‌ایم:

  • کتاب غرور و تعصب:

یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های کلاسیک تاریخ است. این کتاب داستان زوجی روستایی به نام خانم و آقای «بنت» را روایت می‌کند که پنج فرزند دختر و در شرف ازدواج دارند و باید برای آن‌ها همسرانی پیدا کنند. طرح کلی این کتاب، روایت عشق یکی از دختران این خانواده و جوانی متمول به نام «آقای دارسی» است.

  • کتاب عقل و احساس:

نخستین رمانی بود که از جین آستن به چاپ رسید. این کتاب در سال 1811 منتشر شد و موضوع آن دو خواهر با علایقی متفاوت و به‌ظاهر متضاد با هم است که هر دو عشقی عمیق را تجربه می‌کنند. عشقی که آن‌ها را از عقل به احساساتشان می‌کشاند.

  • کتاب اِما:

باز هم به موضوع عشق و تأثیر آن بر زندگی آدمی پرداخته است. این کتاب درباره‌ی دوشیزه «اما وودهاوس» است که در کودکی مادرش را از دست داده و حالا مسئولیت اداره‌ی خانه و خانواده با اوست. او به همین دلیل تصمیم می‌گیرد هیچ‌گاه ازدواج نکند، اما سرنوشت خیال دیگری برای او در سر دارد.

  • کتاب منسفیلد پارک:

اشاره کرد که در سال 1814 به چاپ رسید. جین آستین در این کتاب نگاهی نو و متفاوت نسبت به آثار قبلی‌اش دارد و مسئله‌ی مقاومت در برابر امیال و خواسته‌ها را به عنوان موضوع محوری انتخاب کرده است.

جین آستن از نگاه دیگران :

بسیاری از منتقدان ادبی و نظریه‌پردازان همان جایگاهی را که ویلیام شکسپیر در حوزه‌ی درام دارد به جین آستن در نثر داده‌اند. افراد بسیاری هنر او را در نویسندگی تحسین کرده‌اند، از جمله ولادیمیر ناباکوف، نویسنده‌ی دورگه‌ی روسی-آمریکایی، که یکی از سخنرانی‌های خود را به توصیف کتاب منسفیلد پارک جین آستن اختصاص داده و آن را تحسین کرده‌ است.

  • ادوارد سعید، نظریه‌پرداز و منتقد ادبی، معتقد است آثار جین آستن از بُعد تاریخی ارزشمندند، چرا که با مطالعه‌ی آثار او می‌توانیم متوجه شرایط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آن دوره‌ی انگلستان بشویم.
  • ویرجینیا وولف، نویسنده‌ی مشهور انگلیسی، نیز از جمله افرادی‌ است که به نقد آثار جین آستن پرداخته‌ است. وولف در بخش‌هایی از کتاب‌هایش انتقاداتی را به نگاه و عقاید جین آستن مطرح کرده‌ است، اما همچنان قلمش را می‌ستاید.

اقتباس‌های سینمایی و فرهنگی از جین آستن :

شاید در میان نویسندگان، کمتر نویسنده‌ای را بتوان یافت که آثارش تا این حد الهام‌بخش آثار سینمایی بوده باشند. تعداد آثار اقتباس‌شده از کتاب‌های جین آستن زیاد است و نکته‌ی جالب اینکه اغلب این اقتباس‌ها به اندازه‌ی کتاب‌های او افتخارآفرین بوده‌اند.

در میان برترین اقتباس‌ها از آثار جین آستن، می‌توان به فیلم غرور و تعصب ساخته‌ی 1940 میلادی و محصول آمریکا اشاره کرد. این فیلم با استقبال بالای مخاطبان و منتقدان روبه‌رو شد و ستارگانی همچون لارنس الیویه در آن به ایفای نقش پرداخته‌اند.

تاکنون حداقل 5 اقتباس سینمایی از کتاب غرور و تعصب و 3 اقتباس سینمایی از کتاب عقل و احساس تولید شده‌اند. کتاب‌های اما و منسفیلد پارک آثار دیگری هستند که الهام‌بخش کارگردانان و نویسندگان دیگر بوده‌اند.

جین آستن در میان ایرانیان :

شمس‌الملوک مصاحب شاعر و نویسنده‌ی سرشناس ایرانی بود. او برای اولین بار دست به ترجمه‌ی کتاب‌های جین آستین به زبان فارسی زد و اولین ترجمه‌ی کتاب غرور و تعصب در اسفند ماه 1336 منتشر شد.

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس