معرفی مایکل سندل

معرفی مایکل سندل

پست معرفی مایکل سندل ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. مایکل سندل از فیلسوفان معاصر آمریکایی است که در دانشگاه هاروارد فلسفه‌ی سیاسی تدریس می‌کند. کتاب‌های او با موضوع عدالت، اخلاق، دموکراسی و بازار به ۲۷ زبان ترجمه شده‌اند و ده‌ها میلیون نفر از دوره‌های آنلاینی که مایکل سندل تحت عنوان «عدالت» در دانشگاه هاروارد برگزار می‌کرد بازدید کرده‌اند. از بین بهترین آثار مایکل سندل می‌توان به کتاب‌های «عدالت: چه باید کرد» و «استبداد شایستگی» اشاره کرد.

زندگینامه مایکل سندل

زندگینامه مایکل سندل

مایکل سندل (Michael Sandel) با نام کامل مایکل جوزف سندل، در روز پنجم مارس 1953 در خانواده‌ای یهودی و در شهر مینیاپولیسِ ایالت مینه‌سوتای آمریکا متولد شد اما در سیزده‌سالگی به‌همراه خانواده به لس‌آنجلس مهاجرت کرد. او تحصیلاتش را در دبیرستان پالیزادز گذراند و در سال 1975 با مدرک لیسانس از انجمن سرافرازان (فی بتا کاپا) دانشگاه برندایس فارغ‌التحصیل شد.

مایکل سندل پس از دریافت بورسیه‌ی رودِز، وارد کالج بالیول در دانشگاه آکسفورد شد و تحت راهنمایی چارلز تیلور، فیلسوف سرشناس، موفق شد مدرک دکترایش را در سال 1985 از این دانشگاه دریافت کند. مایکل سندل از سال 1981 به‌عنوان مدرس، خدمت در دانشکده‌ی علوم و هنر دانشگاه هاروارد را آغاز کرد.

اگرچه مایکل سندل، خودش را یک جمهوری‌خواه مدنی می‌داند اما براساس نقدها و نظریاتش، در دسته‌ی مدافعان تئوری جماعت‌گرایان قرار می‌گیرد. جریانی که در اواخر قرن بیستم و برخلاف مواضع فردگرایانه و لیبرالیسم ظهور کرد. این فیلسوف آمریکایی به‌سبب برگزاری دوره‌ی «عدالت» در دانشگاه هاروارد و همین‌طور نقدهایش بر نظریه‌ی عدالتِ جان رالز در باب لیبرالیسم و حدوحدود عدالت، شهرت زیادی پیدا کرده است.

مایکل سندل و دوره‌ی آموزشی «عدالت»

مایکل سندل، در دانشگاه هاروارد با برگزاری کلاس‌‌های آموزشی فلسفه‌ی سیاسی تحت عنوان «عدالت» یکی از پرمخاطب‌ترین دوره‌ها در تاریخ دانشگاه هاروارد را تشکیل داد. از پاییز سال 2005 که این دوره ضبط و به‌صورت آنلاین پخش شد، دانشجویان بیشتری توانستند از آن استفاده کنند، به‌طوری که کلاس پاییز 2007 با حضور 1,115 دانشجو، یکی از بزرگ‌ترین کلاس‌های هاروارد بود.

سخنرانی‌‌های مایکل سندل در کشورهای مختلف، از هند، چین و ژاپن گرفته تا برزیل و بریتانیا، برگزار شد و او را به شخصیتی جهانی تبدیل کرد. تا جایی که در سال 2010 در کشور چین، مایکل سندل به‌عنوان تأثیرگذارترین شخصیت خارجی شناخته شد.

محبوبیت این دوره‌ها به شیوه‌ی اجرای مایکل سندل و پیروی‌اش از روش سقراطی مربوط می‌شد. درواقع او به‌جای روخوانی نظریه‌های فلسفی و مجبور کردن دانشجو برای به‌خاطرسپاری آن‌ها، با سبکی جذاب و استفاده از موضوعاتی به‌روز، دانشجویان را وارد بحث می‌کرد.

شرکت WGBH و دانشگاه هاروارد با همکاری یکدیگر، دوره‌ی عدالت مایکل سندل را به‌صورت خلاصه‌شده در یک مجموعه‌ی تلویزیونی 12 قسمتی تحت عنوان «عدالت: کار درست کدام است؟» گردآوری کردند که 8 قسمت از این سریال از ژانویه‌ی 2011 از شبکه‌ی 4 بی‌بی‌سی پخش شد. همچنین نسخه‌ی مکتوب این دوره‌ها هم در کتابی با نام «عدالت: کار درست کدام است؟» به چاپ رسید.

در آوریل سال 2012، رادیو بی‌بی‌سی یک مجموعه‌ی سه‌قسمتی و بعدها پادکستی با عنوان «فیلسوف عمومی (The Public Philosopher)» ارائه کرد که شامل سخنرانی‌های ضبط‌شده‌ی مایکل سندل در مدرسه‌ی اقتصاد لندن بود.

مایکل سندل در عرصه‌ی نویسندگی

مایکل سندل در عرصه‌ی نویسندگی

مایکل سندل چندین مقاله و کتاب با موضوع فلسفه‌ی سیاسی و فلسفه‌ی اجتماعی منتشر کرده است. او در مجموعه مقالاتی که تحت عنوان «فلسفه‌ی عمومی» منتشر کرده بود، نقش اخلاق و عدالت را در زندگی سیاسی آمریکا بررسی کرد و تفسیری در مورد نقش ارزش‌های اخلاقی و جامعه‌ی مدنی در فرایند انتخابات آمریکا ارائه داد. موضوعی که به‌عنوان یکی از مباحث جاری در جامعه‌ی آمریکا همچنان پابرجاست.

مایکل سندل در سال 1998 اولین کتابش، «نارضایتی برخاسته از دموکراسی: آمریکا در جستجوی یک فلسفه‌ی عمومی (Democracy’s Discontent : America in Search of a Public Philosophy)» را به چاپ رساند و در همان سال کتاب دیگری را با نام «لیبرالیسم و محدودیت‌های عدالت (Liberalism and the Limits of Justice)» منتشر کرد.

در سال 2005، کتاب «اخلاق در سیاست (Public Philosophy: Essays on Morality in Politics)» را به چاپ رساند و در سال 2007، کتاب «انسان بی‌نقص: اخلاق در عصر مهندسی ژنتیک (The Case Against Perfection: Ethics in the Age of Genetic Engineering)» را منتشر کرد. کتابی که از نتایج حضورش در شورای «اخلاق و تکنولوژی» بود. مایکل سندل در کنار داگلاس ملتون، از دیگر استادان دانشگاه هاروارد در این شورا، پیامدهای اخلاقی انواع روش‌ها و امکانات بیوتکنولوژیکی از جمله سلول بنیادی، دست‌کاری ژنتیکی جنین برای ایجاد ویژگی‌های برتر و اصلاح نژاد را مورد بررسی قرار می‌داد.

«عدالت: یک خواننده (Justice: A Reader)» یکی دیگر از کتاب‌های مایکل سندل است که در سال 2007 وارد بازار نشر شد. کتاب «عدالت، چه باید کرد (Justice: What’s the Right Thing to Do)» که خلاصه‌ی سخنرانی‌های مایکل سندل در دوره‌های عدالت است، در سال 2010 به چاپ رسید. کتابی که به یکی از بهترین آثار مایکل سندل تبدیل شد.

در سال 2012 با انتشار کتاب «آنچه با پول نمی‌توان خرید: مرزهای اخلاقی بازار (What Money Can’t Buy: The Moral Limits of Markets)» استدلال می‌کند برخی موارد، مثل اعضای بدن و گونه‌های در حال انقراض، نباید با پول نقد معامله شوند. او بر این موضوع تأکید دارد که در چنین مواردی، اتخاذ رویکرد بازارمحور، باعث کم‌رنگ شدن ارزش‌های اخلاقی و حتی منجر به فساد اخلاقی می‌شود.

مایکل سندل در سال 2020 با تألیف کتاب «استبداد شایستگی: چه بر سر خیر عمومی آمده است (The Tyranny of Merit: What’s Become of the Common Good)» که می‌توان آن را دنباله‌ای بر کتاب عدالت: چه باید کرد دانست، بازنگری جامعی در باب نئولیبرالیسم غربی ارائه می‌دهد. از نظر او نهادهای نخبه‌گرایی مثل آیوی لیگ و وال‌استریت، تفکرات و تصورات ما را در مورد اینکه چه کسی شایسته‌ی قدرت است مخدوش کرده‌اند.

مایکل سندل معتقد است این رویه باعث توقف تحرک اجتماعی، افزایش نابرابری و دامن زدن به توهم رؤیای آمریکایی شده است. توهمی که وعده می‌دهد: «خواستن، توانستن است». به اعتقاد مایکل سندل این موضوع، مهم‌ترین دلیل ناامیدی و خشمی است که برخی از کشورهای غربی را به ورطه‌ی پوپولیسم کشانده است.

بهترین کتاب‌های مایکل سندل

بهترین کتاب‌های مایکل سندل

آثار مایکل سندل مفاهیم مهم و دیرپای فلسفه‌ی سیاسی را به حساسیت‌برانگیزترین پرسش‌های اخلاقی و مدنی عصر امروز ارتباط می‌دهد و باعث به چالش کشیده شدن بسیاری از اندیشه‌ها در ذهن خواننده می‌شود. در اینجا شما را با تعدادی از بهترین کتاب‌های مایکل سندل آشنا می‌کنیم:

کتاب عدالت: چه باید کرد (Justice: What’s the Right Thing to Do): مایکل سندل در این کتاب با برقراری ارتباط میان پرسش‌های بنیادین فلسفه‌ی سیاسی و مسائل جنجالی روز مثل سقط جنین، خدمات عمومی، حدود اخلاقی در بازار، اتانازی و… قصد دارد به مخاطبانش نشان دهد که چطور فلسفه می‌تواند به فهم سیاسی و درک ما از اخلاقیات کمک کند. این کتاب در ایران با عناوین دیگری چون «عدالت: کار درست کدام است؟»، «عدالت: کدام کردار ما نیک است؟» و «عدالت: کار درست برای انجام دادن چیست؟» نیز به فارسی ترجمه شده است.

کتاب استبداد شایستگی (The Tyranny of Merit): این کتاب نقدی است بر نظریات فیلسوفان مدافع لیبرالیسم، مانند لودویگ فون میزس. مایکل سندل با به نقد کشیدن مفهوم اصل شایستگی و بازار آزاد در آمریکا، اغلب مفاهیم مرتبط با لیبرالیسم و نئولیبرالیسم را رد می‌کند تا به این نکته برسد که حاکمان جهان با تأکید بر فردگرایی، خیر جمعی و همبستگی اجتماعی را از بین برده‌اند.

کتاب اخلاق در سیاست (Public Philosophy): مایکل سندل در این کتاب بعد از مطرح کردن مسائل اخلاقی و سیاسی چالش‌برانگیز عصر مدرن مثل تسهیل امکان خودکشی، معنای مدارا، حقوق همجنس‌گرایان، شکاف میان دارا و ندار و…، بر این موضوع تأکید می‌کند که برخلاف نظر لیبرال‌ها که مخالف رویکردهای اخلاقی و جامعه‌گرایانه در سیاست‌گذاری‌های عمومی‌اند، جامعه به سیاستی نیاز دارد که بر اجتماع و فضیلت مدنی تمرکز داشته باشد.

جوایز و افتخارات مایکل سندل
مایکل سندل علاوه‌بر دریافت بورسیه‌ی رودز موفق شد بورسیه‌های مختلفی را از شرکت کارنگی، بنیاد ملی علوم انسانی، بنیاد فورد و شورای انجمن‌های دانش‌آموخته‌ی آمریکا دریافت کند. او در سال 1985 جایزه‌ی تدرس هاروارد – رادکلیف را از آن خود کرد. مایکل سندل از سال 2008 به عضویت دائمی آکادمی علوم و هنر آمریکا درآمد. او همچنین، موفق به دریافت مدرک افتخاری از دانشگاه اوترخت هلند و دانشگاه برندایس شده است.

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس