معرفی مریلین رابینسون
پست معرفی مریلین رابینسون ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. مریلین رابینسون، نویسنده و مقالهنویس آمریکایی است که تابهحال جوایز و افتخارات زیادی از جمله جایزهی پولیتزر را از آن خود کرده است. او را به دلیل آثاری مانند کتاب «خانهای در دوردست»، «لیلا» و «گیلیاد» میشناسند. او در کتابهایش از ایمان، رابطهی علم و دین و نیز سیاست و تاریخ آمریکا مینویسد.
زندگینامه مریلین رابینسون
مریلین رابینسون (Marilynne Robinson) با نام کامل مریلین سامرز رابینسون، 26 نوامبر 1943 در آیداهو، آمریکا به دنیا آمد. مادرش آیلین هریس و پدرش، جان سامرز نام داشت. پدرش در یک کارخانهی چوب کار میکرد. مریلین یک برادر به نام دیوید سامرز هم دارد که متخصص تاریخ هنر است.
مریلین رابینسون در سال 1966 از کالج پمبروک، که کالج سابق زنان دانشگاه براون بود، با مدرک کارشناسی هنر فارغالتحصیل شد و در سال 1977 تحصیلاتش را با دریافت مدرک دکترای فلسفه از دانشگاه واشنگتن به پایان رساند. در طول دورانی که در دانشگاه براون درس میخواند، در کلاس جان هاکس، رماننویس پستمدرن نیز شرکت میکرد.
مریلین رابینسون در سالهای 1991 تا 2016، عضو هیئت علمی دانشگاه آیوا بود و در مقام استاد درس زبان انگلیسی و نوشتن خلاق فعالیت میکرد. او همچنین دائماً به عنوان استاد مدعو به دانشگاههای دیگری مانند دانشگاه امهرست دعوت میشد تا در برنامههای مختلف برای شاعران و نویسندگان سخنرانی کند. علاوه بر اینها، رابینسون به عنوان یکی از اعضای کالج منسفیلد دانشگاه آکسفورد انتخاب شده است.
از مریلین رابینسون، علاوه بر آثار داستانی، مقالات مختلفی نیز منتشر شده که برخی از آنها به فارسی ترجمه شدهاند.
زندگی خانوادگی، ازدواج و فرزندان
مریلین رابینسون در سال 1967 با فلرد میلر رابینسون آشنا شد و پس از مدتی با او ازدواج کرد. آنها صاحب دو فرزند پسر شدند. البته این پیوند ازدواج در سال 1989 پایان یافت و مریلین و همسرش از یکدیگر جدا شدند.
مریلین رابینسون در آیووا زندگی میکند، اما تابستانها را به نیویورک میرود تا در کنار اعضای خانوادهاش باشد.
بهترین کتابهای مریلین رابینسون
کتاب خانهای در دوردست (Housekeeping) که با نام «خانهداری» نیز ترجمه شده است، در سال 1980 منتشر شد. داستان این کتاب که ازجمله آثار برگزیدهی نشریهی گاردین است، دربارهی زندگی دو خواهر به نامهای روث و لوسی است که مادرشان را از دست دادهاند و دیگر اعضای خانوادهشان نیز توانایی مراقبت از آنها را ندارند.
کتاب گیلیاد (Gilead) در سال 2004 به چاپ رسید. داستان دربارهی مردان سه نسل از خانوادهی جان ایمز است؛ جان ایمز، پدر و پدربزرگش که هر سه، به عنوان کشیش خدمت کردهاند. حالا ایمز در تلاش است تا آنچه را که در زندگی تجربه کرده است، برای پسرش به یادگار بگذارد.
کتاب خانه (Home) در سال 2008 انتشار یافت. در این رمان خانوادگی، گلوری بوتون برای مراقبت از پدر بیمارش، به شهر محل کودکیاش برگشته، اما برادرش، جک، که همیشه ولخرجی میکرد و به الکل نیز معتاد بود نیز همزمان با او به خانهی پدری بازگشته و در تلاش است تا کدورتهای قدیمی را از بین ببرد.
کتاب لیلا (Lila) در سال 2014 چاپ شد. این کتاب شرحی بر ماجرای آشنایی و ازدواج لیلا و جان ایمز و زندگی گذشتهی لیلا و تمام عشقها و روابطی است که تجربه کرده است.
سبک نگارش و دیدگاههای مریلین رابینسون
مریلین رابینسون یکی از نویسندگان موفق و پرافتخار ادبیات آمریکا است. جوایز بسیاری که برای آثارش به دست آورده و نقدهای مثبتی که نشریات مختلف بر کتابهای او نوشتهاند، همگی گواهی بر همین موضوع هستند.
مرجان محمدی که مترجم آثار رابینسون در ایران است، اعتقاد دارد که او در زمان نوشتن تنها به کیفیت کارش میاندیشد و هرکدام از داستانهایش را به درسنامهای تبدیل میکند که در هر خطش، یک پیام اخلاقی و انسانی برای مخاطب دارد. مریلین رابینسون همیشه زمانی تصمیم به نوشتن میگیرد که دغدغهای ذهنش را به خو درگیر کرده باشد؛ خواه این دغدغه دربارهی مسائل خانوادگی باشد، خواه محیطزیست یا سیاست. از همین رو است که باید او را نویسندهای خاص بدانیم.
جوایز و افتخارات مریلین رابینسون
مریلین رابینسون در طول سالها فعالیت حرفهای، افتخارات بسیاری را از آن خود کرده است. در ادامه مروری بر بخشی از این افتخارات و جوایز میکنیم.
کتاب خانهای در دوردست در سال 1982 برای دریافت جایزهی پولیتزر نامزد شد و جایزهی قلم همینگوی را نیز از آن خود کرد.
کتاب گیلیاد در سال 2004 جایزهی حلقهی ملی منتقدان در بخش داستان و در سال 2005 جایزهی پولیتزر را برنده شد.
کتاب گیلیاد در سال 2005 جایزهی کتاب سفیر (The Ambassador Book Award) را به دست آورد. این جایزه از طرف اتحادیهی انگلیسیزبانان به نویسندگان و آثار ادبی داستانی و غیرداستانیای اهدا میشود که در نوشتههایشان به ارائهی تصویر دقیقتری از زندگی آمریکایی کمک کنند.
کتاب خانه در سال 2008 برای دریافت جایزهی کتاب ملی نامزد شد و همچنین جایزهی کتاب لسآنجلس تایمز و جایزهی زنان برای داستان (The Women’s Prize for Fiction) را با خود به خانه برد.
کتاب لیلا در سال 2014 برای دریافت جایزههای کتاب ملی و جایزهی من بوکر نامزد شد و در نهایت موفق شد تا جایزهی انجمن ملی منتقدان را از آن خود کند.
مریلین رابینسون دو بار برای دریافت جایزهی من بوکر بینالمللی در سال 2011 و 2013 نامزد شد.
مریلین رابینسون در سال 2012 دکترای افتخاری ادبیات را از دانشگاه براون دریافت کرد.
مریلین رابینسون در سال 2016 جایزهی ادبی صلح دیتون را از آن خود کرد. این جایزه به آثار و نوشتههایی تعلق میگیرد که مروج صلح و دوستی باشند.
مریلین رابینسون از نگاه دیگران
شارون راب، مؤسس و بنیانگذار مؤسسهی دیتون که جایزهی ادبی صلح دیتون را به نویسندگان مروج صلح اعطا میکند، آثار رابینسون را دارای نثری پویا و درخشان میداند. او باور دارد که مریلین رابینسون قادر است بهخوبی علتهای مختلف نزاع در یک خانواده، جامعه و جهان را بیان کند و نشان دهد تنها راهی که برای نجات جهان در پیش داریم، کاشتن نهال محبت، دوستی و صلح است.
اقتباس سینمایی از آثار مریلین رابینسون
بیل فورسیت (Bill Forsyth) در سال 1987 فیلم خانهداری را با اقتباس از کتاب خانهای در دوردست ساخت. این فیلم در جشنوارهی فیلم توکیو جایزهی بهترین فیلمنامه و جایزهی مخصوص هیئت داوران را برنده شد.