معرفی یوریک بکر

معرفی یوریک بکر

پست معرفی یوریک بکر ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. یوریک بکر فیلم‌نامه‌نویس و نویسنده‌ی مطرح لهستانی – آلمانی بود. او یکی از معدود نویسندگان یهودی مقیم آلمان بود که توانست از فاجعه‌ی هولوکاست جان سالم به در برد. از میان معروف‌ترین کتاب‌های یوریک بکر می‌توان به دو رمان «یعقوب کذاب» و «روزهای بی‌خوابی» اشاره کرد.

زندگینامه یوریک بکر

زندگینامه یوریک بکر

یوریک بکر (Jurek Becker) در شهر لودز لهستان، در خانواده‌ای یهودی دیده به جهان گشود. تاریخ دقیق تولد او در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، زیرا پدر وی برای جلوگیری از دیپورت خانواده، روز تولد او را در شناسنامه تغییر داده بود. اما به احتمال زیاد، روز 30 سپتامبر 1937، تاریخ واقعی تولد یوریک بکر باشد.

به دلیل آغاز جنگ جهانی دوم و جنایت‌های آلمان نازی علیه یهودی‌تباران، بکر دوران کودکی بسیار سختی را سپری کرد؛ او زمانی که تنها کودکی پنج، شش ساله بود به اردوگاه کار اجباری راونسبروک و کمی بعد به اردوگاه کار اجباری زاکسن‌هاوزن فرستاده شد. مادر او در هولوکاست به قتل رسید اما خوشبختانه پدرش جان سالم به در برد و پس از اتمام جنگ، همراه با فرزندش در شرق برلین سکنا گزید.

آغاز نویسندگی یوریک بکر

یوریک بکر پس از اتمام خدمت خود در ارتش آلمان شرقی، در اواسط دهه‌ی 50 میلادی، به عنوان دانشجوی فلسفه وارد دانشگاه شد. اما تحصیلات عالی او به دلیل انتقادهای رادیکالش از سیستم که با اخراج او از دانشگاه همراه شد، خیلی زود به پایان رسید. در همین دوران، یوریک بکر با مانفرد کروگ، بازیگر معروف آلمانی، آشنا شد؛ دوستی با کروگ، علاقه‌ی او به سینما را دوچندان کرد.

در اوایل دهه‌ی 60 میلادی، بکر فیلمنامه‌نویسی را آغاز نمود. در سال 1965، برای نخستین بار یکی از فیلم‌نامه‌های او به فیلمی سینمایی تبدیل شد. چند ماه بعد، قرار بود که بر اساس یکی دیگر از فیلم‌نامه‌های او، با عنوان «یعقوب کذاب»، اثری سینمایی تولید شود، اما با توقف مراحل ساخت فیلم، بکر تصمیم گرفت که یعقوب کذاب را به رمان تبدیل کند.

یوریک بکر، کتاب «یعقوب کذاب» را که امروزه اثری کلاسیک در ادبیات آلمان به شمار می‌رود، در سال 1969 منتشر کرد و نام خود را به عنوان نویسنده‌ای مستعد بر سر زبان‌ها انداخت.

او در سال 1977، با حفظ تابعیت خود، از آلمان شرقی به آلمان غربی مهاجرت کرد. وی در این برهه، آثار متعددی، اعم از داستان‌ کوتاه و بلند، فیلم‌نامه و رمان، به نگارش درآورد. او یکی از معدود یهودیان آلمانی بود که توانست دوران طاقت‌فرسای جنگ‌ جهانی دوم و سال‌های پس از آن را تاب آورد و در عرصه‌ی نویسندگی به موفقیت برسد.

یوریک بکر زمانی که تنها 59 سال داشت، پس از چند سال مبارزه‌ی سخت با مرض لاعلاج خود، سرانجام بر اثر ابتلا به بیماری سرطان روده‌ی بزرگ، در تاریخ 14 مارس 1997، چشم از جهان فرو بست. بکر در ایالت شلسویگ – هولشتاین، واقع در کشور آلمان، به خاک سپرده شد.

بهترین کتاب‌های یوریک بکر

بهترین کتاب‌های یوریک بکر

یوریک بکر نویسنده‌ی چندان پرکاری نبود. او در طول سه دهه فعالیت هنری خود، موفق به نگارش ده فیلم‌نامه و نُه کتاب شد که تنها تعداد شمار معدودی از آن‌ها به زبان‌های دیگر ترجمه شده‌اند. آنچه در ادامه آمده، مروری‌‌ست بر برخی از بهترین کتاب‌های یوریک بکر:

کتاب یعقوب کذاب (Jacob the Liar): یوریک بکر در کتاب یعقوب کذاب که رمانی در ژانر تاریخی است، داستان تلخ زندگی برخی از یهودیان آلمانی و لهستانی را در سال‌های جنگ‌ جهانی دوم روایت می‌کند. یعقوب کذاب، یکی از معدود رمان‌هایی است که در قالب کمدی و طنز، به ترسیم وقایع رخ‌داده در طول فاجعه‌ی هولوکاست می‌پردازد. (کتاب الکترونیکی یعقوب کذاب در سایت و اپلیکیشن کتابراه موجود است.)

کتاب روزهای بی‌خوابی (Sleepless Days): رمان روزهای بی‌خوابی، روایت تحولات روحی و فکری یک معلم مدرسه در آلمان شرقی است؛ او پس از جان سالم به در بردن از یک سکته‌ی قلبی شدید، به جهان و زندگی از منظر جدیدی می‌نگرد…

کتاب مشت‌زن (The Boxer): قهرمان اصلی کتاب مشت‌زن که نخستین بار در سال 1976 به انتشار رسید، مردی به نام آرون بلانک است. بلانک که پس از جنگ‌ جهانی دوم از اردوگاه کار اجباری نازی‌ها آزاد شده است، حالا ناامیدانه به دنبال پیدا کردن تنها عضو باقی‌مانده‌ی خانواده‌اش، یعنی فرزند دو ساله‌ی خویش است…

جوایز و افتخارت یوریک بکر

جوایز و افتخارت یوریک بکر
جایزه‌ی هاینریش مان (Heinrich-Mann Prize): یورک بکر در سال 1971، برای کتاب یعقوب کذاب موفق به کسب جایزه‌ی ادبی هاینریش مان شد.
جایزه‌ی چارلز ویلون (Charles Veillon Prize): در سال 1971، کتاب یعقوب کذاب جایزه‌ی ادبی چارلز ویلون را برای یورک بکر به ارمغان آورد.

اقتباس‌های فرهنگی و سینمایی از آثار یوریک بکر
فیلم سینمایی یعقوب کذاب (1975): فرانک بایر، فیلم‌ساز مطرح آلمانی، در سال 1975 با اقتباس از رمان یعقوب کذاب، اثر یورک بکر، فیلمی با همین عنوان را کارگردانی کرد.

فیلم سینمایی یعقوب کذاب (1999): یعقوب کذاب، نام فیلمی با بازی رابین ویلیامز و کارگردانی پیتر کاسوویتز است که نخستین بار در سال 1999 اکران شد. فیلم‌نامه‌ی این اثر با اقتباس مستقیم از رمان مشهور یورک بکر، یعقوب کذاب، به نگارش رسیده است.

کتاب یورک بکر: زندگی در پنج جهان (A Life in Five Worlds): یورک بکر: زندگی در پنج جهان، عنوان کتابی به قلم سندر گیلدمن است. گیلدمن که از دوستان خوب بکر بود، در این کتابِ زندگینامه‌ای به بررسی مهم‌ترین وقایع زندگی یورک بکر می‌پردازد.

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس