معرفی یوستین گردر

معرفی یوستین گردر

پست معرفی یوستین گردر ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. یوستین گردر نویسنده، فیلسوف و استاد دانشگاه اهل نروژ است که با نوشتن کتاب‌هایی در زمینه‌ی تاریخ فلسفه معروف شده است. کتاب «دنیای سوفی» مشهورترین اثر یوستین گردر است که تاریخ فلسفه‌ی جهان را در قالب یک داستان روایت می‌کند.

زندگینامه یوستین گردر

زندگینامه یوستین گردر

یوستین گردر (Jostein Gaarder) 8 اوت 1952 در اسلو نروژ متولد شد. پدرش مدیر مدرسه و مادرش معلم و نویسنده‌ی کتاب‌های کودکان بود. او در سال 1976 از دانشگاه اسلو در رشته‌های الهیات و ادبیات (زبان‌های اسکاندیناوی) فارغ‌التحصیل شد.

در سال 2005 نیز موفق به دریافت مدرک افتخاری از کالج ترینیتی، دوبلین شد. یوستین گردر سال‌ها به عنوان معلم در دبیرستان تدریس می‌کرد و تاریخ عقاید و فلسفه درس می‌داد. او در سال 1974 با سیری دانویگ که معلم و کارشناس تئاتر است، ازدواج کرد.

زندگینامه و دانلود بهترین کتاب‌های یوستین گردر

یوستین گردر به عنوان معلم، همواره به دنبال متنی بود تا تاریخ فلسفه را به صورتی روان و ساده برای دانشجویان و دانش‌آموزانش توضیح دهد. اما چنین چیزی پیدا نمی‌کرد. این شد که یوستین گردر نوشتن کتاب مشهورش، «دنیای سوفی»، را آغاز کرد. این کتاب را حالا در دانشگاه‌ها به عنوان منبع معتبر علمی می‌شناسند و تابه‌حال به بیش از 60 زبان ترجمه شده و بیش از 40 میلیون نسخه از آن فروش رفته است.

یوستین گردر و همسرش در سال 1997 جایزه‌ی سوفی را بنیان نهادند. این جایزه‌ی بین‌المللی نامش را وام‌دار شخصیت داستان دنیای سوفی است و به حامیان طبیعت و توسعه‌ی آن اهدا می‌شود. این جایزه تا سال 2013 به حامیان محیط‌زیست اهدا شد و بعد از آن، به دلیل کمبود بودجه، نتوانست به کار خود ادامه دهد.

بهترین کتاب‌های یوستین گردر

بهترین کتاب‌های یوستین گردر

یوستین گردر آثار بسیاری از خود به جا گذاشته است. فلسفه، محیط‌ زیست و اخلاقیات از موضوعات موردعلاقه‌ی او برای خلق آثارش است. توانمندی یوستین گوردر در پرداخت شخصیت‌ها و جزئیات داستانی نیز سبب شده تا کتاب‌هایش مخاطبان بسیاری در سراسر دنیا داشته باشد.

کتاب دنیای سوفی (Sophie’s World) در سال 1991 منتشر شد. این کتاب در واقع تاریخ فلسفه را از آغاز در قالب یک داستان جذاب روایت می‌کند. داستانی که مخاطبش را به یونان باستان می‌برد و با فیلسوفان مختلف، مکاتب فکری آن‌ها و… آشنا می‌کند تا به دنیای مدرن می‌رسد.

کتاب راز فال ورق (The Solitaire Mystery) در سال 1990 به چاپ رسید. این کتاب یوستین گردر ماجرای پسری به نام هانس توماس است که به همراه پدرش سفری را برای یافتن مادرش آغاز می‌کند. روزی در یک نانوایی، کلوچه‌ای از نانوا می‌گیرد که داخلش کتابی کوچک است. ماجرا از چه قرار است؟

کتاب دختر مدیر سیرک (The Ringmaster’s Daughter) که با نام «مرد داستان‌فروش» هم شناخته می‌شود، در سال 2001 انتشار یافت. این کتاب شرح زندگی مردی به نام پیتر از کودکی تا بزرگسالی‌اش است. او در ذهنش هزاران داستان دارد و روایتش را به شیوه‌ی داستان در داستان جلو می‌برد.

کتاب دختر پرتقالی (The Orange Girl) این کتاب یوستین گردر در سال 2003 چاپ شد. این کتاب ماجرای پسرکی پانزده‌ساله است که روزی، دست‌نوشته‌ای از پدرش دریافت می‌کند. او پدرش را زمانی که چهارساله بود، از دست داده است و حالا این دست‌نوشته راهی برای ارتباط دوباره با پدرش است.

کتاب مرد غیرقابل اعتماد (An Unreliable Man‬) در سال 2018 منتشر شد. این کتاب داستان زندگی جیکوب است؛ مردی تنها که مادرش را از دست داده، پدرش خانه‌به‌دوش بوده و از همسرش هم جدا شده است. او به دنبال همدم می‌گردد و در تلاش است تا از تنهایی دربیاید و دوستی پیدا کند.

جوایز و افتخارات یوستین گردر
از میان جوایز و افتخاراتی که یوستین گوردر تابه‌حال از آن خود کرده است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

جایزه‌ی منتقدان ادبیات نروژ در سال 1990 برای کتاب راز فال ورق
جایزه‌ی کتاب‌فروشان نروژ در سال 1993 برای کتاب «آریل»
جایزه‌ی کتاب‌های نوجوان آلمان در سال 1994 برای کتاب دنیای سوفی
جایزه‌ی پیر گینت (The Peer Gynt Prize) در سال 1996. این جایزه یکی از جوایز خصوصی نروژ است که به افراد یا مؤسساتی اهدا می‌شود که تأثیری مثبت در سطح ملی یا بین‌المللی از خود به جا گذاشته‌اند.
جایزه‌ی ادبیات نوجوانان آلمان (Buxtehude Bull) در سال 1996 برای کتاب آریل
دریافت نشان سلطنتی سنت اولاو (The Royal Norwegian Order of Saint Olav) در سال 2005.

اقتباس‌های سینمایی از آثار یوستین گردر
اریک گوستاوسون، کارگردان اهل نروژ، در سال 1999 فیلمی از روی کتاب دنیای سوفی اثر یوستین گردر ساخت.
جسپر نیلسن (Jesper Nielsen) در سال 2008 از روی کتاب آریل فیلمی ساخت. این فیلم موفق شد تا جایزه‌ی آماندا (The Amanda Award) را از آن خود کند؛ این جایزه هر سال در جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم نروژ و برای پیشرفت و بهبود فیلم‌های نروژی به هنرمندان اهدا می‌شود.
جملات برگزیده یوستین گردر

فرق سقراط و همه‌ی کسان دیگر آن بود که دیگران به مطالب اندکی که می‌دانستند راضی بودند، هرچند چیزی بیش از سقراط نمی‌دانستند. و کسانی که از آنچه می‌دانند رضایت دارند هرگز نمی‌توانند فیلسوف باشند. (کتاب راز فال ورق)

می‌شود روی کاغذ سفید چیزی رسم کرد اما نمی‌شود احساس آن چیزی را که نقاشی شده، درک کرد. چیزی که من می‌کشم، زنده نیست و نکته‌ی شگفت‌انگیز درست همین‌جاست: که من، زنده و جان‌دارم! (کتاب آریل)

اما، فراتر از این ضرورت‌های اولیه، آیا باز هم چیزی هست که تمامی مردم به آن نیاز داشته باشند؟ فلاسفه گمان دارند که آری. می‌گویند که انسان فقط با شکم زندگی نمی‌کند. البته تمام مردم به‌ غذا نیاز دارند و نیز به ‌عشق و محبت. اما چیز دیگری هم هست که به ‌آن نیازمندیم: اینکه ما که هستیم و چرا زندگی می‌کنیم. میل به‌ دانستن اینکه چرا ما زندگی می‌کنیم، سرگرمی‌ای «عرضی» و تصادفی چون کلکسیون کردن تمبر پست نیست.

آن کس که ذهن خود را به‌ این قبیل مسائل مشغول می‌دارد، در این مسیر با تمامی نسل‌های دیگری که پیش از او در جهان زیسته‌اند همراه است. منشأ عالم، کره زمین و زندگی، مسئله‌ای مهم‌تر و حساس‌تر از آن است که مثلاً بدانیم کدام کس بیشترین مدال‌ها را در آخرین بازی‌های المپیک نصیب خود کرده است. (کتاب دنیای سوفی)
احساس زنده بودن، بدون فکر کردن به ‏‌این‏که روزى مرگ در خواهد رسید غیرممکن است! (کتاب دنیای سوفی)
بگو چه می‌کنی تا بگویم که هستی. (کتاب دنیای سوفی)

فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی یوستین گوردر

فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی یوستین گوردر

یوستین گردر در سال 1997 به کمک همسرش، جایزه‌ی سوفی را تاسیس کرد. جایزه‌ای بین المللی که به بنیادها و افراد برای حمایت از محیط زیست و توسعه پایدار اعطا می‌شود. آنها از طریق جایزه سوفی، بیش از 1.5 میلیون دلار به اهداف مناسب زیست‌محیطی کمک کردند. جایزه نهایی سوفی در اکتبر 2013 به «بیل مک کیبن» اهدا شد. یوستین گردر پس از موفقیت کتاب دنیای سوفی خود را وقف نوشتن کرد و به یک نویسنده تمام وقت تبدیل شد. او هر یک تا دو سال به چاپ کتاب‌های جدید می‌پردازد.

محل اقامت فعلی او در اسلو است و در آن‌جا با همسر و دو پسرش زندگی می‌کند. یوستین گردر یک فعال سیاسی است و محور نگرانی او اوضاع آوارگان فلسطینی است. او اشغال فلسطین توسط اسرائیل را به شدت مورد انتقاد قرار داده است.

در آگوست 2006 ، گردر مقاله‌ای جنجالی با عنوان «مردم برگزیده خدا» را نوشت که در بزرگ‌ترین روزنامه روزانه نروژ، «Aftenposten»، منتشر شد. او این مقاله را در پاسخ به درگیری اسرائیل و لبنان در سال 2006 نوشت. این مقاله فراتر از ادعاهای متضاد سرزمینی بود. یوستین گردر یهودیت را به عنوان آیینی ملی و جنگی باستانی وصف کرد و آن را با این ایده‌ی مسیحیان که بیان می‌کند «پادشاهی خدا رحمت و بخشش است» در تقابل قرار داد.

سبک نگارش یوستین گردر
یوستین گردر معمولاً از دید کودکان می‌نویسد و حس تعجب آن‌ها را درباره‌ی جهان می‌کاود. او در بیشتر آثار خود از «متافیکشن» استفاده کرده است و داستان‌ها را از درون داستان‌ها ساخته است. او سعی می‌کند تا همه را واردار با سوال پرسیدن کند. یوستین گردر در مصاحبه‌ای اظهار داشت:

من مدت‌ها قبل از این‌که با واژه فلسفه آشنا باشم به فلسفه علاقه‌مند بودم. به‌طور کلی فکر می‌کنم کودکان واقعاً سؤالات فلسفی می‌پرسند مانند «پایان جهان کجاست؟» و «همه چیز از کجا ناشی می‌شود؟» و مواردی از این دست. و به نوعی نوجوانان برای بار دوم به دنیا می‌آیند. آن‌ها روشی جدید کشف می‌کنند و دوباره در پایان سؤالاتی عمیق می‌پرسند.

هنگامی که من یک کودک کوچک بودم به یاد می‌آوردم که در مورد مسائل مختلفی متعجب بودم. من نامه‌های زیادی از جوانان داشته‌ام که همان داستان را برای من تعریف می‌کنند که قبل از خواندن کتاب‌هایم اغلب احساس می‌کردند زندگی خیلی عجیب است. و سپس آن‌ها گفتند: وقتی کتاب شما را خواندم، فهمیدم کاری که می کردم پرسیدن سؤالات فلسفی بود.
سبک ادبی یوستین گردر
نظراتی از یوستین گردر
یکی از قدیمی‌ترین سؤالاتی که بشر پرسیده است این است که چگونه باید زندگی کرد؟ این یکی از مهم‌ترین سؤالات فلسفی است حتی اگر پاسخی برای آن نداشته باشیم. پرسیدن سؤال بسیار مهم‌تر از پاسخ آن است. ما در مدرسه‌های نروژ مسئله‌ای به نام اخلاق را آموزش می‌دهیم و آن را بررسی می‌کنیم اما اصول اخلاقی به این سؤال تبدیل شده است که چگونه بدون آسیب رساندن به همسایه خود زندگی کنید؟ درست است که این سؤال بسیار مهم است اما اصول اخلاقی در آن خلاصه نمی‌شود.

در فسلفه اخلاق نیز این سؤال که زندگی شاد چیست؟ باید در مدارس مطرح شود و همیشه فیلسوفان دقیقاً از ارسطو این سؤال را مطرح کرده‌اند. ارسطو گفت که زندگی سعادتمندانه زمانی است که شما از تمام توانایی‌های پایدار خود به طور کامل استفاده کنید.بیوگرافی یوستین گردر

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس