معرفی هریت بیچر استو
پست معرفی هریت بیچر استو ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. هریت بیچر استو نویسندهی زن آمریکایی و یکی از فعالان در زمینهی حقوق سیاهپوستان و مخالفت با بردهداری است. مشهورترین اثر او کتاب «کلبهی عمو تام» است که آغازگر جنبشی برای لغو قانون بردهداری شد.
زندگینامه هریت بیچر استو
هریت بیچر استو (Harriet Beecher Stowe)، با نام کامل هریت الیزابت بیچر استو، 14 ژوئن 1811 در لیچفیلد در ایالت کنتاکی آمریکا به دنیا آمد. خانوادهی او مذهبی و پرجمعیت بودند. پدرش روحانی بود و مادرش نیز زنی با اعتقادات شدید مذهبی بود. هریت بیچر استو مادرش را زمانی که پنجساله بود، از دست داد.
اعضای خانوادهی هریت به انسانهایی سرشناس بدل شدند. خواهرش، کاترین بیچر، معلم و نویسنده بود و برادرهایش کشیشهایی بودند که مانند خودش در لغو قانون بردهداری تلاش میکردند. هریت بیچر استو در مدارس مذهبی محلی درس خواند و سپس به مؤسسهی زنانهی وسترن رفت، جایی که خواهرش کاترین آن را تأسیس کرده بود.
هریت بیچر استو در مدرسه زبانهای مختلف و ریاضیات یاد میگرفت. او از دوران جوانی شروع به نوشتن کرد و مقالاتی را که مینوشت در مجلات و نشریههایی مانند مجلهی ماهانهی وسترن و مجلهی می فلاور منتشر میکرد.
در سالهایی که نزد پدرش در سینسیناتی بود، با کشیشی به نام کالوین الیس استو آشنا شد و در 6 ژانویهی 1836 با او ازدواج کرد. آنها از این ازدواج صاحب هفت فرزند شدند. در سال 1850 بعد از اینکه قانون منع فرار بردگان توسط کنگره وضع شد، هریت بیچر استو و همسرش شروع به کمک کردن به بردگان فراری کردند.
زندگینامه و دانلود بهترین کتابهای هریت بیچر استو
در همان دوران و کمی بعد از این بود که دو اتفاق مهم در زندگی هریت بیچر استو رخ داد که او را برای نوشتن اثر مشهورش، «کلبهی عمو تام»، ترغیب کرد. او در خواب، یک بردهی در حال مرگ را دیده بود که در مراسم عشای ربانی شرکت کرده بود. از دست دادن پسر هجدهماههاش هم باعث شد تا او بیشتر دلش بخواهد کاری کند.
هریت بیچر استو برای نوشتن این داستان با سردبیر هفتهنامهی ضدبردهداری نشنال اِرا (The National Era) صحبت کرد. این اثر در سال 1851 به صورت پاورقی در همین نشریه چاپ شد و بعداً به شکل کتابی پرفروش و موفق درآمد.
سالهای پس از انتشار کتاب کلبهی عمو تام
وقتی کتاب کلبهی عمو تام چاپ شد، سروصدای زیادی به پا کرد. این کتاب نه تنها در آمریکا بلکه در انگلستان هم مشهور شده بود. در همان چاپ اول، سیصدهزار نسخه از آن فروش رفت. اما اهمیت این کتاب فقط به دلیل پرفروش بودن آن نیست. این کتاب را یکی از دلایل شروع جنگهای داخلی آمریکا میدانند. پس از اینکه این کتاب منتشر شد، بحثهای بسیاری دربارهی بردهداری و لغو این قانون به راه افتاد. چاپخانهها با امکانات اندکی که داشتند، مجبور بودند شبانهروز کار کنند تا نسخههای جدید کتاب آماده شود.
هریت بیچر استو پس از مشهور شدن کتابش، سفرهایی به کشورهای اروپایی داشت. او با نوشتن کتاب کلبهی عمو تام همزمان به شخصیتی بسیار محبوب و بسیار منفور تبدیل شده بود. بسیاری او را میستودند و بسیاری دیگر نیز با نامههای عجیب و غریبی که برایش ارسال میکردند، او را آزار میدادند. آبراهام لینکلن، رئیسجمهور وقت آمریکا، در دیداری که با او داشت، اینطور گفت: «پس شما همان خانم کوچکی هستی که باعث جنگ بزرگی شد!»
هریت بیچر استو پس از این کتاب، آثار دیگری هم منتشر کرد اما هیچکدام نتوانستند به اندازهی این کتاب موفق باشند.
هریت بیچر استو سختیهایی را هم در زندگیاش از سر گذراند. یکی از پسرانش غرق شد، یکی دیگر که در ارتش خدمت میکرد به دلیل دائمالخمر بودن، از خدمت اخراج شد، و یکی از دخترانش نیز به مواد مخدر اعتیاد پیدا کرد.
هریت بیچر استو همسرش را در سال 1886 از دست داد و خودش هم در اول ژوئیهی سال 1896 در ایالت کنتیکت از دنیا رفت.
زندگینامه و دانلود بهترین کتابهای هریت بیچر استو
بهترین کتابهای هریت بیچر استو
اگرچه برجستهترین و مشهورترین کتاب هریت بیچر استو کلبهی عمو تام است، او کتابهای دیگری نیز نوشته است؛ کتابهایی مانند: «خواستگاری کشیش»، «مروارید جزیرهی اور» و «مردم اولد تاون». بسیاری از منتقدان این آثار را به لحاظ ادبی، بهتر از کلبهی عمو تام میدانند، اما باید اهمیت و ارزش کلبهی عمو تام را در ارزشهای انساندوستانهی آن دانست.
کتاب کلبه عمو تام (Uncle Tom’s Cabin) در سال 1852 چاپ شد. این داستان دربارهی مردی میانسال به نام تام است که همسر و فرزند دارد و به عنوان بردهی خانوادهی شلبی کار میکند. اما آقای شلبی که گرفتار مشکلات مالی شده است، تصمیم گرفته تا او و یکی دیگر از بردههایش را بفروشد.
کتاب خواستگاری کشیش (The Minister’s Wooing) در سال 1859 انتشار یافت. این کتاب داستانی تاریخی است که از تاریخ نیوانگلند در قرن هجدهم میگوید و از بردهداری و الهیات نیز صحبت میکند.
کتاب مردم اولد تاون (Oldtown Folks) در سال 1869 منتشر شد. این کتاب از زبان مردی به نام هوراس هولیوک روایت میشود که دوران جوانی خود را در شهر خیالی اولد تاون در ماساچوست سپری کرده است. این کتاب را باید رمانی مذهبی دانست.
دیدگاههای هریت بیچر استو
زمانی که هریت بیچر استو شروع به نوشتن داستان مشهورش کرد، در نامهای به سردبیر نشریهی نشنال ارا، که از لغو بردهداری حمایت میکرد، اینطور نوشت: «فکر میکنم زمان آن رسیده تا زنان و بچههایی هم که میتوانند حرف بزنند، به خاطر انسانیت و آزادی سخن بگویند.» او همچنین امیدوار بود تا هر زنی که میتواند بنویسد، سکوت نکند.
جوایز و افتخارات هریت بیچر استو
در سال 1986، نام هریت بیچر استو به تالار مشاهیر ملی زنان وارد شد.
در سال 2007، خدمات پستی ایالات متحده مجموعه تمبرهای برجستهای را به افتخار او منتشر کرد.
در سنت لوئیس، میزوری، دانشگاهی به نام هریس ـ استو وجود دارد. این دانشگاه به نام و افتخار ویلیام توری هریس (William Torrey Harris)، فیلسوف آمریکایی، و هریت بیچر استو نامگذاری شده است.
هریت بیچر استو از نگاه دیگران
لئو تولستوی، نویسندهی مشهور روسیه، بعد از انتشار کتاب کلبهی عمو تام آن را تحسین کرد و گفت: «این رمان یکی از بزرگترین فراوردههای ذهن بشر است.»
هنری جیمز، نویسندهی آمریکایی ـ بریتانیایی، کتاب کلبهی عمو تام را یک پیروزی برای نویسندهاش دید. او اینطور بیان کرد که «کلبهی عمو تام ماهی جهندهی شگفتانگیزی است که در فضایی بالای آب جستوخیز میکند».
هرچند در میان تعریف و تمجیدها، نقدهایی نیز به این کتاب وارد شده بود. چارلز دیکنز در یکی از نشریات ادبی، نقدی بر این اثر نوشته و آن را نوشتهای معیوب خوانده و از ضعفهای هنری آن، گله و شکایت کرده بود.
اقتباسهای سینمایی و فرهنگی از آثار هریت بیچر استو
کارگردانان و فیلمسازان بسیاری دوست داشتند تا نسخهی مخصوص خودشان را از کلبهی عمو تام به سینما بیاورند. اولین فیلمی که از روی این کتاب ساخته شد در سال 1903 بود و پس از آن در طول سالها، نسخههای مختلف آن به بازار آمد.
گیزا فون رادونی، کارگردان و فیلمساز اهل مجارستان، در سال 1965 فیلم کلبهی عمو تام را با اقتباس از این اثر ساخت. در این فیلم، هنرمندانی مانند جان کیتز میلر، هربرت لام و میکیلا می نقشآفرینی کردند.
استن لاتان، کارگردان آمریکایی، در سال 1987 فیلمی از روی این کتاب ساخت. ایوری بروکس، فیلیسیا رشاد و ادوارد وودوارد در این فیلم بازی کردند.