معرفی ژرژ پطرسی
پست معرفی ژرژ پطرسی ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. ژرژ پطرسی صداپیشه، مدیر دوبلاژ، بازیگر و مترجم ایرانی است که با صداپیشگی شخصیت کارتونی رابینهود، صدایش در خاطرهی جمعی ایرانیان ماندگار شده است.
او علاوهبر دوبله، در حوزههای دیگری مثل ترجمه و گویندگی کتاب نیز فعالیت دارد. کتاب «سکوت دریا»، یکی از مهمترین ترجمهها و کتاب «بابا لنگ دراز»، از بهترین آثار ژرژ پطروسی در عرصهی گویندگی کتاب صوتی بهشمار میرود.
زندگینامه ژرژ پطرسی
ژرژ پطرسی (George Petrosi) نهم فروردینماه سال 1323 در شهر تهران، در خانوادهای آشویتبار زاده شد. او از زمانی که کمسنوسال بود به موسیقی علاقه داشت، اما بهسبب کمبود امکانات و مخالفتهای خانوادهاش، از تحصیل در این رشته منصرف گشته و به سمت هنرهای نمایشی جذب شد.
ژرژ پطروسی پس از ورود به دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران، به تحصیل در رشتهی تئاتر پرداخت و در سال 1350 در مقطع کارشناسی از این دانشگاه فارغالتحصیل شد.
پطرسی در سال 1346 به پیشنهاد یکی از دوستان دانشگاهیاش در آزمون صدای یکی از استودیوهای دوبله شرکت کرد و پس از قبولی در این آزمون، دوبلهی نقش کوتاهی را در یک فیلم انجام داد. چیزی نگذشت که مدیر دوبلاژهای سرشناسی همچون هوشنگ کاظمی، سعید شرافت و منصور متین، دوبلهی نقشهای اصلی فیلمهای متعددی را برعهدهاش گذاشتند.
صداپیشگی بهجای بازیگرانی مثل بنتون فریز در سریال «بهسوی جنوب»، دنزل واشنگتن در فیلم «توقفناپذیر»، رنه اشتینک در سریال «هشدار برای کبرا 11»، نیکلاس کیج در فیلم «شهر فرشتگان»، آلن دلون در «آرماگدون»، بن استیلر در «سرقت از برج» و شخصیت کارتونی «رابینهود» و همینطور شخصیت استنلی ایپکیس در انیمیشن «ماسک»، از بهترین آثار ژرژ پطرسی در حوزهی دوبله بهشمار میروند.
این دوبلور در سال 1366، با بازی در فیلم «تحفهها» و در دههی 1390 با ایفای نقش در سریالهای «ستارخان»، «ناسور» و «ایراندخت»، تجربهی بازیگری را هم به کارنامهی حرفهای خود اضافه کرد. ژرژ پطرسی در سال 1380 رهسپار آمریکا شد و نزدیک به یک دهه شیکاگو را برای سکونت و زندگی انتخاب کرد؛ اما در سال 1389 مجدداً به ایران بازگشت و حرفهی دوبله را از سر گرفت.
پطرسی علاوهبر فعالیتهای هنری در حوزهی ترجمهی کتاب هم دستی بر آتش دارد. ترجمهی رمان فرانسوی «سکوت دریا»، نوشتهی ژان بروله (ورکور) و کتاب «دربارهی گیتار کلاسیک (Le grand livre de la guitare, de la Renaissance au rock)» نوشتهی تام ایوانز از جمله آثار ژرژ پطروسی در این حوزهاند.
ژرژ پطرسی با استفاده از صدای دلنشین و توانمند خود، در کنار هنر دوبله، در زمینهی تولید کتابهای صوتی نیز فعالیت دارد. از میان بهترین کتابهای ژرژ پطرسی که با گویندگی او تهیه شدهاند، میتوان به کتاب «بابا لنگ دراز»، رمان مشهور جین وبستر و کتاب «از هر دری حکایتی»، اثر محمد عوفی اشاره کرد.
بهترین کتابهای ژرژ پطرسی
ژرژ پطرسی با صدای گرم خود به شخصیتهای فیلمها و کتابها جان میدهد و آنها را از نو خلق میکند. در اینجا تعدادی از بهترین کتابهایی را که ژرژ پطرسی، بهعنوان گوینده به روایتشان پرداخته، و همینطور یکی از بهترین ترجمههایش را به شما معرفی میکنیم:
کتاب بابا لنگ دراز (Daddy Long Legs): این رمان عاشقانهی مشهور که جین وبستر، نویسندهی آمریکایی، آن را به سبک نامهنگاری به رشتهی تحریر درآورده، داستان زندگی دختر یتیمی بهنام جودی ابوت را بازگو میکند که بهواسطهی حمایتهای مردی ناشناس، وارد زندگی تازهای میشود.
کتاب از هر دری حکایتی: این کتاب، گزیدهای از حکایات و قصههای کتاب کهن «جوامعالحکایت و لوامعالروایات»، نوشتهی محمد عوفی، ادیب خراسانی را دربردارد. گفتیست که صدای بیبدیل ژرژ پطرسی در کتاب صوتی از هر دری حکایتی، لذت شنیدن قصههای ناب این اثر تاریخی را دوچندان کرده است.
کتاب سکوت دریا (Le Silence de la mer): این اثر که یکی از مهمترین و بهترین کتابهای ژرژ پطرسی در حوزهی ترجمه به شمار میآید، از متن اصلی فرانسوی و با کمک ترجمهی انگلیسی آن، به فارسی برگردانده شده است. ژان بروله، نویسندهی قرن بیستمی ادبیات فرانسه، در این رمان مصائب زندگی مردم فرانسه در طی جنگ جهانی دوم را به تصویر میکشد.