معرفی فتانه حاج سید جوادی

معرفی فتانه حاج سید جوادی

پست معرفی فتانه حاج سید جوادی ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. فتانه حاج سید جوادی از نویسندگان کم‌کار معاصر است که با نوشتن رمان «بامداد خمار» به شهرت رسید. کتاب او در مدت‌زمانی اندک تجدید چاپ و به چند زبان ترجمه شد‌ و به یکی از رمان‌های مشهور ایرانی بدل گشت.

زندگینامه فتانه حاج سید جوادی

زندگینامه فتانه حاج سید جوادی

فتانه حاج سید جوادی (Fattaneh Haj Seyed Javadi) در سال 1324 در شهر کازرون استان فارس متولد شد. او در شمیران تهران بزرگ شد و پس از ازدواج با یکی از پزشکان ارتش به اصفهان مهاجرت کرد. فتانه حاج سید جوادی دو دختر دارد که در سال‌های 1346 و 1350 به دنیا آمده‌اند و هر دو دندان‌پزشک هستند.

فتانه حاج سید جوادی با نام هنری «پروین» فعالیت می‌کند. او دو کتاب به نام‌های «بامداد خمار» و «در خلوت خواب» منتشر کرده است. رمان بامداد خمار اولین کتاب فتانه حاج سید جوادی بود که بارها تجدید چاپ شد و نویسنده را به شهرت رساند. این کتاب در دسته‌بندی رمان‌های عامه‌پسند قرار می‌گیرد.

بهترین کتاب‌های فتانه حاج سید جوادی

بهترین کتاب‌های فتانه حاج سید جوادی

کتاب بامداد خمار (Drunkard Morning) در سال 1374 منتشر شد. این کتاب روایتی از عشق محبوبه، دختر خانواده‌ای ثروتمند و متشخص، به رحیم است، پسرکی که در دکان نجاری شاگردی می‌کند. عشقی بدفرجام که درنهایت برای محبوبه، سختی و زندگی تلخی به بار می‌آورد.

کتاب در خلوت خواب در سال 1377 به چاپ رسید. این کتاب مجموعه‌ی هشت داستان کوتاه است که هر کدام برش‌هایی از زندگی را با نگاهی روان‌شناسانه بررسی کرده‌اند. «رنگ تعلق»، «شیشه»، «در خلوت خواب»، «لالا»، «سمفونی حماقت»، «خرگوش»، «پوچ» و «عرض زندگی» نام داستان‌های کوتاه این کتاب است.

اقتباس‌های سینمایی و تلویزیونی از آثار فتانه حاج سید جوادی

حسن فتحی، کارگردان بنام ایرانی که کارهایی مانند سریال‌های جیران، شهرزاد، مدار صفر درجه و میوه‌ی ممنوعه را در کارنامه‌ی حرفه‌ای خود دارد، تصمیم دارد از روی کتاب بامداد خمار سریالی بسازد. البته آن‌طور که فتانه حاج سید جوادی می‌گوید، تابه‌حال پیشنهادهای بسیاری به دست او رسیده است که از روی کتابش فیلمی بسازند. اما ظاهراً حسن فتحی در میان تمام این پیشنهاددهندگان، از همه جدی‌تر بوده است.

فتانه حاج سید جوادی از نگاه دیگران

تکین حمزه‌لو، رمان‌نویس و از بنیان‌گذاران جایزه‌ی ادبی لیلی، یکی از نویسندگانی است که قلم فتانه حاج سید جوادی را دوست دارد و کتاب بامداد خمار را از کتاب‌های محبوبش می‌داند. تکین حمزه‌لو معتقد است شخصیت اصلی کتاب، یعنی محبوبه، یکی از معدود شخصیت‌هایی است که خلاف عرف جامعه عمل می‌کند.

در روزگاری که ماجرای داستان رخ می‌‌دهد، زن خوب تعریفی دارد: زنی که مطیع خانواده است. ولی محبوبه پای انتخابش می‌ایستد و البته بهای آن را هم می‌پردازد. اما به‌هرحال او با این کار خودش نشان می‌دهد که می‌توان با انتخاب‌های شخصی خود زندگی کرد.

گیتی صفرزاده، نویسنده و مروج کتاب، در نقدی که بر کتاب بامداد خمار نوشته است، زبان فتانه حاج سید جوادی را زبانی تمیز، شفاف و روان می‌داند. او معتقد است که فتانه حاج سید جوادی قصه‌گوی خوبی است. از توضیحات اضافی و تکراری جلوگیری کرده و در ماجراهای کتاب سکته‌ای ایجاد نکرده است. تمام این شاخص‌ها سبب شده تا با داستانی با زبان روشن، پاکیزه و بی‌تپق روبه‌رو شویم.

نجف دریابندری، مترجم زبردست ایرانی، از جمله کسانی بود که هنگام انتشار کتاب بامداد خمار مطلبی در تحسین و دفاع از این کتاب نوشت. البته هوشنگ گلشیری نیز این نوشته را بی‌پاسخ نگذاشت و در جواب دریابندری، نقد تندی نوشت و آن را در مجله‌ی آدینه منتشر کرد.

📚✨ مقالات پیشنهادی جزوه پرو
برچسب ها
دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کابین وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس