معرفی کورنلیا فونکه
پست معرفی کورنلیا فونکه ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. کورنلیا فونکه از نویسندگان سرشناس آلمانی است که آثار پرمخاطبی در حوزهی کودک و نوجوان به انتشار رسانده. او که با لقب جی. کی. رولینگ آلمان شناخته میشود، جوایز ادبی معتبر بسیاری، مانند جایزهی رزویتا را از آن خود کرده و تاکنون بیست میلیون جلد از آثارش، در سراسر جهان به فروش رسیده است. از میان بهترین آثار کورنلیا فونکه میتوان به کتابهای «سیاهقلب» و «ارباب دزدها» اشاره کرد.
زندگینامه کورنلیا فونکه
کورنلیا فونکه (Cornelia Funke) با نام کامل کورنلیا ماریا فونکه، در دهمین روز دسامبر سال 1958 در شهر کوچکی بهنام دورستن در آلمان، بهدنیا آمد. او تا سالها در زادگاهش و در کنار پدرش، کارل هاینز فونکه و مادرش، هلمی فونکه زیست.
کورنلیا فونکه تحصیلات ابتدایی و متوسطهی خود را در یکی از مدارس دورستن گذراند و با اینکه از کودکی آرزو داشت خلبان شود، در سال 1976 وارد دانشگاه هامبورگ شد و تحصیل در رشتهی علوم تربیتی را شروع کرد. او سه سال بعد در این رشته فارغالتحصیل شد، ولی در انتخاب مسیر شغلیاش مردد بود. پس از مدتی تصمیم گرفت در دورهی آموزشی تصویرسازی کتاب، در کالج طراحی ایالت هامبورگ شرکت کند.
کورنلیا فونکه در کنار تصویرسازی کتاب کودک و طراحی بازیهای رومیزی، در یک سازمان خیریه بهعنوان مددکار اجتماعی نیز فعالیت داشت. او در تمام مدت، خود را وقف کودکانی میکرد که از مواهب بسیاری در زندگیشان محروم بودند. درست از همانجا بود که ایدهی نوشتن برای کودکان به ذهن فونکه رسید.
کورنلیا ماریا فونکه در سال 1981 با ناشری به اسم رولف فرام ازدواج کرد. آنها صاحب یک دختر و یک پسر، با نامهای آنا و بن شدند و تا سال 2005 در هامبورگ آلمان زندگی کردند. پس از مدتی به لسآنجلس نقل مکان کردند و تصمیم داشتند ادامهی زندگی خود را در این شهر، در کنار یکدیگر بگذرانند؛ اما زندگی طبق برنامههای این خانواده پیش نرفت و در مارس 2006، همسر کورنلیا، بر اثر سرطان جان خود را از دست داد.
کورنلیا فونکه تاکنون شش رمان، چهار مجموعه داستان دنبالهدار و تعداد پرشماری کتاب مصور منتشر کرده است. این نویسندهی خلاق، همچنان به نویسندگی ادامه میدهد و برای هدفش که به گفتهی خود او، بیدار کردن اشتیاق مطالعه در کودکان و بزرگسالان است، تلاش میکند.
سیر نویسندگی کورنلیا فونکه
کورنلیا فونکه یک روز احساس کرد که دیگر از تصویرسازی برای کتابهای دیگران خسته شده و دلش میخواهد برای کتابهای هیجانانگیزتری طراحی کند. این شد که در یکی از شبهای بیستوهشتسالگیاش دست به قلم برد و اولین داستانش را نوشت. او دستنوشتههایش را برای چهار ناشر در آلمان فرستاد و با پاسخ مشتاقانهی آنها برای تمایل نسبت به انتشار نوشتههایش مواجه شد.
به این ترتیب، در سال 1997 اولین موفقیت کورنلیا فونکه رقم خورد و با انتشار کتاب «اژدهاسوار (Dragon Rider)»، نامش بهعنوان یک نویسندهی نوظهور بر سر زبانها افتاد. او این موفقیت را سه سال بعد، با انتشار کتاب «ارباب دزدها (The Thief Lord)» مجدداً تکرار کرد.
پس از انتشار، این دو اثر در بازار کتاب آلمان به آثاری پرفروش و برجسته تبدیل شدند و همین مسئله فونکه را تشویق کرد که کتابهایش را وارد بازار جهانی کند. به همین دلیل او از یکی از بستگان خود به نام الیور لاتش، درخواست کرد تا آثارش را به انگلیسی ترجمه کند. ترجمه و نشر این دو کتاب در کشورهای انگلیسیزبان، موفقیت تازهای برای کورنلیا فونکه آفرید و باعث شهرت بیشتر او، تحت عنوان جی. کی. رولینگ آلمان شد.
سال 2003، سال تولد یکی از مشهورترین کتابهای کورنلیا فونکه بود. او «سیاهقلب (Inkheart)» را که اولین کتاب از یک مجموعهی سهگانه بود، در همین سال منتشر کرد و خیلی زود با استقبال خوانندگان و مخاطبان نوجوانش روبهرو شد. مدتی بعد، کورنلیا فونکه با نوشتن «سیاهخون (Inkspell)» و «سیاهمرگ (Inkdeath)»، این اثر سهگانه را کامل کرد.
او در سال 2010 «بیپروا (Reckless)»، در سال 2013 «بیباک (Fearless)» و در سال 2015 «بیدل (Heartless)» را در دل مجموعهای بهنام «دنیای آینهای (MirrorWorld)» منتشر کرد. «ایگرن شجاع (Igraine the Brave)» نیز از آخرین آثار کورنلیا فونکه بهشمار میرود.
بهترین کتابهای کورنلیا فونکه
کورنلیا فونکه شیفتهی دنیای فانتزی است و این عشق و علاقه را به بهترین شکل در داستانهای خود به تصویر میکشد. او پیش از نوشتن هر رمانی، با دقت و اشتیاق فراوان به مطالعه و تحقیق میپردازد و سپس به سراغ تصور و خلق شخصیتها و مکانها میرود. این مسیر، تاکنون او را به سمت خلق تعدادی از بهترین کتابهای کودک و نوجوان سوق داده است.
کتاب اژدهاسوار (Dragon Rider): کورنلیا فونکه در این رمان، ماجراجوییهایی پسری بهنام بن و اژدهایی شجاع به اسم فایردریک را روایت میکند. این دو دوست در سفری عجیب به سرزمینی متفاوت سفر میکنند و در طول مسیر نیز مجبور میشوند موجودی بیرحم و شرور را از سر راه بردارند.
کتاب ارباب دزدها (The Thief Lord): این کتاب ماجراجویانه که با نام «شاه دزد» هم به فارسی ترجمه شده، داستان زندگی پرفرازونشیب دو برادر آلمانی است که تحت سرپرستی عمو و خالهای بدرفتار قرار دارند. سرانجام این دو برادر تصمیم میگیرند از هامبورگ بهسمت ونیز بگریزند. آنها در این شهر به یک گروه سارق نوجوان میپیوندند و به این ترتیب پرالتهابترین ماجراهای زندگیشان رقم میخورد.
کتاب سیاهقلب (Inkheart): این رمان که پابلیشرز ویکلی آن را «بهطرز دلچسبی متحیرکننده» توصیف کرده، ماجرای مگی و پدرش را روایت میکند که در یک شب غیرعادی، پس از خواندن کتابی رازآلود، متوجه حضور موجودی شرور در خانهشان میشوند و حالا مگی و پدرش ناچارند برای شکست این موجود، ماجراجویی عجیبوغریبی را تجربه کنند. این کتاب با نامهای «سیاهدل» و «قلب جوهری» نیز به فارسی ترجمه شده است.
جوایز و افتخارات کورنلیا فونکه
در سال 2005، مجلهی تایم نام کورنلیا فونکه را در فهرست صد فرد تأثیرگذارِ جهان قرار داد.
در سال 2006، کتاب سیاهقلب برندهی جایزهی زیلوِرِن گریفل شد.
کتاب اژدهاسوار در سال 2007 جایزهی گرند کانیون را برای کورنلیا فونکه به ارمغان آورد.
کورنلیا فونکه در سال 2008 جایزهی رزویتا که از جوایز قدیمی ادبیات آلمان است را دریافت کرد.
انجمن آموزش ملی آلمان، کتاب سیاهدل نوشتهی کورنلیا فونکه را در میان صد کتاب برتر برای کودکان، قرار داد.
کورنلیا فونکه در سال 2020 جایزهی ویژهی ادبیات جوانان آلمان را برای یک عمر دستاورد ادبی دریافت کرد.
اقتباس سینمایی از آثار کورنلیا فونکه
در سال 2008 فیلم سیاهقلب (Inkheart) به کارگردانی لین سافتلی (Iain Softley) با اقتباس از رمان فونکه با همین نام ساخته شد و بر پردهی سینماها اکران شد. این فیلم به بیشتر شناخته شدن کورنلیا فونکه در میان مخاطبان آمریکایی کمک بسیاری کرد.