معرفی کارل راجرز
پست معرفی کارل راجرز ، توسط سایت دانلود کتاب برای شما عزیزان تهیه شده است. کارل راجرز یکی از تأثیرگذارترین و برجستهترین متفکران حوزهی روانشناسی است. شهرت وی بیشتر بهدلیل توسعهی یک روش رواندرمانی به نام «درمان مراجعمحور» است. راجرز همچنین از بنیانگذاران روانشناسی انسانگرا به شمار میآید و کتابهایی همچون «راه انسان شدن» را تألیف کرده است.
زندگینامه کارل راجرز
کارل راجرز (Carl Rogers) در سال 1902 در شهر اوکهیل از ایالت ایلینوی و در یک خانوادهی نسبتاً پرجمعیت به دنیا آمد. او فرزند چهارم این خانواده بود. پدرش مهندس عمران و مادرش خانهدار بود. کارل راجرز در سال 1919 در دانشگاه ویسکانسین در رشتهی کشاورزی ثبتنام کرد، اما شرکت در یک کنفرانس مسیحی در سال 1922 در چین باعث شد تا مسیرش را تغییر دهد و در سال 1924 با مدرک لیسانس تاریخ از دانشگاه فارغالتحصیل شود.
پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی، کارل راجرز در کالج معلمان دانشگاه کلمبیا در نیویورک ثبتنام کرد. اما احساس میکرد بهغیر از کمکهای مذهبی، باید روش دیگری برای کمک به مردم وجود داشته باشد. بعد از دو سال فعالیت در این حوزه، کارل راجرز به دانشگاه کلمبیا رفت و در رشتهی روانشناسی بالینی به تحصیل پرداخت. او موفق شد در سال 1928، مدرک فوقلیسانس خود را از این دانشگاه دریافت کند.
کارل راجرز روانشناسی را راهی برای کشف پاسخ بسیاری از پرسشهای زندگی میدانست. به همین جهت تصمیم گرفت در برنامهی روانشناسی بالینی در دانشگاه کلمبیا ثبتنام کند. او در سال 1931 دکترای خود را در این رشته دریافت کرد. رسالهی دکترای او دربارهی سازگاری شخصیت کودکان بود.
سیر فعالیتهای حرفهای کارل راجرز
کارل راجرز پس از دریافت دکترای خود، چندین سال در دانشگاه به تدریس مشغول شد و در دانشگاه ایالتی اوهایو، دانشگاه شیکاگو و دانشگاه ویسکانسین به فعالیتهای خود ادامه داد. در این دوران بود که کارل راجرز به این نتیجه رسید که بهتر است رویکرد خود را بهعنوان درمانگر نسبت به درمان، تغییر و توسعه دهد. او در ابتدا، رویکرد نوینی را که به آن دست پیدا کرده بود «رواندرمانی غیرمستقیم» نامید. در این رویکرد، درمانگر نقشی متفاوت از قبل را در فرایند درمان ایفا میکند تا به نتایج بهتری دست یابد.
رواندرمانی غیرمستقیم که «رواندرمانی مراجعمحور» یا «مخاطبمحور» نیز نامیده میشود، یک نوع رویکرد برای درمان اختلالات روانی است. هدف از این روشْ تقویت و رشد شخصیت فرد با کمک به او برای دستیابی به بینش و پذیرش احساسات، ارزشها و رفتارهای خود است. کارکرد درمانگر این است که بتواند بدون هیچ قید و شرطی، توجه خود را به درمانجو معطوف کرده و از هر گونه واژه و معانی منفی مانند «بیمار» دوری کند.
او باید بتواند بازتابی از نگرانیهای افراد را برای خودشان بازگو نماید و آنان را قادر سازد تا شرایط خود را با شفافیت بیشتری درک کرده و واکنش بهتری داشته باشند. درمانگر در اتاق درمان تنها نقش تسهیلکننده را بر عهده دارد و درمان توسط درمانجو هدایت میشود.
کارل راجرز در سال 1946 بهعنوان رئیس انجمن روانشناسی آمریکا انتخاب شد. او در سال 1957 دانشگاه شیکاگو را ترک کرد و به دانشگاه ویسکانسین رفت. کارل راجرز در سال 1968 و پس از گذشت حدود ده سال، بعد از درگیریهایی که در بخش روانشناسی دانشگاه ویسکانسین به وجود آمد، آنجا را ترک گفت و سمتی را در مؤسسهی مطالعات رفتاری غرب در شهر لاجولا از ایالت کالیفرنیا پذیرفت. در نهایت، او و چند تن از همکارانش این مؤسسه را ترک کردند تا مرکز مطالعات فردی را تأسیس کنند.
کارل راجرز در سال 1987 نامزد دریافت جایزهی صلح نوبل شد. او تا زمان مرگش در سال 1987 همچنان با شیوهی درمانی ویژهی خود به فعالیت ادامه داد.
بهترین کتابهای کارل راجرز
کتاب راه انسان شدن (On Becoming a Person: A Therapist’s View of Psychotherapy): راه انسان شدن کتابی است که در آن، دیدگاههای یک درمانگر در رابطه با مباحث نظری مربوط به روان درمانی ارائه و بررسی شده است. این کتاب مناسب هر فردی است که علاقهای به روانشناسی بالینی یا رشد شخصی داشته باشد. کارل راجرز از بنیانگذاران جنبش روانشناسی انسانگراست.
او توانسته با مفهوم رواندرمانی مراجعمحور، این حوزه را تا اندازهی بسیاری متحول سازد. شاید درمانهای جدید و بهویژه، دارودرمانی امروزه بسیار مطرح باشند، اما رابطهی روان و درمان هرگز از هم گسسته نمیشود و رویکردهایی نظیر رویکرد کارل راجرز همچنان مورد توجه و استفاده قرار میگیرند.
زندگینامه و دانلود بهترین کتابهای کارل راجرز
کتاب گوش دادن فعال (Active Listening): گوش دادن فعال اصطلاحی است که برای اولین بار توسط کارل راجرز و ریچارد فارسون مطرح شد. این اصطلاح به یک تکنیک درمانی اشاره دارد که برای ایجاد تغییرات مثبت در مخاطب طراحی شده است.
گوش دادن فعال یک نوع تکنیک ارتباطی است که در مشاوره، آموزش و حل مسئله بسیار به کار میرود و منظور از آن این است که شنونده به تمام آنچه میشنود عکسالعمل نشان دهد و یا بهصورت گفتاری یا نوشتاری، مفاهیمی را که درک کرده بیان نماید.
کتاب راه بودن (A Way of Being): کارل راجرز، از بنیانگذاران روانشناسی انسانگرا و پایهگذار نظریهی رواندرمانی مخاطبمحور، در این کتاب نشان میدهد که چگونه بنیانها و چهارچوبهای زندگی خود را بر عقیدهی مستحکم و استوار خود، یعنی وجود پتانسیل در هر انسانی برای رشد، پایهگذاری کرده است. این کتاب که بهمراتب بسیار فلسفیتر از سایر کتابهای کارل راجرز است، با دعوتی از همگان برای انسانیتر زندگی کردن پایان مییابد.
کتاب مشاوره و روانشناسی (Counseling and Psychology): کارل راجرز در این کتابچه، بهطور خلاصه مسیری از زندگی را ترسیم کرده که به دستیابی به خودآگاهی و پذیرش کمک میکند. او در این کتاب به مفهوم «خود واقعی» اشاره کرده که میتواند اساس خلاقیت فردی محسوب شود. کارل راجرز مشاهده کرد که افراد با حضور در اتاق درمان، به راهکارهای مختلف دست پیدا میکنند و درمییابند که وجود انتخابهای متعدد زمینهای را برای رهایی آنها از شرایط دشوار فراهم میکند.