توضیحات
کتاب بنیان های اجتماعی دین یوسف فضایی PDF توسط وب سایت جزوه پرو برای شما عزیزان تهیه شده است ، بنیان اجتماعی ادیان ابتدایی علم ادیان یا «دین شناسی، که آن را در آمریکا به عنوان «تاریخ ادیان» و در اروپای غربی به نام تطبیق ادیان اصطلاح کرده اند، از مسائل علوم اجتماعی و رشته تقریبا جدیدی است .
بنیان اجتماعی ادیان ابتدایی که از اواخر قرن هجده میلادی مورد توجه بعضی جامعه شناسان و مردم شناسان غربی قرار گرفته، و از آغاز قرن نوزده بطور جدی مسائل آن علم، با روش های مختلف تحقیق مورد بررسی واقع شده است .
معرفی کتاب بنیان های اجتماعی دین یوسف فضایی :
نخستین دانشمندان علم ادیان در اروپا و امریکا ، مانند ادوارد تیلور Tylor و جمیز فرازر – James Frazer انگلیسی و اسکول کرافت امریکائی و امیل دور کهیم Durkheim فرانسوی، در نیمه ی دوم قرن 19 و نیمه اول قرن 20 ، تحقیقات عمیقی از نظر جامعه شناسی و مردم شناسی در توجیه و تفسیر مسائل علم ادیان و بخصوص ادیان ابتدائی نموده .
کتاب حاضر درسگفتاری در باب چگونگی و سیر تاریخی تحولهای دینی در قالب جوامع مختلف بشری از دوران باستان میباشد. این کتاب پژوهشی مبتنی بر مطالعات کتابخانهای است . علم ادیان یا دینشناسی از مسائل علوم اجتماعی و رشتهای تقریبا جدید در تحصیلات آکادمیک میباشد. آدمیزاد موجودی معنویگراست و نیاز به باور به ادیان و مذاهب گوناگون دارد. این بعد از تفکر و نیاز آدمیزاد از قدیمیترین ایام در بشر دیده شده است و از همین روی است که میبینیم ابتداییترین جوامع بشری نیز دارای تفکرات مذهبی نخستین بودهاند. این کتاب بررسی جامعی از این نوع ادیان قدیمی و ابتدایی است.
کتاب بنیان های اجتماعی دین یوسف فضائی بنیان های اجتماعی ادیان مراحل مترقی را در ادیان ابتدائی جستجو کردند . چنانکه در بخش اول این کتاب تحت عنوان «طبقه بندی ادیان» گفته ایم علمای نامبرده دینهای قدیم و جديد ، ابتدائى ومتكامل را از نظر مراحل رشد و عقب ماندگی به سه دسته تقسیم نموده اند .
برشی از کتاب بنیان های اجتماعی دین یوسف فضایی :
«آنی میسم Animism»، از نظر تحول و تکامل، پیشرفته تر از تو تمیسم و یکی از شیوه های ادیان ابتدائی است که در میان بیشتر قبایل بومی مناطق دور افتاده و در جوامع انسانهای ابتدائی رواج دارد .
آنی میسم نخستین مکتب فلسفی ساده ی مبتنی بر اصالت روح است، که در آن، در همه چیز به نیروی غیر مادی و روح قائلند، و همه ی پدیده ها را معلول اراده ی آن ارواح و نیروهای پراکنده میپندارند .
در آنی میسم، علاوه بر انسان و حیوانات ، همه ی موجودات طبیعی را دارای روح میشمارند – روحی که از ارواح انسان و حیوانات قوی تر و فعالتر است . «آنی میسم» را باید اولین نظریه و عقیده به دو گونه نیروهای خیر و شر ، یعنی «ثنویت» دانست، که ارواح موجود در طبیعت را بدودسته ی خوب و بد تقسیم میکند و کارهایی که در طبیعت دو گونه ی خوب و بدهستند ، به آن دو دسته ارواح نسبت میدهد .
معرفی یوسف فضایی :
یوسف فضایی (1313-1399ش)، محل تولد وی در شهر بهار همدان بود . نویسنده، مدرس و پژوهشگر حوزه ادیان و عرفان، کتابهای زیادی در حوزه ادیان، عرفان و تاریخ نوشته و یا ترجمه کرده که دائرةالمعارف مذاهب اسلامی و ادیان ایران در دو جلد از آن جمله است .
وی دکتراى ادیان و عرفان را از دانشکده الهیات دانشگاه تهران دریافت کرده و سالها به کار تدریس و پژوهش مشغول و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بود.
شهر بهار دارای نخبگان، دانشمندان و عرفای بسیاری است که در طول سالیان گذشته از شهر خود هجرت کرده و در سایر نقاط کشور و دنیا سکونت دارند که دکتر یوسف فضایی یکی از این دانشمندان است.
وی همچنین عضو انجمن بهاریهای مقیم تهران بود و اگرچه در این شهر سکونت نداشت، اما قلبش برای این مردم میتپید و در نهایت پس از مرگ، پیکرش بر دوش مردمان این شهر تشییع شده و در موطن خود به خاک سپرده شد.
یوسف فضایی در 15 مهر 1399ش بر اثر کهولت سن، دار فانی را وداع گفت و مراسم تشییع آن مرحوم در آرامستان شهر بهار برگزار گردید .
از آثاریوسف فضایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- کتابهای «تاریخ عقاید و مذاهب شیعه» ترجمه کتاب «المقالات والفرق» اثر سعد بن عبدالله ابىخلف اشعرى قمى
- «تاریخ مختصر زبانهاى سامى»
- «پیدایش زبان و خطنویسی در جامعه بشری»
- «تحقیق در تاریخ و عقاید شیخیگری، بابیگری، بهاییگری و کسرویگرایی»
- «تحقیق در تاریخ و عقاید اهل سنّت و فرقه اسماعیلیه»
- «تحولات تصوّف از دوره تیمور تا پایان قاجار»
- «جامعهشناسی ادیان»
- «جامعهشناسی دینی، جاهلیت قبل از اسلام»
- «ترجمه و تحلیلی از کتاب الأصنام نوشته هشام بن محمّد بن کلبی»
- دایرةالمعارف مذاهب اسلامی و ادیان ایران
- آفرینش جهان، انسان و آغاز شهرنشینى
- بنیانهاى اجتماعى ادیان ابتدایی
- مبانی عرفان و تصوّف و کلام جدید
- بنیانهای فکری و اجتماعی تشیّع
- تاریخ مذاهب اسلامی
- مسائل اساسی جامعهشناسی
- و …
فهرست مطالب کتاب بنیان های اجتماعی دین یوسف فضایی :
- مساله شناخت
- سیر تکاملی جهانبینی دینی
- نظریههای علما در علل پیدایش ادیان
- توتمیسم
- نظریات گوناگون در باب شکل نخستین دین
- بنیانهای اساسی توتمیسم
- آداب و اساطیر توتمیسم
- توتمیسم در فرهنگ ملل مختلف
- آنیمیسم یا جانگرایی
- بنیانهای اصلی آنیمیسم
- بنیانهای اساسی آنیمیسم
- آثار آنیمیسم در فرهنگ ملل تکامل
- رویدادهای طبیعی در ادیان ابتدایی
📙💌 فایل های پیشنهادی جزوه پرو :
دانلود کتاب دگرگونی زندگی با جادوی نظم ماری کندو PDF
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.