دانلود کتاب دیوان کامل فروغی بسطامی سعید نفیسی PDF

50000تومان

پی دی اف کتاب دیوان کامل فروغی بسطامی سعید نفیسی ، برای دانلود کلیک کنید.

دسته:

توضیحات

کتاب دیوان کامل فروغی بسطامی سعید نفیسی PDF توسط وب سایت جزوه پرو برای شما عزیزان تهیه شده است ، میرزا عباس بسطامی (1274 – 1213ق) از غزلسرایان مشهور قرن سیزدهم هجری است. وی در ابتدا مسکین تخلص می کرد و بعدها به دلیل مجالست و مؤانست با امیر فروغ الدوله نواده فتحعلی شاه ، تخلصش فروغی شد. با این‏که تحصیلاتی نداشت اما زیبا شعر می سرود. در ابتدا شاعر مداح حاکم کرمان و سپس فتحعلی شاه و محمدعلی شاه بود ولی گویا در میانه زندگی به عرفان و تصوف روی آورد و غزلیات عارفانه زیبایی به جا گذاشت.

او مرید میرزا امین شیرازی از سلسله چشتیه بود. شهرت او در عرفان و شعر به سمع ناصرالدین شاه رسید و او را احضار کرد و در دربار او جایگاه ویژه‏ ای کسب کرد. در بستان العشاق علیرضا شهره که در سال 1248 ق نوشته شده ، اشعاری چند از وی آمده که 77 بیت آن در هیچ جای دیگر نیامده و در دیوانی که حسین نخعی از اشعار فروغی ترتیب داده 22 بیت آن در جای دیگر ثبت نشده است. دکتر سعید نفیسی مقدمه و شرح حالی بر این دیوان نگاشته و حواشی و تعلیقات آن از محمود علمی است.

کتاب حاضر شامل کاملترین نسخه چاپ شده از دیوان فروغی بسطامی است که در دهه چهل با مقدمه و شرح حال از سعید نفیسی و حواشی و تعلیقات از م . درویش در قطع وزیری و جلد سلفون به چاپ رسید.کتاب دیوان فروغی بسطامی با مقدمه حرفه ای و در ابتدا درباره زندگی و آثار فروغی بسطامی شامل کلیه اشعار نویسنده می باشد.

معرفی نویسنده

سعید نفیسی (18 خرداد 1274 تهران – 23 آبان 1345 تهران) ، دانش پژوه ، ادیب ، تاریخ نگار ، نویسنده ، مترجم و شاعر ایرانی بود. او جزو نسل اول استادهای دانشکدهٔ تاریخ دانشگاه تهران بود.سعید نفیسی ، در 18 خرداد 1274 خورشیدی در تهران به دنیا آمد. او فرزند میرزا علی اکبر ناظم الاطبا (معروف به ناظم الاطباء کرمانی) و از نوادگان حکیم نفیس بن عوض کرمانی (طبیب نامدار ایران در قرن نهم هجری) و برادر علی اصغر نفیسی ملقب به مودب الدوله بود.

حبیب نفیسی برادرزاده اوست. تحصیلات سه سالهٔ ابتدایی را در مدرسهٔ شرف ، یکی از نخستین مدارس جدید که پدرش تأسیس کرده بود گذراند و تحصیلات متوسطه را در مدرسهٔ علمیه ، تنها مدرسه ای که دورهٔ متوسطه داشت ، در بهار 1288 در تهران به پایان رساند. پانزده ساله بود که برادر بزرگترش دکتر اکبر مودب نفیسی او را برای ادامهٔ تحصیل به اروپا برد. نفیسی تحصیلات خود را در شهر نوشاتل سوئیس و دانشگاه پاریس انجام داد و در سال 1297 به ایران بازگشت. ابتدا در دبیرستان های تهران به تدریس زبان فرانسه پرداخت و بعد در وزارت فواید عامه مشغول کار شد.

در سال 1297 به گروه نویسندگان مجله دانشکده پیوست و در یک سال فعالیت این مجله با ملک الشعرا بهار همکاری داشت. در سال 1308 خورشیدی به خدمت وزارت فرهنگ درآمد و علاوه بر تدریس زبان فرانسه در دبیرستان ها ، به کار آموزش در مدارس علوم سیاسی ، دارالفنون ، مدرسه عالی تجارت و مدرسه صنعتی پرداخت. در سال های بعد به تدریس در دانشکده های حقوق و ادبیات پرداخت و به عضویت فرهنگستان ایران درآمد. وی از آغاز بنیان دانشگاه تهران در جایگاه استاد دانشکدهٔ حقوق و پس از آن ، به استادی دانشکدهٔ ادبیات برگزیده شد. نفیسی از هموندان پیوستهٔ فرهنگستان بود و چندی در دانشگاه های کابل و شهرهایی چون دهلی ، کلکته ، دانشگاه های قاهره و بیروت به آموزش پرداخت. تسلط نفیسی به تاریخ و ادبیات ایران ، باعث شده بود تا آثار تازه و پژوهشی پدید آورد و تعداد بسیاری از متن های منثور و منظوم فارسی را به شیوه ای علمی منتشر کند و از گمنامی بیرون آورد.

کتابخانه شخصی و کم مانندی که به مرور زمان فراهم ساخته بود به او این امکان را می داد که به مهم ترین مآخذ تاریخی و ادبی دسترسی داشته باشد.نفیسی را معمار نثر جدید معاصر ایران نامیده اند و این تبحر و چیرگی ، ناشی از احاطه کامل وی به زبان های یونانی ، لاتین ، فرانسه ، روسی ، اردو ، پشتو ، عربی و فارسی می باشد. ترجمه های کم نظیر استاد از زبان های بیگانه دارای معروفیت خاصی می باشد. بزرگترین خدمت استاد به زبان و ادب و فرهنگ فارسی ، تصحیح و تنقیح متون قدیمی است که از گوشه های کتابخانه های جهان بیرون کشیده و روی آن ها با جدیت تمام کار کرده و به صورت کتاب عرضه داشته است. یکی از افتخارات استاد نفیسی ، احیا و بنیانگذاری شیوه داستان نویسی تاریخ است که در آن ها روح وطن پرستی و سلحشوری و قهرمانی را تقویت کرده ، جوانان ایران زمین را به حب وطن و حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور فرا می خواند.

📙💌 فایل های پیشنهادی جزوه پرو :

دانلود کتاب خودت باش دختر هدیه جامعی PDF

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

توضیحات تکمیلی

نوع فایل

PDF

حجم فایل

4 مگابایت

تعداد صفحات

448 صفحه

نویسنده

سعید نفیسی

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دانلود کتاب دیوان کامل فروغی بسطامی سعید نفیسی PDF”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *