توضیحات
کتاب از زبانشناسی به ادبیات جلد دوم کورش صفوی PDF توسط وب سایت جزوه پرو برای شما عزیزان تهیه شده است ، تا قرن نوزدهم ، زبان شناسی عموماً به بررسی تاریخی زبان محدود میشد و بیشتر به سیر تکاملی واژگان و یا صرفاً به دستور زبان میپرداخت .
اما در اواخر این قرن ، فردینان دو سوسور با زبان به گونهای دیگر مواجه شد . او زبان را نظامی از نشانهها یا اصطلاحاً نظامی نشانهشناختی میدانست که عناصرش در رابطهی متقابل با یکدیگر هستند . از سوی دیگر اعتقاد داشت ، زبان پدیدهای اجتماعی و برساختهی جامعه است .
با همین ذهنیت بود که سوسور مکتبی جدید را پایه گذاشت که بعدتر به نام ساختارگرایی معروف شد . این مکتب که تا سالها علوم انسانی غرب را تحت تأثیر خود قرار داده بود ، معتقد بود همهی پدیدهها معنادار هستند و اساس ساختار ذهن انسان ، زبان است .
به تعبیر دیگر ، زبان مقدم بر اندیشه است و همهچیز با زبان شکل میگیرد و با آن معنا مییابد . یا خیلی سادهتر ، شناخت ساختارهای زبانی به معنای شناخت دیگر ساختارهای جهان است . ساختارگرایی سوسور بعدتر توسط منتقدانی همچون یاکوبسن به حوزهی مطالعات ادبی هم کشیده و نقش مهم آن در آفرینشهای ادبی توضیح داده شد .
از دههی 1920 و با الهام از همین علم ، تلاشها برای درک ساختار زبانهای ادبی آغاز شد .
برشی از کتاب از زبانشناسی به ادبیات جلد دوم کورش صفوی :
فرض کنید نویسندهای به دنبال استفاده بیشتر از نقش ارجاعی زبان باشد . در این شرایط او سعی خواهد داشت از نشاندارسازی همنشینی استفاده کند ؛ یعنی با توضیح هر چه بیشتر مطلب ، موضوع مورد بحث خود را به شکلی دقیق به مخاطب خود انتقال دهد .
وی در این کار ، بیشتر از محور همنشینی بهره میگیرد و از طریق نشاندارسازی همنشینی به دنبال آن خواهد بود تا مدلولهای نظام زبان را به مصداقهای جهان خارج نزدیکتر سازد .
حال عکس این عملکرد را در نظر بگیرید ؛ یعنی وقتی نویسندهای به دنبال استفاده از تخیل در کلامش باشد ، او برای دست یازیدن به این هدف ، کمتر به محور همنشینی توجه دارد و بیشتر به دنبال آن است تا نشانهای را به جای نشانه دیگری انتخاب کند و از توضیح بکاهد .
به این ترتیب ، توجه بیشتر به « انتخاب » توجه به « ترکیب » را کاهش میدهد و توجه به « ترکیب » از عملکرد « انتخاب » میکاهد ؛ و این دقیقاً همان « تراز »ی است که حاصل میآید .
بنابراین ، اگر این تراز را به یک ترازو تشبیه کنیم و کفههای آن را محورهای همنشینی و جانشینی در نظر گیریم ، هر کفه که پایین رود ، کفه دیگر بالا خواهد آمد ؛ یعنی هرچه توجه به عملکرد محور همنشینی بیشتر شود ، توجه به عملکرد محور جانشینی کمتر میشود و برعکس .
📙💌 فایل های پیشنهادی جزوه پرو :
دانلود کتاب متفکران بزرگ جامعه شناسی مهرداد میر دامادی PDF
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.