توضیحات
کتاب از عمل تا اندیشه هانری والن محمد علی امیری PDF توسط وب سایت جزوه پرو برای شما عزیزان تهیه شده است ، هانری والن روانشناس کودک و استاد سابق کلژ دوفرانس سعی کرد در کتاب اندیشه تا عمل روشن سازد که: اندیشه چگونه ظهور می کند.
ارتباط های میان عمل و اندیشه کدامند و کدامیک بر دیگری مقدم است.
پیروان عارف مشرب افلاطون می گفتند در آغاز کلام بوده که تجلی اندیشه است، در برابرشان گوته، می گفت در آغاز عمل بود که خاستگاه اندیشه است.
این مجادله که هنوز هم سبب چند دستگی فیلسوفان و دانشمندان است گویای نخستین تحوله های تضاد و تعارضی است که میان نظریه های درباره معرفت وجود دارد.
والن به اتکای تحقیقات و مطالعات خود در زمینه روانشناسی کودک و براساس يافته های روان شناسی حیوانی و انسان شناسی فرهنگی و آنتروپولوژی فرهنگی و به بحث و بررسی در این مسئله پرداخته و پاسخی علمی برای یک مسئله فلسفی در کتاب از عمل تا اندیشه عرضه کرده است.
معرفی کتاب از عمل تا اندیشه هانری والن محمد علی امیری :
همیشه عمل برآمده از اندیشه نیست زیرا بیشتر رفتار هایی که از انسان سر می زند غیر ارادی و نامربوط به اندیشـه است. مثلاً به هنگام غذا خوردن ممکن است در حال اندیشیدن به موضوعاتی به غیر از غذا خوردن باشیم امّا به هر حال نه عمل جویدن و نه قورت دادن و بلعیدن غذا برای ما ارادی و توٱم با اندیشیدن است.
اگر اندیشه را فکر کردن معنا کنیم که همین طور هم هست، تقریباً هیچ یک از روابط عادی اجتماعی ما ارتباط مستقیمی با اندیشه ندارد ولی اگر اندیشیدن را تفکّر معنا کنیم که این هم معنای درست دیگر است،آن وقت هر عملی به طور مستقیم به اندیشیدن مربوط می شود.
بنابراین اندیشه و اندیشیدن و یا فکر و تفکّر دو مقوله ی کاملاً جدای از هم هستند، همیشـه پیش از اندیشه می تواند عمل واقع شود امّا عمل هرگز قبل از تفکّـر قرار نمی گیرد، ” افلاطون ” می گوید قبل از عمل کلام یا تجلی اندیشه بوده و ”گوته” می گوید:
اول عمل بوده و بعد اندیشه حادث شده، اگرچه بنابر آنچه که در مقدمه ی این کتاب گفته شده این دو نظر موجبات اختلاف بین فلاسفه است ولی بنا بر تعریفی هم که عرض کردم هردو درست گفته اند منتهای مراتب باید بدانیم بین اندیشه و اندیشیدن تفاوتِ بسیار است.
در مقابلِ صاحبان اندیشه که عموم مردم را شامل می شود تقلید وجود دارد که اندیشیدن زیاد لازم ندارد ولی در مقابلِ اهل تفکّر و اندیشمندان، تقلید کمتر جای دارد. اندیشمندان اهل تقلید از استنباطات دیگران نیستند و تا چیزی برایشان محقّق نشود نمی پدیرند.
به مانند کودکان که وقتی به درجهی عقلانیت و تشخیص می رسند تابع درک خود از مسائل محیط و اطراف هستنند و به راحتی زیر بارحرف بزرگ ترها نمی روند اما وقتی بزرگ می شوند یاد می گیرند به جای تحقیق تقلید کنند.
در واقع تا کودک هستند اهل تفکّر و فیلسوف هستند، امّا وقتی به بلوغ فکری می رسند تنبل می شوند و بجای تحقیق تقلید می کنند. تقلید دردی است که بیشـتر مردم جهان به آن مبتلا هستند، زندگی زیبا ساختن و مفهوم بخشیدن به آن است، امّا زیربنای زندگانی بیشتر مردم تقلید است.
رنج و محنت و هزینه سنگینی که مردم برای تقلید تحمل می کنند ده ها برابر سختی و زحمتی است که بخواهند خودشان باشند و برای خودشان زندگی کنند، البته تقلید هم اگر نتیجه ی بررسی و تحقیق باشد بجا و مفید است که در این صورت دیگر تقلید نیست بلکه تغییر است.
معرفی هانری والن :
هانری والن(به فرانسوی: Henri Wallon) (زاده 1879-درگذشته 1962) روانشناس فرانسوی بود که نوعی سیستم روانشناسی که خودش آن را «مارکسیستی» میخواند را ابداع کرد.
او نوه هنری الکساندر والون، سیاستمدار و تاریخنگار اهل فرانسه بود.
فهرست مطالب دانلود کتاب از عمل تا اندیشه هانری والن محمد علی امیری :
بخش 1 : مبانی مقایسه
بخش 2 : مقدمات روانی حرکتی اندیشه
بخش 3 : مبانی اولیه اندیشه
📙💌 فایل های پیشنهادی جزوه پرو :
دانلود کتاب مادام بوواری مهدی سحابی PDF
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.