دانلود کتاب فراسوی چپ و راست آنتی گیدنز – محسن ثلاثی PDF

40000تومان

پی دی اف کتاب فراسوی چپ و راست آنتی گیدنز – محسن ثلاثی ، برای دانلود کلیک کنید.

توضیحات

کتاب فراسوی چپ و راست آنتی گیدنز – محسن ثلاثی PDF توسط وب سایت جزوه پرو برای شما عزیزان تهیه شده است ، در طول تاریخ اندیشه‌ی سیاسی، همواره اختلاف‌نظرها و بحث‌های فراوانی حول محور مفاهیم و مباحثات ایجادشده در آن وجود داشته است.

با گذر زمان، این مناقشات شدت گرفته و موجب تقسیم و دسته‌بندی افراد بر اساس جهت‌گیری‌ها و انتخابات آن‌ها در حوزه‌ی علوم سیاسی شده است. یکی از مشهورترین و شناخته‌شده‌ترین این مرزبندی‌ها، تقسیم عقاید و متفکران سیاسی به دو گروه راست و چپ است.

این نام‌گذاری و گروه‌بندی ریشه در اولین مجلس فرانسه پس از انقلاب دارد که در آن افرادی که گرایش‌های محافظه‌کارانه و یا حتی ارتجاعی داشتند در سمت راست مجلس، و افرادی که گرایش‌های آزادی‌خواهانه و انقلابی‌تری داشتند در سمت چپ مجلس می‌نشستند.

این تقسیم‌بندی، یعنی تقسیم افراد و باورهای سیاسی به دو دسته راست و چپ، بخش عظیمی از تحلیل‌های سیاسی و اقتصادی متفکران در طول تاریخ را شامل شده و با وجود وقوع تغییراتی در تعریف این مفاهیم، همیشه به‌مثابه روشی معتبر از آن یاد شده است.

اما تحولات و دگرگونی‌هایی که امروزه در جهان رخ می‌دهد، نشان از کم‌رنگی مرز میان این دو گروه و عقاید منسوب به آن‌ها دارد و این امر، نیاز به بنیانی نو را برای تحلیل‌های سیاسی و اقتصادی برجسته می‌سازد.

کتاب «فراسوی چپ و راست» اثر آنتونی گیدنز، جامعه‌شناس انگلیسی، و به ترجمه‌ی محسن ثلاثی، یکی از بهترین منابع نوشته‌شده برای نیل به این هدف است. گیدنز در این کتاب به این موضوع می‌پردازد که به دلیل گسترش مدرنیته و درگیری همه‌ی فرهنگ‌ها و ملت‌ها در ساختن جهان امروز، در حال حاضر مرزبندی‌های رایج سیاسی مثل تقابل میان چپ و راست ازمیان‌رفته است.

گیدنز معتقد است که امروزه همه‌ی مردمان سیاره، فارغ از جناح و جهت‌گیری سیاسی‌شان، در گسترش عدالت و رفاه و احیانا فاجعه‌های زیست‌محیطی، ترور و… مسئول‌اند. این کتاب جدای از پیشگفتار و پیش‌درآمد، دارای ده بخش است.

عناوین این ده بخش عبارت است از:

  • محافظه‌کاری هماغوش رادیکالیسم
  • سوسیالیسم
  • دوری گزیدن از رادیکالیسم
  • انقلاب‌های اجتماعی زمانه‌ی ما
  • دو نظریه درباره‌ی برقراری دموکراسی
  • تناقض‌های دولت رفاه؛ سیاست زایا و رفاه مثبت
  • رفاه مثبت، فقر و ارزش‌های زندگی
  • مدرنیته تحت یک علامت منفی
  • قضایای بوم‌شناختی و سیاست حیاتی
  • نظریه‌ی سیاسی و مسئله‌ی خشونت و مسائل عاملیت و ارزش‌ها

مطالعه‌ی این کتاب به دلیل محتوای ارزشمند و قابل تأملش و همچنین نثر شیوا و ترجمه‌ی روانی که دارد، بسیار مفید بوده و تجربه‌ای سودمند را برای خوانندگانش به ارمغان می‌آورد.

معرفی آنتی گیدنز :

آنتونی گیدنز (Anthony Giddens)، هجدهم ژانویه‌ی سال 1938 در لندن متولد شد. او دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی جامعه‌شناسی و روان‌شناسی است و اولین عضو خانواده‌ی خود محسوب می‌شود که موفق شده وارد دانشگاه شود. گیدنز دوران تحصیلات خود تا مقطع کارشناسی ارشد را در دانشگاه هال گذرانده و پس از آن موفق به دریافت مدرک دکتری از کالج کینگز دانشگاه کمبریج شده است.

اولین‌بار، سال 1996 در دانشگاه لستر بود که آنتونی گیدنز تدریس را آغاز کرد. او بین سال‌های 1997 تا 2003، مدیریت مدرسه‌ی اقتصاد لندن را بر عهده داشت و در این دوران هم به تدریس در گروه جامعه‌شناسی مشغول بود. فارغ از این‌، آنتونی گیدنز در دوران فعالیتش مدارک افتخاری متعددی از سوی مؤسسات و نهادهای آموزشی معتبر دریافت کرد و به چهره‌ای سرشناس در زمینه‌ی مطالعات جامعه‌شناسی بدل شد.

شایان ذکر است که این جامعه‌شناس نا‌م‌آشنا، فعالیت‌هایی هم در زمینه‌ی سیاست داشته و نه‌تنها عضو شورای تصمیم‌گیری مؤسسه‌ی تحقیقات سیاست عمومی بوده، بلکه در دوره‌ای هم به‌عنوان مشاور نخست‌وزیر انگلستان، «تونی بلر» فعالیت می‌کرده است. گیدنز در این دوران، ایده‌های سیاسی‌اش را با بلر که یکی از شرکت‌کنندگان در مناظره‌های سیاسی جنجالی بریتانیا بود، به اشتراک می‌گذاشت. او از این طریق، گامی ارزشمند در راستای تحقق اندیشه‌ها و رویکردهای سیاسی‌اش برداشت.

فلسفه‌ی «راه سوم» که توسط آنتونی گیدنز ابداع شد، به‌عنوان رویکردی سیاسی و استراتژیک مورد توجه تونی بلر قرار گرفت و بعدها توسط احزاب لیبرال و سوسیال دموکراتیک توسعه داده شد. این فلسفه، شبیه به مرکزگرایی است و برای بازنگری در سیاست‌های اقتصادی و سیاسی جنبش‌های چپ‌گرا استفاده می‌شود.

راه سوم، نه‌تنها در تضاد با نئولیبرالیسم است، بلکه با برداشت‌های سنتی سوسیالیسم هم تفاوت دارد و متکی بر عدالت اجتماعی است. ازاین‌رو به دامن جبرگرایی سوسیالیسم نیز نمی‌افتد. به پیشنهاد بلر، می‌توان عنوان «جامعه‌گرایی» را به این فلسفه نسبت داد.

درعین‌حال باید توجه داشت که آنتونی گیدنز در تمامی دوره‌های فعالیت خود، از رسانه‌ها و مقالاتی که محصول حزب کارگر بریتانیا بودند، حمایت کرده است. از میان پروژه‌های نظری بزرگ این جامعه‌شناس، می‌توان به مطالعه و بررسی مسئله‌ی طبقه در جوامع امروزی و تألیف کتاب و مقالات مختلف در این زمینه اشاره کرد.

بهترین کتاب‌های آنتونی گیدنز :

  • کتاب ساختار طبقاتی جوامع پیشرفته (The Class Structure of the Advanced Societies)، یکی از آثار شاخص آنتونی گیدنز محسوب می‌شود که به زبان فارسی هم ترجمه شده است. این کتاب، «نظریه‌ی طبقه» را به‌عنوان سنتی اروپایی مورد بررسی قرار می‌دهد و با کمک نظریات مارکس، وبر و منتقدان آن‌ها، به بازتعریف مفهوم طبقه می‌پردازد. ازاین‌رو خواننده با مطالعه‌ی این کتاب، به درک بهتری از روابط میان بوروکراسی و طبقه، دولت و اقتصاد و قدرت اقتصادی و سیاسی دست خواهد یافت.
  • کتاب دولت – ملت و خشونت (The Nation – State and Violence)، از دیگر آثار برجسته‌ی این نویسنده‌ی عالی‌قدر است که هرچند به فارسی ترجمه نشده، اما برترین اثر او تلقی می‎شود. این کتاب، ضمن بررسی ماهیت دولت – ملت، ارتباط آن با جنگ و ابزارهای جنگی را می‌سنجد و نقش نظام سرمایه‌داری در پیشرفت‌های اجتماعی را نیز مورد موشکافی قرار می‌دهد.
  • کتاب جامعه‌شناسی (Sociology)، عنوان دیگری از آثار آنتونی گیدنز است که با همکاری «فیلیپ ساتن» تألیف شده. این کتاب، جامعه‌شناسی را راهی برای شناخت بهتر انسان می‌داند و در تلاش است با مطالعه‌ی علمی حیات بشر و گروه‌های اجتماعی، به دریافتی یکپارچه از تحولات و واکنش انسان‌ها دست یابد.
  •  کتاب پیامدهای مدرنیت (The Consequences of Modernity)؛ کتابی که از هر دو جنبه‌ی خوش‌بینانه و بدبینانه‌ی زندگی در جوامع مدرن و دوران کنونی، پرده برمی‌دارد.

دیدگاه‌های آنتونی گیدنز :

آنتونی گیدنز در مقام یکی از نظریه‌پردازان معاصر در حوزه‌ی علوم اجتماعی، ابداعات نظری متعدد و قابل تأملی دارد که تنها به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

گیدنز به‌عنوان فعال و کنشگر حوزه‌ی علوم اجتماعی و سیاست، از جناج چپ میانه‌ی حزب کارگر بریتانیا پشتیبانی می‌کند و همواره در آثارش به مسئله‌ی طبقه، توجه به‌خصوصی را نشان می‌دهد.
دراین میان بررسی تضادهای موجود در مفهوم دولت – ملت، دغدغه‌ی او محسوب می‌شود و نویسنده را وامی‌دارد تا از طریق نوشته‌هایش، تقابل ابدی موجود در این مفهوم و نقش آن در شکل‌گیری زندگی حقوقی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی عصر کنونی را آشکار کند.
یکی دیگر از مضامین رایج در نوشته‌های گیدنز، مدرنیته و چارچوب‌های نظری آن است. البته او در مباحث انسان‌شناسی، اقتصاد، فلسفه، باستان‌شناسی و روان‌شناسی هم صاحب‌نظر محسوب شده و ارجاعات متعددی به این شاخه‌های علم، در آثار تألیفی‌اش دیده می‌شود.
شایان ذکر است که رویکرد چپ آنتونی گیدنز، متأثر از بزرگانی نظیر کارل مارکس، ماکس وبر و امیل دورکیم است. بااین‌حال او باور دارد که اندیشه‌های این جامعه‌شناسان و متفکران، برای دنیای امروز به اندازه‌ی کافی کارآمد نیست و باید آن‌ها را در چارچوب‌هایی امروزی و متناسب با شرایط فعلی، به کار گرفت.
در کنار این موارد، نمی‌توان از تلاش‌های این نظریه‌پرداز در زمینه‌ی تعریف و توسعه‌ی مفهوم «ساختاری‌شدن» چشم‌پوشی کرد. هدف از این نظریه، پایان دادن به سلطه‌ی رویکردهای هرمنوتیک و رواج کارکردگرایی است.

ساختارگرایی آنتونی گیدنز به پویایی زندگی اجتماعی تأکید دارد و توجه خود را بر ترکیبی از ساختارها و کنش‌های اجتماعی معطوف می‌کند. گیدنز بر این باور است که هر کنش اجتماعی، از ساختار مشخصی برخوردار است و از طرف دیگر ساختارها هم متکی بر کنش‌ها هستند. بنابراین نمی‌توان آن‌ها را مجزا از یکدیگر تلقی کرد. درواقع از نگاه گیدنز، درک سیستم اجتماعی، در گرو آگاهی به وجود پیوندی تنگاتنگ میان این دو عامل است.
مفهوم «سیاست زندگی» نیز ازجمله دیگر ابداعات این جامعه‌شناس است که به‌درستی سیستم فکری او را به تصویر می‌کشد. این مفهوم به اتصال هر فرد به یک سیستم گسترده‌ی جهانی اشاره دارد. بنا بر این نظریه، هر تصمیم کاملاً متکی بر آزادی انتخاب و قدرت مولد خواهد بود.

جوایز و افتخارات آنتونی گیدنز :

  • عضویت در آکادمی اروپا از سال 1993
  • دریافت جایزه‌ی شاهزاده آستوریاس در بخش مطالعات علوم اجتماعی، در سال 2002
    کسب جایزه و کرسی آرنه نس از طرف دانشگاه اسلوی نروژ، به‌پاس مطالعه در زمینه‌ی مسائل زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی
  • دریافت مدرک افتخاری از طرف دانشگاه گلداسمیت لندن، دانشگاه یاگینولیای لهستان، دانشگاه استرالیای جنوبی

آنتونی گیدنز از نگاه دیگران :

آنتونی گیدنز، یک برنامه‌ی سیاسی یکپارچه، منسجم و متقاعد‌کننده ساخته است. (هاریش کاپور، World Affairs)
آنتونی گیدنز در طول سه دهه‌ی اخیر به‌عنوان یک نظریه‌پرداز، شهرت و اعتبار چشم‌گیری میان دانشمندان علوم اجتماعی کسب کرده است. (کریستوفر جی. ریشتر، نقد کتاب نظریه‌ی ارتباطات)
آنتونی گیدنز تاکنون بیشترین سهم را در پایه‌گذاری اصول فکری یک موقعیت چپ میانه‌ی مدرن داشته است. (ایان هارگریوز، سردبیر سابق مجلات ایندیپندنت و نیو استیتسمن)
تعداد کمی از دانشمندان علوم اجتماعی معاصر، اراده و استعداد بیشتری نسبت به آنتونی گیدنز، در راستای اقدامات پرتنش ایجاد یک سنت جدید را داشته‌اند. (وب‌سایت جامعه‌شناسی معاصر)
آنتونی گیدنز، از این جهت چهره‌ای برجسته است که می‌تواند کل سنت تفکر اجتماعی را از زمان جامعه‌شناسان کلاسیک گرد هم آورد و نظریه‌پردازان را به‌عنوان ابزاری برای دفاع از استدلال خود در برابر یکدیگر قرار دهد. او در این راستا بر کل سنت و کارهای پیشین خود تکیه می‌کند. (هربرت لیندنبرگر، دانشگاه استنفورد)

آنتونی گیدنز در میان ایرانیان :

آنتونی گیدنز در ایران نیز مانند سایر نقاط جهان، در شمار جامعه‌شناسان معتبر و صاحب‌نام شناخته می‌شود. آثار او همواره به درک بهتر مخاطبان ایرانی از مباحث جامعه‌شناسی منجر شده‌اند. ازاین‌رو کتاب‌های متعددی از او، به همت ناشرین مختلف در ایران منتشر شده که در این میان می‌توان به کتاب «مقدمات جامعه‌شناسی (Sociology)»، به عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین آثار او در ایران اشاره کرد. این کتاب را که بخشی از همان کتاب جامعه‌شناسی این نویسنده است، نشر نی به چاپ رسانده.

کتاب‌های «قواعد جدید روش ساخت جامعه‌شناسی (New Rules of Sociological Method)»، «ساخت جامعه (The Constitution of Society)»، «جهان لغزنده است (Runaway World)»، «سیاست و جامعه‌شناسی در تفکر ماکس وبر (Politics and Sociology in the Thought of Max Weber)» و «راه سوم» (The Third Way)، از دیگر آثار ترجمه‌شده‌ی آنتونی گیدنز به زبان فارسی هستند.

فهرست مطالب کتاب فراسوی چپو راست آنتی گیدنز – محسن ثلاثی

  • محافظه کاری هماغوش رادیکالیسم
  • سوسیالیسم دوری گزیدن از رادیکالیسم
  • انقلابهای اجتماعی زمانه ما

📙💌 فایل های پیشنهادی جزوه پرو :

دانلود کتاب اینجا همهء آدمها این جوری اند لوری مورو چاپ 2 مژده دقیقی PDF

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

توضیحات تکمیلی

نوع فایل

PDF

حجم فایل

6 مگابایت

تعداد صفحات

394 صفحه

نویسنده

آنتی گیدنز

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دانلود کتاب فراسوی چپ و راست آنتی گیدنز – محسن ثلاثی PDF”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *